Deze 5 verborgen parels op Netflix, HBO Max en Disney+ moet je zien (week 41 van 2022)

Je hoort continu van streamingdiensten wat de nieuwste en meest bekeken films en series zijn, maar de grootste aanraders verdwijnen soms helaas van je radar. Welke titels van topkwaliteit op Netflix, HBO Max en Disney+ heb je eigenlijk nog nooit weten te vinden? In dit artikel vind je 5 verborgen parels op Netflix, HBO Max en Disney+ in week 41 van 2022 (10 tot 16 oktober) met het verhaal en de trailer erbij.

5x Verborgen parels: films en series die je eigenlijk gezien moet hebben op Netflix, HBO Max en Disney+ (week 41 van 2022)

5. Pennyworth: The Origin of Batman’s Butler (serie, 3 seizoenen) – HBO Max

Fan van Batmans legendarische butler, Alfred Pennyworth? Dan moet je op HBO Max zijn, waar je nu twee seizoenen van de serie Pennyworth: The Origin of Batman’s Butler kunt kijken. Hier wordt het achtergrondverhaal van Alfred Pennyworth verteld, naar het karakter uit de DC Comics. Hij is een Britse voormalig soldaat die in het Londen van de jaren 60 een eigen beveiligingsbedrijf opricht en gaat samenwerken met Thomas Wayne en zijn vrouw Martha, die later uiteraard de ouders worden van Bruce Wayne. Afleveringen van het derde seizoen worden nu wekelijks op vrijdag toegevoegd aan het aanbod van de streamingdienst.

4. No Exit (film, 2022) – Disney+

Op Disney+ vind je No Exit. In deze bloedstollende thriller draait het om Darby, een jonge vrouw die op weg is naar een noodgeval in de familie en vast komt te zitten in een sneeuwstorm. Ze ziet zich genoodzaakt om op een parkeerplaats langs de snelweg met een groep vreemden te schuilen. Wanneer ze op een ontvoerd meisje in een busje op de parkeerplaats stuit, raakt ze verstrikt in een angstaanjagende strijd op leven of dood om erachter te komen wie van de vreemden de ontvoerder is.

3. A Jazzman’s Blues (film, 2022) – Netflix

Vol lof wordt er gesproken over de ontroerende Netflix-film A Jazzman’s Blues. Dit draait om Bayou en Leanne en hun verboden liefde. Tijdens het onderzoek naar een moord, ruim veertig jaar later, komt hun geheime relatie pas aan het licht. De film is gemaakt door regisseur en acteur Tyler Perry, die als regisseur eerder onder meer A Madea Homecoming en Nobody’s Fool maakte. Met het waargebeurde A Jazzman’s Blues laat hij zich van een serieuzere kant zien.

2. Tierra Incógnita (serie, 1 seizoen) – Disney+

Nog een aanrader is de mysterieuze horrorserie Tierra Incógnita, die je nu in het aanbod van Disney+ kunt vinden. Hiermee wordt het verhaal verteld van een jongen die terugkeert naar zijn geboorteplaats om de verdwijning van zijn ouders te onderzoeken. De laatste plek waar zij levend gezien werden, was een pretpark met horrorthema. Griezelig! Samen met vrienden en familie moet hij allerlei verborgen mysteries oplossen en een angstaanjagende entiteit ontwijken.

1. The Little Things (film, 2021) – HBO Max

We sluiten dit rijtje af met de spannende thriller The Little Things. Dat deze film goed is kan je al raden als je naar de cast kijkt. De hoofdrollen worden namelijk door drie Oscarwinnaars vertolkt: Denzel Washington (Training Day), Rami Malek (Bohemian Rhapsody) en Jared Leto (Dallas Buyers Club). Het verhaal draait om hulpsheriff Joe ‘Deke’ Deacon, die worstelt met een geheim uit zijn verleden en tegelijkertijd samen met Baxter probeert een seriemoordenaar op te sporen. Hiervoor moeten ze soms de regels omzeilen, tot het genoegen van hun doelwit.

Alle films en series die op Netflix, HBO Max en Disney+ verschijnen per week en maand

Benieuwd welke films elke afgelopen maand op Netflix zijn verschenen? Dat vind je in het overzicht met nieuwe films en series op Netflix per maand. In die lijsten kun je ook kun je alvast vooruit kijken, zodat je van tevoren weet welke nieuwe titels in Netflix’ planning staan. Daarnaast hebben we deze overzichten ook voor de andere video on demand-platforms. Bekijk hiervoor de lijsten nieuw op HBO Max per maand en nieuw op Disney+ per maand.

Volledige aanbod van de streamingdiensten

Op Streamwijzer is ook het complete aanbod van Netflix, aanbod van HBO Max en aanbod van Disney+ te vinden. In de tabellen vind je dagelijks welke films en series nieuw op de streamingdienst zijn verschenen.


Synopsissen: Netflix, HBO Max, Disney+

Jessica Dijkhof
Jessica studeerde Nederlandse literatuur en Communicatiewetenschappen aan de Vrije Universiteit. Als Redacteur bij Streamwijzer kan ze nu eindelijk haar passies voor schrijven en films combineren. Je maakt haar vooral blij met horrorfilms en Nederlandse romcoms.