Dopesick is ongekend succes: nieuwe serie van Disney+ scoort fantastisch

Op Disney+ Day 2021 (vrijdag 12 november) verschenen in Nederland de eerste twee afleveringen van de spraakmakende serie Dopesick online. Hierin wordt door Disney+ het waargebeurde verhaal verteld van de schokkende onthullingen rondom de opiumverslaving door OxyContin, een sterke pijnstiller. De serie krijgt nu al een 8,8 op IMDb en wordt elke aflevering beter beoordeeld.

→ Meld je nu aan bij Disney+ en krijg ruim 16% korting om naar alle films en series van Pixar, Star, Marvel, National Geographic, Star Wars en Disney te kijken ✅

De gloednieuwe serie ‘Dopesick’ is nu te zien op Disney+

In 1996 introduceerde Purdue Pharma de opiaat OxyContin met als werkzame stof oxycodon, waarna veel gebruikers ernstig verslaafd raakten. De gloednieuwe serie Dopesick vertelt dit verhaal en wordt direct extreem goed beoordeeld. Vorige maand begonnen de wekelijkse uitzendingen van nieuwe afleveringen in de Verenigde Staten en daar werden op IMDb de eerste twee afleveringen beoordeeld met een 8,4 en 8,7. Deze twee episodes zijn nu ook in Nederland te zien.

Het beste moet echter nog komen. Wekelijks verschijnt een nieuwe aflevering op Disney+, maar door de eerste release in de VS hebben we al een klein inkijkje in hoe goed die episodes zullen worden. De cijfers stijgen namelijk naar een 8,9 in aflevering 3 en een 8,8 en 8,9 in aflevering 4 en 5. De zevende en achtste episodes krijgen extreem hoge cijfers: een 9,1 en 9,4! Aflevering 8 zal binnenkort uitgezonden worden in Amerika en verschijnt over een paar weken ook in Nederland. Bekijk Dopesick nu hier op Disney+.

Verhaal, informatie en trailer van ‘Dopesick’ op Disney+

Dopesick neemt de kijkers mee naar het centrum van Amerika’s strijd tegen opium verslaving. Van de bestuurskamers van Big Pharma, naar een noodlijdende mijnbouwgemeenschap in Virginia, tot in de wandelgangen van de DEA. Er zullen nieuwe helden ontstaan, want zij zullen tegen alle verwachtingen in deze Nationale opium crisis aanvallen en verslaan. Deze exclusieve Original-serie voor Disney+ is geïnspireerd op de New York Times bestseller van Beth Macy.

TitelDopesick
Jaar2021
SoortSerie
TaalEngels
Duur1 seizoen
CategorieDrama
IMDb8,8 uit 7.100 stemmen
MakersDanny Strong
CastMichael Keaton, Peter Sarsgaard, Michael Stuhlbarg, Will Poulter, John Hoogenakker, Kaitlyn Dever, Rosario Dawson, Jake McDorman, Arischa Conner

Uitzendschema van de serie

Hieronder vind je hoe het uitzendschema van de splinternieuwe serie Dopesick op Disney+ in Nederland. Op de verjaardag van de streamingdienst, vrijdag 12 november 2021, verschenen de eerste twee afleveringen online. Vervolgens zal elke woensdag één van de acht afleveringen op de streamingdienst verschijnen.

AfbeeldingTitelWeekdagDatum
1“First Bottle”Vrijdag12 november 2021
2“Breakthrough Pain”Vrijdag12 november 2021
3“The 5th Vital Sign”Woensdag17 november 2021
4“Pseudo-Addiction”Woensdag24 november 2021
5“The Whistleblower”Woensdag1 december 2021
6“Hammer the Abusers”Woensdag8 december 2021
7“Black Box Warning”Woensdag15 december 2021
8“Smoke Atb”Woensdag22 december 2021

Synopsis: Disney+