Deze 10 nieuwe films en series moet je aankomende week zien (28 februari – 6 maart)

Elke week selecteert de redactie van Streamwijzer een Top 10 van kijktips voor de beste films en series op de streamingdiensten in Nederland. Je vindt in het overzicht onder andere het verhaal en de trailer. In dit overzicht staan titels van Netflix, Disney+, Videoland, Amazon Prime Video, Pathé Thuis en Viaplay deze week. In dit artikel vind je tips voor week 9 (van 28 februari – 6 maart 2022). Veel kijkplezier!

10x Kijktips voor de beste films en series op de streamingdiensten in Nederland (in week 9 van 2022)

10. Superstore (serie, 6 seizoenen) – Netflix

In een superstore in St. Louis probeert een groep werknemers met unieke persoonlijkheden om te gaan met klanten, het dagelijkse werk en elkaar. We werden al in september 2021 verblijd met goed nieuws vanuit Netflix: de eerste vijf seizoenen van Superstore verschenen online op de streamingdienst. Alleen het zesde deel, wat in de Verenigde Staten werd uitgezonden tussen 29 oktober 2020 en 25 maart 2021, was nog niet in Nederland te zien. Nu hebben we echter eindelijk een release datum gekregen. De streaminggigant heeft ons namelijk laten weten dat Superstore seizoen 6 vanaf dinsdag te zien is op Netflix in Nederland. Dat wordt lachen, gieren, brullen!

9. Mijn Vader is een Saucisse (film, 2021) – Pathé Thuis

De 12-jarige Zoë is beste maatjes met haar vader. Wanneer hij in een bevlieging zijn baan opgeeft en besluit professioneel acteur te worden heeft Zoë als enige vertrouwen in het plan en wil ze hem helpen om zijn doel te bereiken.

8. Star Trek: Picard (serie, 2 seizoenen) – Amazon Prime Video

Het plot van Star Trek: Picard seizoen 2 brengt de voormalige kapitein van de USS Enterprise-D waar hij nog nooit is geweest – ons heden. Hij zal terugreizen naar 2024 om een 24e eeuw te herstellen die is veranderd in een “totalitaire nachtmerrie”, en hij neemt Cris Rios, Agnes Jurati, Seven of Nine en de rest van de nieuw samengestelde bemanning van La Sirena mee voor de rit. Vanaf vrijdag te zien op Amazon Prime Video.

7. West Side Story (film, 2022) – Disney+

West Side Story, geregisseerd door Steven Spielberg, speelt zich af in 1957 in New York en toont het klassieke verhaal van heftige rivaliteit en jeugdige liefde. In deze nieuwe verfilming van de bekende musical schitteren onder anderen Ansel Elgort (Tony), Rachel Zegler (María), Ariana DeBose (Anita), David Alvarez (Bernardo) en Mike Faist (Riff). De muzikale hitfilm komt op woensdag naar Disney+ in Nederland.

6. Startcatalogus van films en series op Viaplay

Dinsdagochtend gaat de nieuwe streamingdienst Viaplay live in Nederland. Je kijkt bij deze videodienst onder andere het volledige Formule 1-seizoen van 2022, maar vindt er ook darts, voetbal en een flinke selectie van films en series (waaronder content van DreamWorks Animation en STARZPLAY). Je vindt alles over het aanbod, de prijs en meer informatie via de website van Streamwijzer.

5. Meskina (film, 2021) – Netflix

De Nederlandse komedie Meskina komt op 4 maart wereldwijd naar Netflix.Hoe ziet een modern sprookje eruit als de prins van zijn witte paard valt en de prinses er zelf op klimt? Wanneer je als vrouw de dertig aantikt, verwacht iedereen van alles en nog wat van je. Leyla heeft geen man, geen kind en geen duidelijk carrièrepad en wordt daarom bestempeld als ‘Meskina’, oftewel: zieligerd. Ze probeert tussen de luidruchtige meningen om zich heen haar eigen stem te horen en erachter te komen wie ze is, wat ze wil en wat haar eigenlijk gelukkig maakt. Tijdens deze zoektocht werkt ze zich in de nesten en belandt ze in hilarische en herkenbare situaties.

