Deze 5 verborgen parels op Netflix, HBO Max en Disney+ moet je zien (week 39 van 2022)

Je hoort continu van streamingdiensten wat de nieuwste en meest bekeken films en series zijn, maar de grootste aanraders verdwijnen soms helaas van je radar. Welke titels van topkwaliteit op Netflix, HBO Max en Disney+ heb je eigenlijk nog nooit weten te vinden? In dit artikel vind je 5 verborgen parels op Netflix, HBO Max en Disney+ in week 39 van 2022 (26 september tot 2 oktober) met het verhaal en de trailer erbij.

5x Verborgen parels: films en series die je eigenlijk gezien moet hebben op Netflix, HBO Max en Disney+ (week 39 van 2022)

5. Those Who Wish Me Dead (film, 2021) – HBO Max

Een absolute sterrencast is opgetrommeld voor de meeslepende thriller Those Who Wish Me Dead. Naast Oscarwinnares Angelina Jolie spelen ook Finn Little, Jon Bernthal, Aidan Gillen en Nicholas Hoult mee. De film vertelt het verhaal van een 12-jarig jongetje dat getuige is van een moord, waarna hij samen met brandweerparachutist Hannah (Jolie) door twee huurmoordenaars achterna gezeten wordt. In hun bloedstollend spannende reis door de wildernis zitten ze gevangen tussen de moordenaars en een grote vuurzee die recht op hen afkomt.

4. Maggie (serie, 1 seizoen) – Disney+

Alsof daten niet al moeilijk genoeg is, is Maggie ook nog eens helderziend. Eén blik op onbekenden is voor haar al genoeg om hun hele toekomst te zien, maar als ze bij een vreemdeling opeens een glimp opvangt van haar eigen toekomst wordt het steeds ingewikkelder. Verliefd worden blijkt een stuk moeilijker als je al weet hoe het afloopt… Deze komische serie bestaat uit dertien korte afleveringen van zo’n twintig minuten en is nu te zien op Disney+.

3. Yesterday (film, 2019) – Netflix

Yesterday is een heerlijke romantische komedie en een ode aan de legendarische band The Beatles in één. We volgen aspirant-zanger Jack Malik, wiens muziekcarrière maar niet van de grond wil komen. Tijdens een gigantische stroomstoring krijgt hij een ongeluk en wordt hij wakker in een wereld waarin niemand The Beatles kent. Niemand, behalve hij… Door hun liedjes te spelen wordt hij in één klap de beste muzikant ter wereld, maar hoe lang kan hij hierover blijven liegen? In de film spelen Himesh Patel en Lily James, die je kunt kennen van respectievelijk Tenet en Pam & Tommy, de hoofdrollen. Ook leuk: er is een klein rolletje weggelegd voor Ed Sheeran.

2. Mike (serie, 1 seizoen) – Disney+

Eén van de meest spraakmakende en controversiële boksers ooit is natuurlijk Mike Tyson. In de achtdelige serie Mike volgen we alle ups en downs van zijn persoonlijke leven én zijn bokscarrière. Onderwerpen als sociale klassen, discriminatie, vrouwenhaat, de welvaartskloof en de Amerikaanse droom komen langs in de waargebeurde serie. De rol van Tyson wordt gespeeld door Trevante Rhodes, die je kunt kennen van de met een Oscar bekroonde film Moonlight.

1. The Outlaws (serie, 1 seizoen) – HBO Max

De Britse serie The Outlaws draait om zeven deliquenten met totaal verschillende achtergronden die door hun taakstraf gedwongen worden om samen te werken. Met zijn allen moeten ze een vervallen gemeenschapscentrum opknappen. Ondanks dat ze elkaar op het begin haten, verstrengelen hun levens zich steeds meer met elkaar. De serie ontvangt op IMDb een 7,7 en is dus een echte must-see.

Alle films en series die op Netflix, HBO Max en Disney+ verschijnen per week en maand

Benieuwd welke films elke afgelopen maand op Netflix zijn verschenen? Dat vind je in het overzicht met nieuwe films en series op Netflix per maand. In die lijsten kun je ook kun je alvast vooruit kijken, zodat je van tevoren weet welke nieuwe titels in Netflix’ planning staan. Daarnaast hebben we deze overzichten ook voor de andere video on demand-platforms. Bekijk hiervoor de lijsten nieuw op HBO Max per maand en nieuw op Disney+ per maand.

Volledige aanbod van de streamingdiensten

Op Streamwijzer is ook het complete aanbod van Netflix, aanbod van HBO Max en aanbod van Disney+ te vinden. In de tabellen vind je dagelijks welke films en series nieuw op de streamingdienst zijn verschenen.


Synopsissen: Netflix, HBO Max, Disney+

Jessica Dijkhof
Jessica studeerde Nederlandse literatuur en Communicatiewetenschappen aan de Vrije Universiteit. Als Redacteur bij Streamwijzer kan ze nu eindelijk haar passies voor schrijven en films combineren. Je maakt haar vooral blij met horrorfilms en Nederlandse romcoms.