Disney+ kijken op Samsung Smart TV: zo werkt het

Half Nederland lijkt sinds de komst van Disney+ verslaafd aan de films en series van deze streamingdienst. Benieuwd of het ook mogelijk is om via je Samsung Smart TV naar Disney+ te kijken? We helpen je in dit artikel een handje door de opties op een rijtje te zetten.

Meld je nu aan bij Disney+ en krijg tot 15% korting om naar alle films en series van Pixar, Star, Marvel, National Geographic, Star Wars en Disney te kijken

Disney+ kijken via je Samsung Smart TV

Bij de lancering was het nog niet mogelijk om naar Disney+ te kijken via een app op je Samsung Smart TV, terwijl streamingdiensten als Netflix en Videoland die optie wel aan konden bieden. Inmiddels is hier echter verandering in gekomen.

Je kunt nu op een selectie van Samsung tv’s kijken naar Disney+. Hiervoor is de app beschikbaar bij de zogeheten K-reeks van 2016 en later. Als je een Samsung Smart TV hebt die hieronder valt, dan kun je via de appstore van je tv gewoon de applicatie downloaden, inloggen en direct beginnen met kijken. Let op: je moet wel hier op de officiële website van Disney+ een abonnement afsluiten. Zonder lidmaatschap kun je namelijk niet naar films en series kijken via je televisie.

Andere mogelijkheden om naar de films en series via je televisie te kijken

Valt jouw televisie niet onder de eerdergenoemde modellen? Dan kun je nog een web browser app op je Samsung Smart TV gebruiken. Meerdere kijkers hebben aangegeven dat het mogelijk is via de web browser naar de website van Disney+ te gaan en in te loggen. Vervolgens kan, ietwat minder gebruiksvriendelijk maar alsnog naar toebehoren, gewoon naar alle films en series gekeken worden!

  1. Open het menu van je Samsung Smart TV.
  2. Ga naar de web browser app.
  3. Ga naar www.disneyplus.com.
  4. Log in bij je account.
  5. Veel plezier met streamen!

Behalve deze gratis optie is het met een Apple TV of Chromecast ook heel eenvoudig om een film of serie vanaf Disney+ op een ander apparaat (zoals laptop, tablet of mobiel) op je televisie af te spelen.