Half Nederland lijkt sinds de komst van Disney+ verslaafd aan Disney films en series. Helaas zitten er nog een paar kinderziektes in de proefversie van Disney+ in Nederland, het land dat door Disney is uitgekozen als testlocatie van de streamingdienst.

Ga direct naar Disney+ om naar alle films en series van Disney, Pixar, Marvel, National Geographic en Star Wars te kijken ✅

Disney+ op Samsung Smart TV

Het grootste probleem lijkt dat er momenteel nog geen app voor de Samsung Smart TV beschikbaar is. Een vraag van vele fans is dan ook wanneer het mogelijk wordt om een app te downloaden op de Samsung Smart TV, zoals bij Netflix en Videoland. We geven hiervoor een tijdlijn, maar ook een omweg waarmee via de Smart TV toch Disney+ te streamen kan zijn!

Voorlopig geen app beschikbaar

Helaas zal er voor het meest verkochte televisiemerk van Nederland binnenkort geen app beschikbaar zijn. Bij Disney zijn ze echter hard aan het werk om die app toch te ontwikkelen. De filmgigant laat weten dat wordt geprobeerd de app rond 12 november, de officiële lanceerdatum van de streamingdienst, klaar te hebben. Tot dat moment zal Disney+ dus op andere manieren gekeken moeten worden.

Tip: zo kijk je toch Disney+ op je Samsung Smart TV!

Heb je een web browser app op je Samsung Smart TV? Die kun je gelukkig nu al wel inzetten om Disney+ te streamen! Meerdere kijkers hebben aangegeven dat het mogelijk is via de web browser naar de website van Disney+ te gaan en in te loggen. Vervolgens kan, ietwat minder gebruiksvriendelijk maar alsnog naar toebehoren, gewoon naar alle films en series gekeken worden!

  1. Open het menu van je Samsung Smart TV.
  2. Ga naar de web browser app.
  3. Ga naar www.disneyplus.com.
  4. Log in bij je account.
  5. Veel plezier met streamen!

Behalve deze gratis optie is het met een Apple TV of Chromecast ook heel eenvoudig om een film of serie vanaf Disney+ op een ander apparaat (zoals laptop, tablet of mobiel) op je televisie af te spelen.

Disney+ aanbod

Ben je benieuwd welke 639 films en series op dit moment al op de streamingdienst te zien zijn? Op Streamwijzer vind je het volledige Disney+ aanbod in Nederland!