Zo omzeil je de aanstaande prijsverhoging en advertenties bij SkyShowtime

Vandaag is er belangrijk nieuws naar buiten gekomen: SkyShowtime gaat een nieuw soort abonnement invoeren. Kijkers kunnen ervoor kiezen om vanaf april 14% minder te gaan betalen, maar zullen dan wel moeten rekenen op de weergave van advertenties. Willen ze geen reclames zien, dan staat ze een prijsverhoging te wachten. Gelukkig is er een manier om dit te voorkomen en wij leggen uit hoe.

SkyShowtime verhoogt prijzen en voert nieuw abonnement in

SkyShowtime heeft op 16 februari 2024 voor het eerst een prijsverhoging aangekondigd. In 20+ markten waar het video on demand-platform actief is, waaronder Nederland, zullen in april veranderingen doorgevoerd worden.

Er komt dus een prijsverhoging aan én er wordt een nieuw type abonnement geïntroduceerd. Momenteel betalen abonnees €6,99 per maand of €54,99 per jaar. Vanaf 23 april 2024 krijgen nieuwe en bestaande klanten echter de keuze uit twee soorten abonnementen: Standaard en Standaard Plus. Het Standaard Plus-lidmaatschap heeft een hogere prijs en is ook het enige abonnement dat geldt voor leden met levenslange korting. Er komt 28% bij voor maandelijkse abonnees, die €8,99 p/m gaan betalen, en 36% voor jaarlijks betalende klanten, wat de prijs op €70,99 p/j brengt.

Wil je niet meer betalen? Dan kun je kiezen voor Standaard. Met dat lidmaatschap gaan je kosten namelijk met 14% omlaag, wat de prijs brengt op €5,99 per maand of €46,99 per jaar. Er zit wel een addertje onder het gras: er komen dan namelijk reclames tussendoor. Om hoeveel en wat voor reclames het gaat, is nog niet bekend.

Zo kun je de prijsverhoging omzeilen

Zit je niet te wachten op hogere kosten, maar heb je ook absoluut geen zin in een abonnement mét advertenties? Er is een manier om nu nog de prijsverhoging te omzeilen. Als je vóór 23 april 2024 een jaarabonnement afsluit, ontloop je ieder geval de komende twaalf maanden nog hogere kosten én blijf je genieten van een advertentievrij lidmaatschap. De prijs voor een jaarabonnement ligt op dit moment op €54,99 per jaar.

👉 Ga direct naar de officiële website van SkyShowtime en bekijk de huidige abonnementen vóór de aanstaande prijsverhoging.

Sluit je pas na 23 april 2023 een advertentievrij jaarabonnement af, dan ga je €70,99 per jaar betalen. Een jaarlijks lidmaatschap wordt binnenkort dus maar liefst 36% duurder. Hieronder zetten we de prijsverschillen van de twee jaarabonnementen nog eens op een rij.

Prijs per jaarPrijs per maand (omgerekend)
Advertentievrij jaarabonnement vóór 23 april€54,99 per jaar€4,58 per maand
Advertentievrij jaarabonnement na 23 april€70,99 per jaar€8,99 per maand

Aanbod van SkyShowtime

SkyShowtime is het exclusieve platform voor de populaire Yellowstone-reeks en vele andere grote titels. De streamingdienst heeft bovendien laten weten dat er vanaf nu blijvend zal worden ingezet op lokaal aanbod, naast de bestaande catalogus van internationaal entertainment.

Benieuwd welke releases er in ieder geval op de planning staan? Ga naar het overzicht met nieuwe films en series op SkyShowtime per maand. Verder kun je je natuurlijk ook altijd aanmelden voor onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van de laatste updates.

Jessica Dijkhof
Jessica studeerde Nederlandse literatuur en Communicatiewetenschappen aan de Vrije Universiteit. Als Redacteur bij Streamwijzer kan ze nu eindelijk haar passies voor schrijven en films combineren. Je maakt haar vooral blij met horrorfilms en Nederlandse romcoms.