Deze 10 nieuwe films en series moet je aankomende week zien (14-20 februari)

Elke week selecteert de redactie van Streamwijzer een Top 10 van kijktips voor de beste films en series op de streamingdiensten in Nederland. Je vindt in het overzicht onder andere het verhaal en de trailer. In dit overzicht staan titels van Netflix, Disney+, Videoland, Amazon Prime Video en Pathé Thuis deze week. In dit artikel vind je tips voor week 7 (van 14-20 februari 2022). Veel kijkplezier!

10x Kijktips voor de beste films en series op de streamingdiensten in Nederland (in week 7 van 2022)

10. Texas Chainsaw Massacre (film, 2022) – Netflix

Leatherface keert na bijna 50 jaar terug, want vanaf vrijdag kun je genieten van de Netflix Original Texas Chainsaw Massacre. De film is gebaseerd op personages gecreëerd door Kim Henkel en Tobe Hooper en geregisseerd door David Blue Garcia. Melody (Sarah Yarkin), haar tienerzus Lila (Elsie Fisher) en hun vrienden Dante (Jacob Latimore) en Ruth (Nell Hudson) vertrekken naar het afgelegen stadje Harlow, Texas om een idealistische nieuwe zakelijke onderneming te beginnen. Maar hun droom verandert al snel in een nachtmerrie als ze per ongeluk het huis van Leatherface verstoren, de gestoorde seriemoordenaar wiens bloed doordrenkte erfenis de bewoners van het gebied blijft achtervolgen – inclusief Sally Hardesty (Olwen Fouéré), de enige overlevende van zijn beruchte slachtpartij in 1973 die vastbesloten is om wraak te nemen.

9. De Bachelor (serie, 2 seizoenen) – Videoland

Op woensdag gaat een nieuw seizoen van De Bachelor van start bij Videoland: dé romantische realityserie waarin Thomas van der Vlugt op zoek gaat naar de liefde van zijn leven. Zestien dames strijden vanuit de Mexicaanse hacienda om de laatste roos. Elke week zal vanaf woensdag een nieuwe aflevering op de streamingdienst te zien zijn.

8. Star Trek: Picard (serie, 2 seizoenen) – Amazon Prime Video

In Star Trek: Picard hervat Sir Patrick Stewart de iconische rol van Jean-Luc Picard, die hij zeven seizoenen speelde in Star Trek: The Next Generation. De serie volgt dit iconische personage in het volgende hoofdstuk van zijn leven. Het eerste seizoen was al op de streamingdienst te zien, maar vanaf vrijdag kun je er ook genieten van een nieuwe set afleveringen in deel 2 van de serie.

7. Paranormal Activity: Next of Kin (film, 2021) – Pathé Thuis

Margot, een jonge vrouw die als baby in de steek werd gelaten door haar moeder, reist met een documentairefilmploeg naar een afgelegen Amish-gemeenschap op zoek naar antwoorden over haar moeder en uitgebreide familie. Deze spannende horrorthriller kun je vanaf donderdag bekijken bij Pathé Thuis.

6. Young Wallander (serie, 2 seizoenen) – Netflix

Kurt Wallander, een man die woont in het hedendaagse Zweden, is stuurloos en onzeker over zijn toekomst na zijn vertrek bij de politie. Wanneer een nieuwe hoofdinspecteur, Samuel Osei, de leiding op zich neemt, doet zich een kans voor om zich weer aan te sluiten bij de Major Crimes Unit. Wallander accepteert het aanbod en wordt belast met wat een eenvoudige zaak lijkt: een hit-and-run buiten een nachtclub.

Wanneer het slachtoffer echter in verband wordt gebracht met een beruchte moordzaak die Frida Rask acht jaar geleden behandelde, vermoedt Wallander al snel dat er meer aan de hand is met dit incident dan je op het eerste gezicht zou denken. Vastbesloten om de waarheid te achterhalen, weigert hij zich terug te trekken – zelfs wanneer het onderzoek hem leidt naar de deur van degenen die zijn carrière in een hartslag kunnen beëindigen. Het vervolg (seizoen 2 / “Killers Shadow”) is vanaf donderdag op Netflix te zien.

