Criterium du Dauphiné: live kijken op tv en online | Wielerwedstrijd van 2-9 juni 2024

Nét voor de Ronde van Zwitserland wordt de meerdaagse wielerwedstrijd Criterium du Dauphiné verreden. Veel sportliefhebbers vragen zich af hoe ze alle etappes tijdens de achtdaagse wielerwedstrijd Criterium du Dauphiné op tv en online kijken kunnen op 2 t/m 9 juni 2024. Dit jaar vindt de 75e editie van het toernooi plaats. In 8 etappes leggen de renners leggen een afstand van in totaal 1.203,5 kilometer af. In dit artikel geven wij aan of deze wedstrijd op het moment van schrijven te bekijken is op streamingdiensten zoals NetflixAmazon Prime Videodiscovery+Disney+HBO MaxNLZIETVideolandViaplay of dat streaming op een ander video on demand-platform mogelijk is. Daarnaast lees je welke televisiezender het wielertoernooi eventueel ook vertoont.

Waar kun je de meerdaagse wielerwedstrijd ‘Criterium du Dauphiné’ (op 2 tot en met 9 juni 2024) online kijken?

Er zijn nogal wat streamingdiensten in Nederland en sinds een paar jaar worden daar naast films en series ook vaak sportuitzendingen vertoond. Zo ook in het geval van grote wielerwedstrijden. Hieronder vind je precies hoe het zit met het streamen van het Criterium du Dauphiné per videodienst in Nederland. 

discovery+➡️ Ga meteen naar de wielerwedstrijd Criterium du Dauphiné bij discovery+. Deze streamingdienst heeft in Nederland de uitzendrechten van het wielrennen momenteel in handen en de volledige etappes van de achtdaagse wielerwedstrijd zijn hier dan ook te zien. Je kunt een abonnement rechtstreeks of als add-on kanaal via Amazon nemen.
🔀 Amazon Prime VideoPrime Video, de streamingdienst van Amazon, biedt momenteel geen eigen sportabonnementen met wielerwedstrijden aan in Nederland. Het aanvullende kanaal van discovery+ maakt het wél mogelijk om ernaar te kijken. Daarnaast kun je ook al abonnee van Prime Video kijken naar de gloednieuwe documentaire All-in: Team Jumbo-Visma.
NLZIET➡️ Ga meteen naar de wielerwedstrijd Criterium du Dauphiné bij NLZIET. Op NPO 1 worden op de eerste dag live beelden uitgezonden van de wielerwedstrijd. Dagelijks zullen hier samenvattingen te zien zijn en kijk je naar de spannende ontknoping.
⛔️ Disney+Ook Disney’s videodienst heeft geen mogelijkheid om naar sport als wielrennen te kijken op het moment van schrijven.
⛔️ ESPNVia de vier zenders en het online platform van ESPN kun je onder andere kijken naar voetbal uit de Eredivisie en nog veel meer sport, maar dit wielertoernooi is niet in het aanbod opgenomen.
⛔️ HBO MaxMomenteel kun je geen sport kijken bij HBO Max in Nederland.
⛔️ NetflixBij Netflix kun je deze wielerwedstrijd jammer genoeg niet zien.
⛔️ SkyShowtimeHelaas is het niet mogelijk om via deze streamingdienst naar wielrennen te kijken.
⛔️ ViaplayIn het aanbod van Viaplay vind je veel sport terug, waaronder Formule 1hockeydarts, Premier League– en Bundesliga-voetbal, maar momenteel zijn wielerwedstrijden er niet te zien.
⛔️ VideolandSportuitzendingen uit de wielerwereld worden door Videoland niet in het aanbod van de streamingdienst opgenomen.

Tv-zender die alle etappes van het wielrennen tijdens het Criterium du Dauphiné 2024 uitzendt

Op dit moment heeft Eurosport de uitzendrechten van het wielertoernooi Criterium du Dauphiné in 2024 in handen in Nederland. Hierdoor kun je op tv via deze sportzenders live kijken naar de volledige uitzending. Eurosport is samen met zenders als Animal Planet, BBC, Discovery, Discovery Science, Food Network, HGTV, Investigation Discovery, MotorTrend en TLC online te streamen op de videodienst discovery+, wat de reden is dat we hiervoor omschreven dat daar online te kijken is naar elke spannende etappe uit het achtdaagse wielertoernooi.

Als je je afvraagt op welk kanaal van jouw tv de bovenstaande zender te vinden is, dan kun je dit eenvoudig opzoeken per provider. Hieronder vind je per televisie-aanbieder op welke zender Eurosport in je zenderoverzicht te ontvangen is.

Ook wordt de eerste dag live op tv op NPO 1 uitgezonden. Op de dagen daarna kijk je naar samenvattingen van de wielerwedstrijd. De spannende ontknoping zal naar alle waarschijnlijkheid wel weer live worden getoond. Omdat er beelden van de koers op tv te zien zijn, kun je deze ook online via NLZIET kijken. ➡️ Ga direct naar de Criterium du Dauphiné op NPO 1 bij NLZIET.

Meer informatie over de achtdaagse wielerwedstrijd Criterium du Dauphiné

CompetitieCriterium du Dauphiné / Dauphiné
SportWielrennen
DatumZondag 2 juni tot en met zondag 9 juni 2024
LocatieFrankrijk

Afbeelding ter illustratie

Manuela Al
Manuela studeerde Media, Informatie en Communicatie aan de Hogeschool van Amsterdam. Naast schrijven houdt ze van alles wat met sport te maken heeft en is ze graag creatief bezig. Ook is ze veel op het voetbalveld te vinden om met haar team zoveel mogelijk wedstrijden te winnen.