Criterium du Dauphiné: live kijken op tv en online | Wielerwedstrijd van 4-11 juni 2023

Nét voor de Ronde van Zwitserland wordt de meerdaagse wielerwedstrijd Criterium du Dauphiné verreden. Veel sportliefhebbers vragen zich af hoe ze alle etappes tijdens de achtdaagse wielerwedstrijd Criterium du Dauphiné op tv en online kijken kunnen op 4 t/m 11 juni 2023. Dit jaar vindt de 75e editie van het toernooi plaats. In 8 etappes leggen de renners leggen een afstand van in totaal 1.207,2 kilometer af. In dit artikel geven wij aan of deze wedstrijd op het moment van schrijven te bekijken is op streamingdiensten zoals NetflixAmazon Prime Videodiscovery+Disney+HBO MaxNLZIETVideolandViaplay of dat streaming op een ander video on demand-platform mogelijk is. Daarnaast lees je welke televisiezender het wielertoernooi eventueel ook vertoont.

Waar kun je de meerdaagse wielerwedstrijd ‘Criterium du Dauphiné’ (op 4 tot en met 11 juni 2023) online kijken?

Er zijn nogal wat streamingdiensten in Nederland en sinds een paar jaar worden daar naast films en series ook vaak sportuitzendingen vertoond. Zo ook in het geval van grote wielerwedstrijden. Hieronder vind je precies hoe het zit met het streamen van het Criterium du Dauphiné per videodienst in Nederland. Ook zijn we verder op dit toernooi ingedoken en vind je hier alles wat je moet weten over deze achtdaagse wielerwedstrijd in 2023, zodat je helemaal op de hoogte bent voordat je begint met kijken.

discovery+➡️ Ga meteen naar de wielerwedstrijd Criterium du Dauphiné bij discovery+. Deze streamingdienst heeft in Nederland de uitzendrechten van het wielrennen momenteel in handen en de volledige etappes van het CdD zijn hier dan ook te zien. Je kunt een abonnement rechtstreeks of als add-on kanaal via Amazon nemen.
NLZIET➡️ Ga meteen naar de wielerwedstrijd Criterium du Dauphiné bij NLZIET. Hier kun je via Sporza op de Vlaamse zender ‘Eén’ dagelijks naar de ontknoping van elke etappe kijken. Als je je nu aanmeldt, dan kijk je de eerste 14 dagen gratis.
🔀 Amazon Prime VideoPrime Video, de streamingdienst van Amazon, biedt momenteel geen eigen sportabonnementen met wielerwedstrijden aan in Nederland. Het aanvullende kanaal van discovery+ maakt het wél mogelijk om ernaar te kijken. Daarnaast kun je ook al abonnee van Prime Video kijken naar de gloednieuwe documentaire All-in: Team Jumbo-Visma.
⛔️ Disney+Ook Disney’s videodienst heeft geen mogelijkheid om naar sport als wielrennen te kijken op het moment van schrijven.
⛔️ ESPNVia de vier zenders en het online platform van ESPN kun je onder andere kijken naar voetbal uit de Eredivisie en nog veel meer sport, maar dit wielertoernooi is niet in het aanbod opgenomen.
⛔️ HBO MaxMomenteel kun je geen sport kijken bij HBO Max in Nederland.
⛔️ NetflixBij Netflix kun je deze wielerwedstrijd jammer genoeg niet zien.
⛔️ ViaplayIn het aanbod van Viaplay vind je veel sport terug, waaronder Formule 1hockeydarts, Premier League– en Bundesliga-voetbal, maar momenteel zijn wielerwedstrijden er niet te zien.
⛔️ VideolandSportuitzendingen uit de wielerwereld worden door Videoland niet in het aanbod van de streamingdienst opgenomen.

Tv-zender die alle etappes van het wielrennen tijdens het Criterium du Dauphiné 2023 uitzendt

Op dit moment heeft Eurosport de uitzendrechten van het wielertoernooi Criterium du Dauphiné in 2023 in handen in Nederland. Hierdoor kun je op tv via deze sportzenders live kijken naar de volledige uitzending. Eurosport is samen met zenders als Animal Planet, BBC, Discovery, Discovery Science, Food Network, HGTV, Investigation Discovery, MotorTrend en TLC online te streamen op de videodienst discovery+, wat de reden is dat we hiervoor omschreven dat daar online te kijken is naar elke spannende etappe uit het achtdaagse wielertoernooi.

Als je je afvraagt op welk kanaal van jouw tv de bovenstaande zender te vinden is, dan kun je dit eenvoudig opzoeken per provider. Hieronder vind je per televisie-aanbieder op welke zender Eurosport in je zenderoverzicht te ontvangen is.

Meer informatie over de achtdaagse wielerwedstrijd Criterium du Dauphiné

Dit jaar vindt alweer de 75e editie van de meerdaagse wielerwedstrijd Criterium du Dauphiné plaats. De koers wordt verreden in het zuidoosten van Frankrijk. Hoewel het toernooi de naam draagt, is het type race in zekere zin niet geheel een criterium zoals de Acht van Chaam. Wielerwedstrijden die bijna nooit langer dan 100 kilometer zijn en veelal uit korte plaatselijke ronden bestaan behoren in de sport tot dit soort criterium. Deze toernooien staan ook wel bekend als kermiskoersen en hebben de bijnaam rondje om de kerk, wat weer verwijst naar de korte rondes die de renners tijdens een race fietsen.

De race wordt al sinds 1947 verreden en vindt meestal in de eerste weken van juni plaats. Door de vele bergetappes en beklimmingen in de Alpen wordt het toernooi door renners gebruikt als voorbereiding voor de Tour de France. In totaal wist alleen de Nederlander Johan van der Velde een editie van de Franse race te winnen. Tot op de dag van vandaag is drie keer de grote winnaar van de race gediskwalificeerd wegens dopinggebruik. Dit kwam voor in 2002 en 2003 door Lance Armstrong en in 2006 werd Levi Leipheimer betrapt.

CompetitieCriterium du Dauphiné / Dauphiné
SportWielrennen
DatumZondag 4 juni 2023 tot en met zondag 11 juni 2023
LocatieFrankrijk

  • Kun je op tv naar het meerdaagse wielertoernooi Criterium du Dauphiné kijken op 4-11 juni 2023?

    Ja, je kunt via de zenders van Eurosport (onderdeel van Warner Bros. Discovery) live kijken naar de uitzending van de wielerwedstrijd op zondag t/m zondag 4 juni – 11 juni 2023.

  • Zijn er streamingdiensten in Nederland die de etappes uit het wielrennen van het Criterium du Dauphiné uitzenden?

    Ja, er zijn streamingdiensten die in hun aanbod sportwedstrijden uit het wielrennen vertonen. Daaronder valt ook het Criterium du Dauphiné dit jaar. In de tabel in dit artikel vind je om welke video on demand-platforms het precies gaat.


Afbeelding ter illustratie

Manuela studeerde Media, Informatie en Communicatie aan de Hogeschool van Amsterdam. Naast schrijven houdt ze van alles wat met sport te maken heeft en is ze graag creatief bezig. Ook is ze veel op het voetbalveld te vinden om met haar team zoveel mogelijk wedstrijden te winnen.