5. Arsene Wenger: Invincible (film, 2022) – discovery+

Invincible: Arsène Wenger vertelt het ware verhaal van de legendarische voormalige Franse voetbalcoach Arsène Wenger. Voor het eerst praat, de vaak gereserveerde, Wenger vrijuit over zijn revolutionaire periode bij Arsenal. Zijn woorden worden aangevuld door interviews met hoofdrolspelers uit die tijd zoals uiteraard Dennis Bergkamp, Thierry Henry, Patrick Vieira, Ian Wright, Emmanuel Petit en Robert Pires. Daarnaast is er een bijzondere rol weggelegd voor Wengers grootste rivaal uit die tijd: Sir Alex Ferguson. Deze documentaire is vanaf vrijdag te zien op discovery+.

4. The Marvelous Mrs. Maisel (serie, 4 seizoenen) – Amazon Prime Video

Amazon Prime Video heeft laten weten dat het vierde seizoen van The Marvelous Mrs. Maisel zijn langverwachte debuut maakt op vrijdag. Er komen direct twee afleveringen online, waarna er elke vrijdag opnieuw twee verschijnen gedurende vier weken.

Het is 1960 en er hangt verandering in de lucht. Op zoek om haar act aan te scherpen, vindt Midge een baan met totale creatieve vrijheid. Maar de toewijding aan haar vak – en de plaatsen die het haar brengt – creëert een kloof tussen haar, haar familie en vrienden om haar heen.

3. Love is Blind (serie, 2 seizoenen) – Netflix

Netflix’ kijkcijferkanon Love is Blind is terug! Singles die geliefd willen zijn om wie ze zijn, in plaats van hoe ze eruit zien, hebben zich ingeschreven voor een minder conventionele benadering van het moderne daten in Chicago, waar ze hopen de persoon te ontmoeten met wie ze de rest van hun leven willen doorbrengen… zonder hem of haar ooit gezien te hebben. In deze verslavende 10-delige serie, gepresenteerd door Nick en Vanessa Lachey, wordt onthuld of uiterlijk, ras of leeftijd ertoe doen, en of liefde echt blind is. Aflevering 1-5 van seizoen 2 kwamen afgelopen vrijdag online en de volgende 5 afleveringen verschijnen aanstaande vrijdag 18 februari.

2. The Real Black Panther (film, 2020) – Disney+

In deze National Geographic-documentaire is er een nieuwe uitdager in het Kabini-woud van India. Het is er één die anders is dan alle luipaarden die voor hem kwamen. Dit is het verhaal van Saya, de echte zwarte panter, en zijn opkomst aan de macht.

1. Space Force (serie, 2 seizoenen) – Netflix

Seizoen 2 van Space Force gaat op vrijdag van start met Generaal Naird en zijn underdog team die hun waarde moeten bewijzen aan een nieuwe regering. Ondertussen krijgen ze echter te maken met interpersoonlijke uitdagingen. Zal de groep samenkomen of uiteenvallen onder de druk…? Space Force is tenslotte ook maar een mens.

Alle films en series die online verschijnen per week en maand

Benieuwd welke films elke afgelopen maand op de streamingdiensten zijn verschenen? Dat vind je in het overzicht met nieuwe films en series per maand. Ook kun je in dit overzicht alvast vooruit kijken om te zien welke titels nieuw op de video on demand-platforms komen in de volgende maanden.

Volledige aanbod van de streamingdiensten in Nederland

Op Streamwijzer is ook het complete aanbod van de streamingdiensten in Nederland te vinden. In de tabellen vind je dagelijks welke films en series nieuw op de streamingdienst zijn verschenen. Om te weten te komen welke titels worden verwijderd, ga je naar het verdwijnsein.


Synopsissen: Netflix, Disney+, Videoland, Amazon Prime Video en Pathé Thuis