Ziggo laat weten wat prijsverhoging SkyShowtime voor klanten betekent

Ben je klant bij Ziggo en heb je via deze provider ook een abonnement op de streamingdienst SkyShowtime? Dan ben je vast benieuwd wat de aanstaande prijsverhoging van de streamingdienst betekent voor jouw lidmaatschap. Onze redactie heeft de oranje aanbieder van internet en tv na veel vragen van onze volgers om opheldering gevraagd.

Prijs van SkyShowtime-abonnementen stijgt met minstens 28%

Gisteren lieten we weten dat SkyShowtime een prijsverhoging aankondigde. De enige abonnementsvorm die er nu is, zal vanaf 23 april 2024 veranderen in het ‘Standaard Plus’-lidmaatschap. De prijs per maand gaat met 28% omhoog naar €8,99, terwijl het jaarabonnement 36% meer gaat kosten met €70,99 p/j. Je kunt dit nog minstens twaalf maanden omzeilen door nu een jaarabonnement af te sluiten, behalve als je levenslange korting hebt. Dan gaat je maandbedrag omhoog naar €4,50.

Gelijktijdig wordt er een nieuw abonnement geïntroduceerd door SkyShowtime dat zich kenmerkt door het vertonen van advertenties. Dit gaat wel een stukje goedkoper worden. Als je overstapt naar dit type lidmaatschap, dan dalen je maandelijkse kosten met 14% naar €5,99 per maand of €46,99 per jaar.

Dit verandert er voor de portemonnee van Ziggo-klanten

Maar de bovenstaande wijzigingen zijn niet exact van toepassing op alle kijkers van SkyShowtime. Eind vorig jaar werd namelijk door Ziggo bekendgemaakt dat hun ‘eigen’ streamingdiensten Movies & Series L en XL werden vervangen door het SkyShowtime lidmaatschap. De twee partijen bundelden dus hun krachten. Door verschillende combinatie- en pakketvoordelen kun je ofwel tegen betaling, ofwel gratis SkyShowtime bij je pakket krijgen als Ziggo-klant.

Mocht dit het geval zijn bij jou, dan wil je vast graag weten wat er in jouw lidmaatschap gaat veranderen. Tot dusver is namelijk onze redactie en volgers nog niet een mail onder ogen gekomen waarin de situatie verduidelijkt wordt. Daarom hebben wij navraag gedaan bij de woordvoerder van de provider en die liet ons het volgende weten.

🗣️ “Ziggo-klanten die SkyShowtime bij hun abonnement krijgen, blijven genieten van dit gratis voordeel als ‘Standaard Plus’-abonnee. Voor klanten die een ‘Standaard Plus’-abonnement op SkyShowtime los via Ziggo hebben afgesloten of dit willen gaan doen, houden we de prijzen in lijn met SkyShowtime. Klanten worden hierover geïnformeerd.”
— Woordvoerder van Ziggo

Samengevat: kosten per SkyShowtime-abonnee via Ziggo

De woordvoerder laat in het bovenstaande statement dus weten dat klanten met de ‘gratis’ toevoeging van SkyShowtime aan hun pakket niets blijven betalen en ook geen advertenties voorgeschoteld krijgen. De betalende klanten zullen hun maandprijs met 28% zien stijgen, maar kunnen rechtstreeks via SkyShowtime besparen door te kiezen voor een jaarabonnement en/of model met advertenties. Mocht je dat niet willen, dan lees je hier alles over SkyShowtime op de officiële website van Ziggo en de aangeboden abonnementen. Ook vind je hier bij Vodafone alles over de gratis combinatievoordelen, waaronder SkyShowtime.

  • 💸 Gratis SkyShowtime-abonnement: blijft gratis en advertentievrij
  • 💰 Betaald SkyShowtime-abonnement: van €6,99 per maand naar €8,99 per maand (advertentievrij)