Deze 10 nieuwe films en series moet je aankomende week zien (21-27 februari)

Elke week selecteert de redactie van Streamwijzer een Top 10 van kijktips voor de beste films en series op de streamingdiensten in Nederland. Je vindt in het overzicht onder andere het verhaal en de trailer. In dit overzicht staan titels van Netflix, Disney+, Videoland, Amazon Prime Video, NLZIET en Pathé Thuis deze week. In dit artikel vind je tips voor week 8 (van 21-27 februari 2022). Veel kijkplezier!

10x Kijktips voor de beste films en series op de streamingdiensten in Nederland (in week 8 van 2022)

10. The Walking Dead (serie, 11 seizoenen) – Disney+

Aanstaande maandag komt na maanden winterstop aan het wachten eindelijk een eind, want de razend populaire zombieserie The Walking Dead wordt vervolgd op Disney+. Vanaf 21 februari 2022 zal er wekelijks op maandag een nieuwe aflevering van seizoen 11B op de streamingdienst verschijnen. In totaal zal het elfde en laatste seizoen van TWD bestaan uit 24 afleveringen.

9. Expeditie Robinson (serie, 22 seizoenen) – Videoland

Nadat het vorige seizoen twee keer zo lang was doordat er ook oud-deelnemers meededen in een gelijktijdige expeditie, wordt dit jaar weer een seizoen van ‘normale’ duur uitgezonden. Wekelijks zal bij RTL 4 op donderdag (om 20:30 uur) een nieuwe aflevering van Expeditie Robinson verschijnen. Bij Videoland kun je elke week een aflevering vooruitkijken.

8. Fistful of Vengeance (film, 2022) – Netflix

Deze recent verschenen Netflix Original-film doet het enorm goed in de Top 10 van best bekeken titels op de streamingdienst. De superkrachtige huurmoordenaar Kai en zijn vrienden Lu Xin en Tommy volgen een moordenaar van Chinatown in San Francisco naar Thailand om de dood van een geliefde te wreken. Maar hun jacht brengt hen al snel in de war met oude vijanden, een mysterieuze miljardair en een oude mystieke kracht die de wereld wil overnemen. Iko Uwais (The Raid) speelt samen met Lewis Tan (Mortal Kombat), Lawrence Kao (Max Steel) en Pearl Thusi (Queen Sono) in deze snelle martial arts-actiefilm.

7. Catwoman: Hunted (film, 2022) – Pathé Thuis

Catwoman, oftewel Selina Kyle, zet haar negen levens op het spel wanneer een prijs zoals ’s werelds meest waardevolle smaragd de beloning is. Maar ze moet voorzichtig te werk gaan, want Batwoman en Interpol zitten haar op haar hielen. Vanaf woensdag is de film bij Pathé Thuis te zien.

6. The King’s Man (film, 2021) – Disney+

Bij Disney+ kon je al kijken naar Kingsman: The Secret Service (2015) en Kingsman: The Golden Circle (2017), maar vanaf vrijdag is ook The King’s Man (2022) op de streamingdienst te zien. Het verhaal volgt één man die een race tegen de klok moet houden om een verzameling van de ergste tirannen en criminele meesterbreinen uit de geschiedenis te stoppen die samenkomen om een oorlog te beramen en miljoenen uit te roeien. Ontdek de oorsprong van de allereerste onafhankelijke inlichtingendienst.

5. Jeen-yuhs: A Kanye Trilogy (serie, 1 seizoen) – Netflix

Deze trilogie over Kanye West verschijnt sinds 16 februari wekelijks met een nieuwe aflevering op Netflix, elke keer op woensdag. De levens van een rijzende superster en een filmmaker komen samen in deze intense, intieme docuserie over de carrière van Kanye West, gefilmd gedurende twee decennia.

