Streamwijzer Top 10: Kijktips voor de beste films en series (in de week van 15-21 november 2021)

We hebben iets gloednieuws bij Streamwijzer! Elke week selecteert de redactie een Top 10 van kijktips voor de beste films en series op de streamingdiensten in Nederland. Je vindt in het overzicht onder andere het verhaal en de trailer. In de Top 10 kunnen titels van Netflix, Disney+, Amazon Prime Video, Videoland, discovery+, Film1, NLZIET, Apple TV+ en andere video on demand-platforms staan. In dit artikel vind je tips voor week 46 (van 15 t/m 21 november 2021). Veel kijkplezier!

10x Kijktips voor de beste films en series op de streamingdiensten in Nederland (in week 46 van 2021)

10. Love Hard (film, 2021) – Netflix

Love Hard gaat over een meisje uit LA, ongelukkig in de liefde, valt voor een jongen uit de oostkust via een dating app en besluit hem te verrassen voor de feestdagen, alleen om te ontdekken dat ze is gecatfisht. Deze luchtige romantische komedie volgt haar poging om weer verliefd te worden.

Netflix lijkt met Love Hard de eerste kersthitfilm van het jaar te pakken te hebben! De film schoot na de release direct naar de toppositie in de Top 10 van meest bekeken films en series op de streamingdienst.

9. Riverdale (serie, 6 seizoenen) – Netflix

Riverdale gaat over Archie en zijn vrienden. Zij ontdekken het leven in een kleine woonplaats, waaronder de donkere en vreemde gebeurtenissen onder de ogenschijnlijk saaie plek Riverdale. Maar niets is minder waar.

Riverdale is een favoriet van vele kijkers. Het is moeilijk te wachten op nieuwe afleveringen, maar toch zal het moeten gezien het streamschema van een aflevering per week. Op woensdag 17 november wordt seizoen 6 van Riverdale vervolgd met nieuwe afleveringen, met onder andere een cross-over met Sabrina.

8. Tiger King (serie, 2 seizoenen) – Netflix

Onder de excentriekelingen en sektepersoonlijkheden in de wereld die vreemder is dan fictie, zijn er maar weinig die meer opvallen dan Joe Exotic, een polygamist en countrywesternzanger met een dikke buik en een pistool, die een dierentuin langs de weg in Oklahoma leidt. De charismatische maar misleide Joe en een ongelooflijke cast van personages, waaronder drugsbaronnen, oplichters en sekteleiders, delen allemaal een passie voor grote katten, en de status en aandacht die hun gevaarlijke menagerieën opleveren.

Maar de zaken nemen een duistere wending wanneer Carole Baskin, een dierenactiviste en eigenares van een opvangcentrum voor grote katten, dreigt hen failliet te laten gaan, wat een rivaliteit aanwakkert die uiteindelijk leidt tot Joe’s arrestatie voor een huurmoordcomplot, en een verdraaid verhaal onthult waarin het enige dat gevaarlijker is dan een grote kat, zijn eigenaar is. Het tweede seizoen van Tiger King komt op 17 november 2021 naar Netflix.

7. Carole Baskin’s Cage Fight (serie, 1 seizoen) – discovery+

We blijven even in het verhaal van de tijgerkoning. Het is 20 maart 2020, de start van de lockdown door de coronapandemie, wanneer de spraakmakende Netflix-documentaire Tiger King op de streamingdienst verschijnt. Iedereen zit thuis voor de televisie en al snel wordt het één van de best bekeken series op de streamingdienst aller tijden. De excentrieke Joe Exotic staat in deze docuserie tegenover Carole Baskin. Hij runt de omstreden dierentuin G.W. Zoo met talloze tijgers, zij is dierenbeschermer.

Nu komt Carole Baskin uitgebreid aan het woord in een gloednieuwe tweedelige documentaire: Carole Baskin’s Cage Fight. Hierin maken we kennis met een hele andere kant van de dierenactivist. We zien hoe zij samen met haar echtgenoot en organisatie Big Cat Rescue onderzoek doet naar de behandeling van de wilde dieren – werk waarbij ze regelmatig in directe confrontatie komt met de gevaarlijke personen achter deze business. In de documentaire graaft ze ook letterlijk in de nalatenschap van Joe Exotic. Ze gaat op zoek naar bewijs dat de tijgers in zijn dierentuin ernstig verwaarloosd werden en dit leidt tot opzienbarende onthullingen. Vanaf woensdag 17 november 2021 is Carole Baskin’s Cage Fight exclusief te zien op discovery+.

6. The Princess Switch 3: Romancing The Star (film, 2021) – Netflix

In 2018 schitterde Vanessa Hudgens in de Netflix Original-film The Princess Switch met Sam Palladio en Nick Sagar en in 2020 mocht ze die geliefde rol herhalen in The Princess Switch: Switched Again. Nu krijgt ze na 2x raak een derde kans op groot succes, want in 2021 wordt The Princess Switch 3 gelanceerd op de streamingdienst. Wanneer een onbetaalbaar relikwie wordt gestolen, roepen koningin Margaret en prinses Stacy de hulp in van Margarets dubbelgangster Fiona, die samenwerkt met een knappe, mysterieuze man uit haar verleden om het relikwie terug te vinden… waardoor de vonken van een verleidelijke kerstromance weer oplaaien en er een onverwachte ruil plaatsvindt.

Vanaf donderdag 18 november 2021 is de derde Princess Switch-film te zien op Netflix.

