SkyShowtime biedt 50% levenslange korting niet aan bij nieuw soort abonnement

Vanochtend kwam het nieuws naar buiten dat de streamingdienst SkyShowtime zijn prijzen verhoogt met 28% per 23 april 2024. Daarnaast zal er ook een goedkoper soort lidmaatschap met advertenties op het platform ingevoerd worden. Direct waren de mensen die tot op de dag van vandaag profiteren van de 50% levenslange korting benieuwd wat deze wijzigingen voor hen betekenen. Wij hebben om opheldering gevraagd en kregen al snel een duidelijke reactie met uitleg van de videodienst.

👉 Ga direct naar de officiële website van SkyShowtime en bekijk de huidige abonnementen vóór de aanstaande prijsverhoging

Prijsverhoging bij SkyShowtime

In een plotselinge, maar door ons vorige week al voorspelde, aankondiging liet SkyShowtime weten de eerste prijsstijging door te voeren sinds de lancering van het platform. Deze verandering brengt een tweeledig prijsmodel met zich mee. Het huidige lidmaatschap wordt aanzienlijk duurder en zal in plaats van €6,99 per maand of €54,99 per jaar binnenkort €8,99 p/m of €70,99 p/j gaan kosten. Er is echter ook een verrassende prijsverlaging mogelijk. Leden die kiezen voor een door advertenties-ondersteund abonnement, krijgen een aanzienlijke korting. Zij gaan 14% minder betalen dan nu en rekenen dus €5,99 per maand of €46,99 per jaar af. Overigens kan men de prijsverhoging nog twaalf maanden lang omzeilen door vóór 23 april een advertentievrij jaarabonnement af te sluiten voor de huidige prijs.

Levenslange korting van 50% geldt alleen voor ‘Standaard Plus’-abonnement

Met de nieuwe verdeling van twee soorten abonnementen lijkt SkyShowtime een evenwicht te zoeken tussen kosten en kwaliteit. Eerder probeerde de streamer al iets soortgelijks door vroege beslissers bij de lancering een aanbod te doen waarmee ze hun hele leven lang slechts de helft van de dan geldende prijs zouden betalen voor een lidmaatschap. Hierdoor verzekerden leden zich van een vaste lage prijs, waarmee het platform trouwe kijkers beloont.

Nu was natuurlijk de veelgestelde vraag van vandaag wat de nieuwe constructie van abonnementen zou betekenen voor huidige abonnees met 50% levenslange korting. De redactie van Streamwijzer heeft direct navraag gedaan bij de videodienst en kreeg hierop de volgende reactie. Daaruit blijkt dat de levenslange korting alleen van toepassing is op het duurdere ‘Standaard Plus’-abonnement van €8,99 (en dus eigenlijk €4,49) per maand.

🗣️ “De 50% deal was met ‘half price for life’ een speciale gelimiteerde lanceringspromo waarbij SkyShowtime nieuwe abonnees de garantie gaf dat hun prijs altijd de helft zou zijn van de op dat moment geldende abonnementsprijs. Alle huidige leden met deze lanceringspromodeal, betalen ook vanaf 23 april nog steeds de helft van de prijs van het Standaard Plus-abonnementstarief. Hiermee behouden SkyShowtime’s betrokken leden deze fantastische deal. Mochten zij toch liever willen overstappen naar het Standaard met reclame-abonnementstarief, dan kan dat uiteraard maar ontvangen ze de ‘half price for life’ deal niet langer.”
— Woordvoerder van SkyShowtime

Dit zijn de prijzen van SkyShowtime-abonnementen tot en vanaf 23 april 2024

De prijzen van SkyShowtime per 23 april 2024 zijn duidelijk ontworpen om gebruikers flexibiliteit en keuzevrijheid te bieden. Met opties variërend van het betaalbare ‘Standaard’ inclusief advertenties tot het premium ‘Standaard Plus’ exclusief advertenties, kunnen klanten kiezen wat het beste past bij hun budget en kijkvoorkeuren.

Hieronder vind je in één overzicht wat klanten met levenslange korting momenteel betalen, en per eind april gaan betalen, voor hun lidmaatschap (groene bolletjes). Het gele bolletje geeft aan wat een nieuw advertentievrij abonnement normaal gesproken kost zonder levenslange korting en het rode bolletje is het nieuwe abonnement met advertentieweergave. Alvast veel kijkplezier gewenst.

  • 🟢 ‘Standaard Plus’ met korting t/m 22 april 2024: €3,49 per maand
  • 🟢 ‘Standaard Plus’ met korting vanaf 23 april 2024: €4,49 per maand
  • 🟡 ‘Standaard Plus’ zonder korting vanaf 23 april 2024: €8,99 per maand of €70,99 per jaar (omgerekend €5,92 p/m)
  • 🔴 ‘Standaard’ zonder korting vanaf 23 april 2024: €5,99 per maand of €46,99 per jaar (omgerekend €3,92 p/m)