Waar kun je de film ‘Wonka’ (2023) online kijken?

Veel film- en serieliefhebbers vragen zich af hoe ze de film Wonka (2023) online kijken kunnen. In deze film kruipt Timothée Chalamet in de huid van Willy Wonka en zien we hoe hij de Oempa Loempa’s ontmoet en zijn chocoladefabriek opzet. Hieronder geven wij aan of deze film op het moment van schrijven te bekijken is op streamingdiensten zoals Amazon Prime Video, CANAL+, Disney+, HBO Max, Netflix, Pathé Thuis, SkyShowtime, Viaplay, Videoland of dat streaming op een ander video on demand-platform mogelijk is.

Waar kun je de film ‘Wonka’ (2023) online kijken?

Je hebt vast al eens Charlie and the Chocolate Factory gezien, maar kun je ook al Wonka afstrepen van je kijklijst? Deze film was sinds 13 december 2023 in de Nederlandse bioscopen te zien. Hieronder hebben we op een rijtje gezet waar je hem online kunt kijken.

✅ Pathé Thuis➡️ Ga meteen naar Wonka bij Pathé Thuis. Je kunt hier al enige tijd naar Charlie and the Chocolate Factory met Johnny Depp kijken en sinds kort is ook Wonka er te zien. Als je je nu gratis aanmeldt, dan kijk je je eerste film met tot 60% korting.
✔️ HBO MaxSinds vrijdag 8 maart is de film hier in het aanbod te streamen zonder aanvullende kosten voor elke abonnee.
⛔️ Amazon Prime VideoDe film is op dit moment niet te streamen met een abonnement op Amazon Prime Video.
CANAL+Bij CANAL+ maakt deze titel momenteel geen onderdeel van het film- en serieaanbod uit.
⛔️ Disney+Disney+ heeft Wonka momenteel niet in het aanbod opgenomen.
⛔️ NetflixDeze film is op het moment van schrijven niet te zien bij Netflix.
⛔️ SkyShowtimeMomenteel vind je deze titel niet terug in het aanbod van SkyShowtime in Nederland.
⛔️ ViaplayBij Viaplay is Wonka nu niet te zien.
⛔️ VideolandIn het aanbod van Videoland is de film nu niet te vinden.

🟡 Staat of komt ‘Wonka’ op Pathé Thuis?

Veel mensen denken dat Pathé en Pathé Thuis bioscoopfilms exact tegelijkertijd mogen vertonen. Dit is echter niet het geval. Pathé Thuis heeft andere afspraken met filmstudio’s. Daardoor kan Pathé de film niet zomaar direct via het platform verkopen/verhuren. Wel volgt de thuisbioscoop doorgaans bijzonder snel nadat de films in de daadwerkelijke bioscoop te zien zijn. Wonka was dan ook al sinds eind januari op de streamingdienst te zien.

Ga nu naar Wonka bij Pathé Thuis 🍿

🟣 Staat of komt ‘Wonka’ op HBO Max?

Wonka werd gedistribueerd door Warner Bros. Pictures en daarom was de kans al erg groot dat we hem in de toekomst op de streamingdienst HBO Max konden bekijken. We wisten lange tijd alleen niet wanneer de film daar zou verschijnen. Het window die de streamingdienst aanhoudt tussen bioscoop- en streamingrelease lijkt op dit moment op ongeveer 70 dagen te liggen, al wil de streamingdienst daar nog weleens van afwijken. Al met al bleek dit ongeveer te kloppen, want op vrijdag 8 maart 2024 verscheen hij online. Je kunt via de onderstaande link direct beginnen met kijken.

🔴 Staat of komt ‘Wonka’ op Netflix?

Op het moment van schrijven kun je in het aanbod van Netflix in Nederland genieten van behoorlijk wat topfilms. Of het video on demand-platform in Nederland ook de uitzendrechten voor Wonka uit 2023 aan zal kopen, is momenteel nog niet bekend. Mogelijk zullen we hier in de toekomst meer over te weten komen.

Verhaal en trailer van ‘Wonka’ (2023)

Als jonge Willy Wonka treedt Timothée Chalamet in de voetsporen van Gene Wilder (Willy Wonka & The Chocolate Factory) en Johnny Depp (Charlie and the Chocolate Factory). Het verhaal speelt zich in tijd af vóór de andere twee films, op het moment dat Willy Wonka zijn Oempa Loempa’s nog moet leren kennen en de extravagante chocolademaker nog geen goedlopende business heeft.

Streaming informatie over de film

TitelWonka
Jaar2023
SoortFilm
Duur1 uur en 56 minuten
TaalEngels
CategorieDrama, Komedie, Musical
IMDb7,1 uit 110.000 stemmen
RegisseurPaul King
CastOlivia Colman, Timothée Chalamet, Hugh Grant

Synopsis: Warner Bros. Pictures

Jessica Dijkhof
Jessica studeerde Nederlandse literatuur en Communicatiewetenschappen aan de Vrije Universiteit. Als Redacteur bij Streamwijzer kan ze nu eindelijk haar passies voor schrijven en films combineren. Je maakt haar vooral blij met horrorfilms en Nederlandse romcoms.