Uitleg: Disney+ via Chromecast naar de tv streamen in 2024

Ben je benieuwd of en hoe het mogelijk is om met een abonnement op Disney Plus Nederland al je favoriete films en series op de televisie te kijken? In het artikel over Disney Plus op tv leggen we precies uit op welke manieren je dat allemaal kan doen. In dit artikel lichten we de makkelijkste en bijna goedkoopste methode uit: Disney Plus via de Google Chromecast streamen naar je televisie.

→ Meld je nu aan bij Disney+ en krijg ruim 16% korting om naar alle films en series van Disney, Star, Pixar, Marvel, National Geographic en Star Wars te kijken ✅

Disney Plus streamen via de Chromecast naar de tv

Stap 1: heb je een Chromecast?

Om via de Google Chromecast naar de televisie te streamen moet je wel eerst het apparaatje kopen. Via de onderstaande knop naar Bol.com kun je hem direct bestellen en kan het nog binnen 24 uur in huis worden afgeleverd.

Stap 2: heb je de Chromecast aangesloten op je televisie?

Zit het apparaatje al in je televisie? Ga dan door naar stap 3. Heb je hem nog niet aangesloten en ingesteld? Volg dan eerst de volgende eenvoudige stappen:

 1. Sluit de Chromecast aan in het HDMI-poort van de televisie. Dit is de stekkervorm die je in het plaats op Bol.com hierboven ziet.
 2. Stop de andere kabel in het stopcontact en verbind deze met de Chromecast, zodat het apparaat stroomvoorziening heeft.
 3. Download de Google Home app op je mobiel, laptop of tablet om de Chromecast in te stellen.
 4. Zorg ervoor dat je mobiel, laptop of tablet is verbonden met hetzelfde internet netwerk als waarmee je de Chromecast wilt verbinden.
 5. Open de app van Google Home die je zojuist gedownload hebt.
 6. Volg de stappen die de Google Home app je geeft om de Chromecast in te stellen.
 7. Gelukt! Je Google Chromecast is nu aangesloten en ingesteld. Ga door met de volgende stap.

Stap 3: stream films en series via de Chromecast naar de tv

Benodigde tijd: 1 minuut

Zo kun je de films en series van Disney Plus Nederland streamen naar je televisie via de Chromecast.

 1. Ga via deze pagina naar de app of website van Disney Plus.

  Klik op de link hierboven.

 2. Zoek de film of serie op die je via de Chromecast naar de tv wilt streamen.

  Deze vind je in de bibliotheek van de Disney+ app / website of via de zoekfunctie.

 3. Klik op het Chromecast logo om direct via de televisie te kijken.

  Het logo ziet eruit als in de onderstaande afbeelding. Het lijkt op een tv met in de linker onderhoek een wifi logo.Disney+ Chromecast Home app

Streamingdienst Disney+ in Nederland

The Walt Disney Company heeft de gloednieuwe streamingdienst Disney+ recentelijk gelanceerd in de concurrentiestrijd met andere video on demand-diensten als NetflixVideoland en Amazon Prime Video. De streamingdienst Disney+ is sinds 12 september 2019 exclusief in Nederland te bekijken en sinds 12 november 2019 in meerdere landen. Op Streamwijzer is het volledige Disney+ aanbod te vinden.