5. Sinterklaasjournaal (serie, 20 seizoenen) – NLZIET

Het Sinterklaasjournaal 2021 is begonnen! Sinds afgelopen maandag is er elke dag om 18:00 uur een nieuwe aflevering van het populaire familieprogramma te zien. Online kun je via NPO Start en NLZIET de afleveringen live of terugkijken.

4. The Wheel of Time (serie, 1 seizoen) – Amazon Prime Video

The Wheel Of Time is één van de populairste fantasy-series aller tijden en waarvan wereldwijd meer dan 90 miljoen boeken zijn verkocht. Het verhaal speelt zich af in een uitgestrekte, epische wereld waar magie bestaat en waar alleen bepaalde vrouwen toegang toe hebben. Het verhaal volgt Moiraine (Rosamund Pike), lid van de ongelooflijk machtige, geheel vrouwelijke organisatie genaamd de Aes Sedai, wanneer ze aankomt in het kleine stadje Two Rivers. Daar begint ze aan een gevaarlijke, wereldomspannende reis met vijf jonge mannen en vrouwen, waarvan één de herboren draak zal zijn, die de mensheid zal redden of vernietigen.

Vanaf vrijdag 19 november 2021 zal het eerste seizoen van The Wheel of Time exclusief bij Amazon’s streamingdienst Prime Video te zien zijn.

3. Kim & Koen Gaan Het Anders Doen (serie, 1 seizoen) – discovery+

De bekende Nederlanders Kim Feenstra en Koen Kardashian gaan het allemaal eens even helemaal anders doen. Ze verruilen in een splinternieuwe serie van discovery+ hun luxe, stadse leven vol glitter en glamour voor een echt boerenbestaan in het mooie Twente. Samen trekken ze in op de boerderij van (koeien)boer Gerrit in het pittoreske Usselo en laten zich onderdompelen in het boerenbedrijf van de familie.

De twee maken kennis met de tradities en gebruiken van de familie & de regio en dat betekent handen uit de mouwen! Koeien melken, op zondag naar de kerk, schapenhoeden, feesten in de keet en met 100 km per uur meedoen aan een heuse grasmaaierrace. Zijn het boeren in de dop of willen ze met gierende banden terug naar de stad? Vanaf 18 november 2021 is Kim & Koen Gaan Het Anders Doen exclusief te zien op discovery+. Vervolgens zal er elke donderdag een nieuwe aflevering online verschijnen. In totaal zullen er 8 afleveringen worden vertoond in het eerste seizoen van de serie.

2. Dopesick (serie, 1 seizoen) – Disney+

Dopesick neemt de kijkers mee naar het centrum van Amerika’s strijd tegen opium verslaving. Van de bestuurskamers van Big Pharma, naar een noodlijdende mijnbouwgemeenschap in Virginia, tot in de wandelgangen van de DEA. Er zullen nieuwe helden ontstaan, want zij zullen tegen alle verwachtingen in deze Nationale opium crisis aanvallen en verslaan. Deze exclusieve Original-serie voor Disney+ is geïnspireerd op de New York Times bestseller van Beth Macy.

Op Disney+ Day 2021 (12 november) verschenen de eerste twee afleveringen online, maar de serie krijgt nu al een 8,8 op IMDb en wordt elke aflevering beter beoordeeld. Een absolute kijktip dus. Elke week verschijnt een nieuwe episode in het aanbod van Disney+

1. Undercover (serie, 3 seizoenen) – Netflix

Op zondag 21 november (om 21:10 uur) zal het derde seizoen van Undercover van start gaan op Netflix, waarna elke week op zondag een nieuwe aflevering online zal verschijnen. In dit nieuwe seizoen is Bob wegens wangedrag ontslagen bij de politie en heeft hij een rechtszaak en een mogelijke gevangenisstraf boven zijn hoofd hangen. Ferry komt vrij, maar ziet dat zijn plek aan de top van de xtc-wereld is ingenomen door een sterkere en sluwere bende die geleid wordt door het Turkse echtpaar Serkan en Leyla Bulut (Murat Seven en Nazmiye Oral).

Wanneer een jonge undercoveragent wordt vermoord, beseft de politie dat er een mol in hun midden zit. Patrick Diericks (Jeroen Van der Ven) doet Bob een voorstel: hij kan zijn rechtszaak laten verdwijnen als Bob opnieuw undercover gaat en als burgerinfiltrant de verrader weet te ontmaskeren in de bende van Serkan. Bob neemt deze levensgevaarlijke missie met tegenzin aan in een poging zijn leven opnieuw op de rails te krijgen en een toekomst met zijn nieuwe gezin veilig te stellen. Maar dan stuit hij op Ferry Bouman…

Alle films en series die online verschijnen per week en maand

Benieuwd welke films elke afgelopen maand op de streamingdiensten zijn verschenen? Dat vind je in het overzicht met nieuwe films en series per maand. Ook kun je in dit overzicht alvast vooruit kijken om te zien welke titels nieuw op de video on demand-platforms komen in de volgende maanden.

Volledige aanbod van de streamingdiensten in Nederland

Op Streamwijzer is ook het complete aanbod van de streamingdiensten in Nederland te vinden. In de tabellen vind je dagelijks welke films en series nieuw op de streamingdienst zijn verschenen. Om te weten te komen welke titels worden verwijderd, ga je naar het verdwijnsein.


Synopsissen: Netflix, Disney+, Amazon Prime Video, Pathé Thuis, NLZIET, Film1