Deze leuke films en series verwachten we op de nieuwe streamingdienst CANAL+

Streamers kunnen binnenkort nóg een abonnement afsluiten. CANAL+ wordt namelijk in december gelanceerd in Nederland. De eigenaar van dit video on demand-platform, CANAL+ Group, heeft momenteel al de streamingdienst Canal+ Series in handen, maar binnenkort kun je voor een hele hoop mooie titels dus ook terecht op het nieuwe platform. Benieuwd wat je er kunt verwachten? Wij zetten 4 leuke films en series op een rij die waarschijnlijk naar CANAL+ komen.

Wat is CANAL+?

Internationaal gezien is de streamingdienst CANAL+ al actief in vijftig landen, waar inmiddels meer dan 25 miljoen abonnees verzameld zijn. In december kunnen ook Nederlanders naar de content kijken.

CANAL+ zal een indrukwekkende bibliotheek huisvesten, waarin onder meer titels van Dutch FilmWorks (die je kent van recente films als De Vuurlinie en Expend4bles), STUDIOCANAL, Lionsgate, Lumière en zelfs Viaplay te vinden zullen zijn. Er zullen bovendien ook exclusieve CANAL+ Originals gemaakt worden. Déze vier films en series verwachten we sowieso in het aanbod.

4x Films en series die we verwachten op CANAL+

1. The Whale (film, 2022)

CANAL+ zal zich vooral richten op titels van Europese bodem, maar ook arthousefilms als The Whale worden op de streamingdienst verwacht. Deze film leverde hoofdrolspeler Brendan Fraser in 2023 een Oscar op. Het draait allemaal om Charlie, een teruggetrokken leraar Engels die ernstig overgewicht heeft en alles in zijn leven lijkt te zijn kwijtgeraakt. Toch probeert Charlie, vol hoop, het contact met zijn 17-jarige dochter Ellie te herstellen. 

2. Billy the Kid (serie, 2 seizoenen)

De nieuwe streamingdienst zal ook titels van Viaplay overnemen. Zo verwachten we Viaplay Original Billy the Kid in het aanbod van CANAL+. Deze serie komt van de makers van Netflix-serie Vikings en volgt het leven van William H. Bonney, die vooral bekendstond als Billy the Kid. Van zijn nederige Ierse roots in New York tot zijn dagen als cowboy en scherpschutter in het Wilde Westen, in de epische avonturenserie komt het allemaal voorbij.

3. Zwartboek (film, 2006)

Ook klassiekers als Rocky en Zwartboek kun je op CANAL+ verwachten. Zwartboek speelt zich af in de Tweede Wereldoorlog en draait om de joodse Rachel Steinn. Nadat haar onderduikadres gebombardeerd wordt, slaat ze op de vlucht en sluit ze zich aan bij het verzet. Ze raakt verwikkeld in een web van dubbelspel en verraad.

4. The Buccaneers (serie, 1 seizoen)

Tot slot gaat de huidige streamingdienst Canal+ Series in december op in CANAL+. Dat betekent dat we ook alle content die we op Canal+ Series konden bekijken op het nieuwe video on demand-platform verwachten. Zo ook kostuumdrama The Buccaneers, een nieuwe titel die perfect is voor Bridgerton-fans. In de serie arriveert een groep jonge Amerikaanse vrouwen in het Londen van 1870, waardoor er een enorme cultuurclash veroorzaakt wordt.

Wanneer is CANAL+ beschikbaar?

Binnenkort is CANAL+ te downloaden in de Appstore en de Playstore en beschikbaar voor Ziggo-klanten. Wanneer de streamingdienst precies gelanceerd wordt in Nederland, is nog niet bekend. We weten wel al dat het voor het einde van het jaar zal zijn. Uiteraard houden we je op de hoogte van de laatste nieuwtjes via je mail en onze social media-kanalen.

🍿 Meer weten over CANAL+? Lees alles in dit artikel → 5 vragen en antwoorden over de nieuwe streamingdienst CANAL+

Jessica Dijkhof
Jessica studeerde Nederlandse literatuur en Communicatiewetenschappen aan de Vrije Universiteit. Als Redacteur bij Streamwijzer kan ze nu eindelijk haar passies voor schrijven en films combineren. Je maakt haar vooral blij met horrorfilms en Nederlandse romcoms.