3 redenen waarom je de film ‘Wonka’ nu moet huren op Pathé Thuis

Willy Wonka is een van de meest iconische filmpersonages ooit. Je hebt misschien wel gezien hoe het hem en zijn chocoladefabriek verging in Charlie and the Chocolate Factory, maar hoe is hij eigenlijk op die positie terechtgekomen? Het oorsprongsverhaal van de bekende chocolatier en magiër komt tot leven in Wonka. Wij zetten drie redenen op een rij waarom je deze film eigenlijk niet mag missen.

→ Meld je nu gratis aan bij Pathé Thuis en kijk je eerste film met tot 60% korting ✅

3 redenen om ‘Wonka’ te kijken

1️⃣ Wonka verkent dus de vroege avonturen van Willy Wonka, van zijn pogingen om een chocoladewinkel op te zetten tot zijn strijd met rivaliserende chocolatiers. Dit biedt een nieuw perspectief op een geliefd personage. Dit verhaal is in musicalvorm gegoten en zit vol met leuke, vrolijke liedjes.

2️⃣ De hoofdrol is voor Timothée Chalamet. De grote acteur ken je van films als Dune, Call Me By Your Name en Little Women. Hij heeft zijn sporen op acteergebied dus al behoorlijk verdiend. Bovendien hoeft hij het niet alleen te doen. Ook andere bekende acteurs als Hugh Grant, Olivia Colman en Rowan Atkinson zijn in de film te zien.

3️⃣ Veel kijkers waren erg te spreken over Wonka. Zo vindt 91% van de kijkers op Rotten Tomatoes dat het een echte aanrader is en geven velen van hen aan dat de film leuk is voor jong én oud.

‘Wonka’ stream je nu op Pathé Thuis

Wonka is nu bij TVOD-streamingdienst Pathé Thuis te huur en te koop voor een prijs vanaf €4,99. Koop je de film, dan blijft deze voor altijd in je bibliotheek staan en kun je hem zo vaak bekijken als je wilt. Bij huren heb je 30 dagen de tijd om te beginnen met kijken. Na 48 uur verdwijnt de film vervolgens uit je bibliotheek. Een abonnement is in ieder geval niet nodig voor het kijken van Wonka en als je je nu gratis aanmeldt bekijk je je eerste film met tot 60% korting.

📺 Je vindt een overzicht van alle verwachte titels in onze lijsten met nieuwe films op Pathé Thuis per maand. Ook updaten we wekelijks het artikel met titels die binnenkort op Pathé Thuis zullen verschijnen.

Verhaal en trailer van de film

Als jonge Willy Wonka treedt Timothée Chalamet in de voetsporen van Gene Wilder (Willy Wonka & The Chocolate Factory) en Johnny Depp (Charlie and the Chocolate Factory). Het verhaal speelt zich in tijd af vóór de andere twee films, op het moment dat Willy Wonka zijn Oempa Loempa’s nog moet leren kennen en de extravagante chocolademaker nog geen goedlopende business heeft.


Synopsis: Pathé Thuis

Jessica Dijkhof
Jessica studeerde Nederlandse literatuur en Communicatiewetenschappen aan de Vrije Universiteit. Als Redacteur bij Streamwijzer kan ze nu eindelijk haar passies voor schrijven en films combineren. Je maakt haar vooral blij met horrorfilms en Nederlandse romcoms.