4. Shatner in Space (film, 2021) – Amazon Prime Video

Shatner in Space zal op vrijdag in première gaan bij Amazon’s streamingdienst Prime Video. De special van één uur gaat in op de gebeurtenissen voor, tijdens en na William Shatner’s levens veranderende vlucht – die hem de oudste persoon maakte die ooit naar de kosmos reisde – en de groeiende vriendschap tussen het Star Trek-icoon en Blue Origin-oprichter Jeff Bezos, wiens dromen over ruimtereizen, zoals velen, geïnspireerd werden door de originele Star Trek-serie.

3. Familie Gillis: Massa is Kassa (serie, 6 seizoenen) – NLZIET

Peter Gillis is een selfmade miljonair, die zich vanuit een arme achtergrond heeft opgewerkt tot grootgrondbezitter en vastgoedmagnaat. Als oprichter en enig eigenaar van De Oostappen groep, zwaait hij de scepter over 11 vakantieparken en een hotelimperium. Zijn bijna 30 jaar jongere vriendin Nicol helpt hem waar ze kan en ook zijn twee zonen Ruud en Mark én dochter Inge werken in het familiebedrijf. Twee motto’s staan voor hun allemaal hoog in het vaandel: “Wie bedden heeft, heeft de toekomst” en “Massa is Kassa”, want aan de verkoop van vier frikandellen heb je niets, maar als je er 400.000 verkoopt dan wordt het leuk. Ze staan nog steeds met beide benen op de grond; een broodje kroket is vele malen lekkerder dan kaviaar. Alle 5 seizoenen zijn nu via KIJK op NLZIET te zien en vanaf dinsdag is ook het zesde deel van de realityserie wekelijks te zien.

2. No Exit (film, 2022) – Disney+

De nieuwe thriller No Exit van 20th Century Studios is vanaf vrijdag exclusief bij Star op Disney+ te streamen. In de film maakt Havana Rose Liu (“Mayday”) haar hoofdroldebuut in een speelfilm als Darby, een jonge vrouw die op weg is naar een noodgeval in de familie en vast komt te zitten in een sneeuwstorm. Ze ziet zich genoodzaakt om op een parkeerplaats langs de snelweg met een groep vreemden te schuilen. Wanneer ze op een ontvoerd meisje in een busje op de parkeerplaats stuit, raakt ze verstrikt in een angstaanjagende strijd op leven of dood om erachter te komen wie van de vreemden de ontvoerder is.

1. Vikings: Valhalla (serie, 1 seizoen) – Netflix

Alle afleveringen van Vikings: Valhalla zijn vanaf vrijdag gelijktijdig te zien op Netflix. De serie neemt ons mee naar het begin van de 11e eeuw en vertelt het verhaal van de beroemdste Vikingen uit die tijd, waaronder de legendarische ontdekkingsreiziger Leif Eriksson (Sam Corlett), zijn eigenwijze en zeer uitgesproken zus Freydis Eriksdotter (Frida Gustavsson) en de ambitieuze prins Harald Sigurdsson (Leo Suter). Wanneer de spanningen tussen de Vikingen en het Britse koningshuis een hoogtepunt bereiken, en de Vikingen onderling botsen met hun geloofsovertuigingen, beginnen de drie Vikingen aan een epische reis. Tijdens dit spannende avontuur, dat hen via zeeën en slagvelden naar Engeland en daarbuiten brengt, moeten ze vechten voor hun leven en het voortbestaan van hun volk.

Alle films en series die online verschijnen per week en maand

Benieuwd welke films elke afgelopen maand op de streamingdiensten zijn verschenen? Dat vind je in het overzicht met nieuwe films en series per maand. Ook kun je in dit overzicht alvast vooruit kijken om te zien welke titels nieuw op de video on demand-platforms komen in de volgende maanden.

Volledige aanbod van de streamingdiensten in Nederland

Op Streamwijzer is ook het complete aanbod van de streamingdiensten in Nederland te vinden. In de tabellen vind je dagelijks welke films en series nieuw op de streamingdienst zijn verschenen. Om te weten te komen welke titels worden verwijderd, ga je naar het verdwijnsein.


Synopsissen: Netflix, Disney+, Videoland, Amazon Prime Video, NLZIET en Pathé Thuis