Deze 5 verborgen parels op Netflix, HBO Max en Disney+ moet je zien (week 40 van 2022)

Je hoort continu van streamingdiensten wat de nieuwste en meest bekeken films en series zijn, maar de grootste aanraders verdwijnen soms helaas van je radar. Welke titels van topkwaliteit op Netflix, HBO Max en Disney+ heb je eigenlijk nog nooit weten te vinden? In dit artikel vind je 5 verborgen parels op Netflix, HBO Max en Disney+ in week 40 van 2022 (3 tot 9 oktober) met het verhaal en de trailer erbij.

5x Verborgen parels: films en series die je eigenlijk gezien moet hebben op Netflix, HBO Max en Disney+ (week 40 van 2022)

5. Vacation Friends (film, 2021) – Disney+

In 2021 is de komedie Vacation Friends op Disney+ verschenen. Dit draait om Marcus en Emily, een keurig stel dat tijdens hun vakantie vriendschap sluit met feestbeesten Ron en Kyla. Na een wilde week keren ze terug naar hun burgerlijke leventje, maar een paar maanden later krijgen ze de schrik van hun leven als hun vakantievrienden ineens op hun bruiloft verschijnen. Het keurige stel wordt gespeeld door Lil Rel Howery (Get Out) en Yvonne Orji (Insecure), de feestbeesten door John Cena (Fast & Furious 9) en Meredith Hagner (Palm Springs). Deze film is hysterisch en hierdoor hilarisch. Een must-see!

4. Me Time (film, 2022) – Netflix

In Me Time kruipt Kevin Hart—niet voor de eerste keer—in de huid van een suffe huisvader. Om te bewijzen dat hij niet zó suf is en echt nog wel een leuk leven heeft, besluit hij samen met zijn vroegere beste vriend Huck (gespeeld door Mark Wahlberg) een wild weekend te beleven. Dit loopt natuurlijk helemaal uit de hand. Goed om te weten: aan het roer van deze film stond John Hamburg, die eerder de heerlijke komedies Why Him? (2016), I Love You, Man (2009) en Along Came Polly (2004) maakte.

3. The Night Of (serie, 1 seizoen) – HBO Max

Op HBO Max vind je de miniserie The Night Of. Hierin volgen we student Naz Khan, die na een feestje besluit de taxi van zijn vader te pakken. Als hij onderweg een mooie vrouw oppikt, luidt dit de start in van een noodlottige avond die leidt tot een beschuldiging van moord. Al snel ervaart hij de chaos en manipulatie van het juridische systeem. De serie bevat acht afleveringen en wordt met een gemiddelde van een 8,5 op IMDb erg goed beoordeeld.

2. Growing Up (serie, 1 seizoen) – Disney+

Brie Larson, die je misschien wel kent van Captain Marvel, heeft met Growing Up een interessante docuserie neergezet die de uitdagingen, overwinningen en complexiteit van het opgroeien belicht. Iedere aflevering wordt er één persoon gevolgd in de leeftijd van 18 tot 22 jaar. De serie combineert allerlei vormen van filmen om een boeiend inkijkje te geven in de tienertijd van verschillende individuen met allerlei achtergronden.

1. DC League of Superpets (film, 2022) – HBO Max

We sluiten af met een heerlijke animatiefilm: DC League of Superpets (of in het Nederlands DC Club van Superpets). Deze film vertelt het verhaal van Krypto de Superhond, de hond van Superman. Als die laatste samen met zijn mede-helden ontvoerd wordt, moet Krypto zijn baasje zien te redden. Je hoort de stemmen van onder meer Dwayne Johnson, Kevin Hart, Keanu Reeves en Diego Luna terug. Superleuk!

Alle films en series die op Netflix, HBO Max en Disney+ verschijnen per week en maand

Benieuwd welke films elke afgelopen maand op Netflix zijn verschenen? Dat vind je in het overzicht met nieuwe films en series op Netflix per maand. In die lijsten kun je ook kun je alvast vooruit kijken, zodat je van tevoren weet welke nieuwe titels in Netflix’ planning staan. Daarnaast hebben we deze overzichten ook voor de andere video on demand-platforms. Bekijk hiervoor de lijsten nieuw op HBO Max per maand en nieuw op Disney+ per maand.

Volledige aanbod van de streamingdiensten

Op Streamwijzer is ook het complete aanbod van Netflix, aanbod van HBO Max en aanbod van Disney+ te vinden. In de tabellen vind je dagelijks welke films en series nieuw op de streamingdienst zijn verschenen.


Synopsissen: Netflix, HBO Max, Disney+

Jessica Dijkhof
Jessica studeerde Nederlandse literatuur en Communicatiewetenschappen aan de Vrije Universiteit. Als Redacteur bij Streamwijzer kan ze nu eindelijk haar passies voor schrijven en films combineren. Je maakt haar vooral blij met horrorfilms en Nederlandse romcoms.