4. The Blacklist (serie, 9 seizoenen) – Videoland

Amerikaanse misdaadserie over ’s werelds meest gezochte crimineel, Raymond ‘Red’ Reddington, die zichzelf onverwacht aangeeft na jarenlang uit handen van de FBI te zijn gebleven. Hij is bereid hen te helpen terroristen en andere criminelen op te sporen, op voorwaarde dat hij samenwerkt met de jonge FBI-agente Elizabeth Keen. Seizoen 8 komt binnenkort naar Netflix, terwijl het wordt verwijderd van Videoland. Daar wordt wel vanaf vrijdag weer wekelijks seizoen 9 vervolgd, terwijl de komst van seizoen 10 vorige week officieel is bevestigd.

3. The Boys: Diabolical (serie, 1 seizoen) – Amazon Prime Video

The Boys is gebaseerd op The New York Times best-selling comic van Garth Ennis en Darick Robertson en is ontwikkeld door uitvoerend producent en showrunner Eric Kripke. De afleveringen van The Boys: Diabolical, die 12-14 minuten duren en elk een eigen animatiestijl hebben, onthullen onvertelde verhalen binnen het universum van The Boys. Bedacht door enkele van de meest creatieve en briljante breinen in de entertainmentwereld van dit moment. Vanaf vrijdag te zien op Amazon’s streamingdienst Prime Video.

2. Daddy Dave (serie, 1 seizoen) – discovery+

Voor de rebelse Dave Roelvink is het nu dan toch écht tijd om zijn wilde haren te verliezen. De stoere en uitgelaten zoon van volkszanger Dries verwisselt een vrij zorgeloos bestaan met DJ-optredens en gym-sessies voor een hectisch leven van een vader vol nieuwe verantwoordelijkheden. Nu moeten de dagelijkse bezigheden gecombineerd worden met het vader zijn en dat vereist soms een knap staaltje ‘jongleren’. Zo zit het werk er na een avondje draaien voor DJ Dave nog niet op en wordt er nu doorgehaald met het geven van flesjes in plaats van in de club…

De serie Daddy Dave gaat donderdag al vlak vóór de bevalling van start. In aflevering 1 beginnen namelijk direct de weeën bij Jazzlyn, waarna er 36 zware en lange uren van de bevalling volgen. Na drie hele uren persen komt baby Dean gezond en wel ter wereld. Wanneer hij in de armen van zijn kersverse vader wordt gelegd zijn de tranen van geluk niet meer te stoppen. In de afleveringen hierna (wekelijks op donderdag) volgen we de eerste weken en maanden van de splinternieuwe en dolgelukkige ouders.

1. Pieces of Her (serie, 1 seizoen) – Netflix

In een slaperig stadje in Georgia zet een willekeurige gewelddaad een onverwachte reeks gebeurtenissen in gang voor de 30-jarige Andy Oliver en haar moeder Laura. Wanhopig op zoek naar antwoorden begint Andy aan een gevaarlijke reis door Amerika, die haar meeneemt naar het donkere, verborgen hart van haar familie. Deze verfilming is gebaseerd op het gelijknamige bestseller boek van Karin Slaughter.

Alle films en series die online verschijnen per week en maand

Benieuwd welke films elke afgelopen maand op de streamingdiensten zijn verschenen? Dat vind je in het overzicht met nieuwe films en series per maand. Ook kun je in dit overzicht alvast vooruit kijken om te zien welke titels nieuw op de video on demand-platforms komen in de volgende maanden.

Volledige aanbod van de streamingdiensten in Nederland

Op Streamwijzer is ook het complete aanbod van de streamingdiensten in Nederland te vinden. In de tabellen vind je dagelijks welke films en series nieuw op de streamingdienst zijn verschenen. Om te weten te komen welke titels worden verwijderd, ga je naar het verdwijnsein.


Synopsissen: Netflix, Disney+, Videoland, Amazon Prime Video en Pathé Thuis