Wanneer komt ‘Godzilla x Kong: The New Empire’ op HBO Max?

Godzilla en Kong staat nu eens niet lijnrecht tegenover elkaar, maar zullen moeten samenwerken in Godzilla x Kong: The New Empire. Een nieuwe dreiging staat namelijk op en is klaar om de wereld te verwoesten. Het is aan de twee monsters om hem te stoppen. Hoewel dit echt een bioscoopfilm is, wil je hem misschien toch liever vanuit huis bekijken. Dan is het wel belangrijk om te weten wanneer dat kan. Of met andere woorden: wanneer komt ‘Godzilla x Kong: The New Empire’ op HBO Max? In dit artikel delen we alles met je wat we tot nu toe weten.

Komt ‘Godzilla x Kong: The New Empire’ naar HBO Max?

Godzilla x Kong: The New Empire is een gloednieuwe film die gedistribueerd is door Warner Bros. Pictures. Deze filmstudio brengt hun films vrijwel altijd uit op hun eigen streamingdienst, HBO Max. Dat we ook Godzilla x Kong in de toekomst op het platform mogen verwelkomen, staat dus buiten kijf. We weten alleen niet wanneer de film daadwerkelijk te vinden zal zijn in het aanbod van de paarse streaminggigant.

Wanneer komt ‘Godzilla x Kong: The New Empire’ op HBO Max?

De online releasedatum van Godzilla x Kong: The New Empire is nog niet bekend. HBO Max hield eerst altijd een periode van 45 dagen aan tussen bioscoop- en streamingrelease, maar inmiddels zijn ze daarvan afgestapt. De window lijkt nu gemiddeld tussen de 60 en 70 dagen te liggen. Voor Godzilla x Kong: The New Empire zou dit duiden op een online release tussen 27 mei en 6 juni.

Een kleine kanttekening hierbij is dat de paarse streamingdienst er bij écht grote films soms voor kiest om de bioscooprelease wat meer te omarmen. Bij Barbie moesten we bijvoorbeeld maar liefst 149 dagen wachten voordat we de film vanaf de bank konden kijken (van 19 juli tot 15 december 2023). We kunnen dus nog geen exacte indicatie geven. Uiteraard houden we het laatste nieuws nauwlettend in de gaten en delen we het direct met je via je mail en onze social media-kanalen als er een officiële releasedatum gedeeld wordt.

📺 Je vindt een overzicht van alle verwachte titels in onze lijsten met nieuwe films en series op HBO Max elke maand. Ook updaten we wekelijks het artikel met titels die binnenkort op HBO Max zullen verschijnen.

Tot wanneer draait ‘Godizlla x Kong: The New Empire’ in de bioscoop?

Het duurt dus nog wel even voordat we Godzilla x Kong kunnen streamen, dus dat betekent dat je eerst aangewezen bent op de bioscoop. Sinds 28 maart schittert de film op het witte doek. Maar hoe lang draait hij dan nog? Dit is lastig te zeggen, aangezien iedere bioscoop dit zelf aan de hand van de bezoekersaantallen beslist. Houd daarom vooral het programma van je lokale bioscoop in de gaten om te zien of en wanneer het mogelijk is om deze film bij jou op het witte doek te bewonderen. Handig om te weten: bioscoopweken starten op de donderdag.

Meer informatie over de film

Het epische gevecht gaat verder! In het Monsterverse van Legendary Pictures volgt na de sensationele krachtmeting van Godzilla vs. Kong nu een geheel nieuw avontuur waarin de machtige Kong en de angstaanjagende Godzilla het opnemen tegen een van onder het aardoppervlak afkomstige dreiging die hun bestaan – en dat van onszelf – op het spel zet. In Godzilla x Kong: The New Empire ontdekken we meer over de geschiedenis van deze Titans en de geheimen van Skull Island en zijn we getuige van de mythische strijd die bijdroeg aan het ontstaan van deze buitengewone wezens en die hun lot voor altijd aan dat van de mensheid heeft verbonden.

TitelGodzilla x Kong: The New Empire
Jaar2024
SoortFilm
Duur1 uur en 55 minuten
TaalEngels
CategorieActie, Avontuur
RegisseurAdam Wingard
CastRebecca Hall, Brian Tyree Henry, Kaylee Hottle, Dan Stevens, Alex Ferns, Fala Chen

Synopsis: Warner Bros. Pictures International Holland

Jessica Dijkhof
Jessica studeerde Nederlandse literatuur en Communicatiewetenschappen aan de Vrije Universiteit. Als Redacteur bij Streamwijzer kan ze nu eindelijk haar passies voor schrijven en films combineren. Je maakt haar vooral blij met horrorfilms en Nederlandse romcoms.