Streamwijzer Top 10: Kijktips voor de beste films en series (in de week van 22-28 november 2021)

We hebben iets gloednieuws bij Streamwijzer! Elke week selecteert de redactie een Top 10 van kijktips voor de beste films en series op de streamingdiensten in Nederland. Je vindt in het overzicht onder andere het verhaal en de trailer. In de Top 10 staan titels van Netflix, Disney+, Amazon Prime Video, Videoland, discovery+, Pathé Thuis en Film1 deze week. In dit artikel vind je tips voor week 47 (van 22 t/m 28 november 2021). Veel kijkplezier!

10x Kijktips voor de beste films en series op de streamingdiensten in Nederland (in week 47 van 2021)

10. A Boy Called Christmas (film, 2021) – Netflix

Een vleugje Hollandse glorie, want onze eigen Michiel Huisman heeft weer een rol weten te scoren! Dit keer is het in een kerstfilm met onder andere Maggie Smith en Kristen Wiig getiteld A Boy Called Christmas. De film staat op het programma voor woensdag 24 november en het verhaal ken je misschien al van het gelijknamige boek van Matt Haig.

De Netflix-film gaat over een doodgewone jongen, Nikolas, die op eerste Kerstdag geboren is. Hij gaat op een buitengewoon avontuur in het besneeuwde noorden op zoek naar zijn houthakkersvader, die op een zoektocht is naar het legendarische dorp van de elfen, Elfhelm. Hij neemt een eigenwijs rendier genaamd Blitzen en een trouwe muis als gezelschap mee.

9. Hanna (serie, 3 seizoenen) – Amazon Prime Video

Hanna is een populaire thrillerserie op Amazon Prime Video die haar derde en laatste seizoen in gaat. Een buitengewoon jong meisje groeit op in de bossen en ontsnapt aan de achtervolging van een CIA-agent. Ze probeert de waarheid over wie ze is te ontdekken.

Vanaf woensdag 24 november is seizoen 3 van de serie te zien. Hanna (Creed-Miles) probeert nu in het geheim Utrax van binnenuit te vernietigen en zichzelf te bevrijden uit haar greep met de hulp van haar vorige vijand, voormalig CIA-agente Marissa Wiegler (Mireille Enos). Samen hebben ze hooggeplaatste Utrax-agent John Carmichael (Dermot Mulroney) overgehaald om hun missie te helpen, maar haar jonge medemoordenaars Sandy (Áine Rose Daly) en Jules (Gianna Kiehl), en nieuwe vijanden beginnen Hanna’s plot te vermoeden. Terwijl Hanna dichter bij haar doel komt, ontdekt ze niet alleen een wereldveranderende strategie, maar ook de ware kracht achter Utrax die tussen haar en de vrijheid staat.

8. Prince Charming (serie, 2 seizoenen) – Videoland

Tien single mannen in een palazzo op Sicilië proberen het hart te veroveren van een ware prins op het witte paard tijdens de datingshow Prince Charming. Eén voor één vallen de mannen af in deze zoektocht naar liefde. Lukt het Prince Charming om zijn droomman te vinden?

Eerder lieten we al weten dat Chris de Prince Charming van dit seizoen is en stelden we de 12 deelnemers voor. Vanaf woensdag 24 november is elke week een nieuwe aflevering op Videoland te zien.

7. The Beatles: Get Back (serie, 1 seizoen) – Disney+

Geregisseerd door drievoudig Oscarwinnend filmmaker Peter Jackson (‘The Lord of the Rings’-trilogie, ‘They Shall Not Grow Old’) is The Beatles: Get Back een driedelige documentairereeks die de kijker mee terugvoert in de tijd naar de intieme opnamesessies van de band tijdens een cruciaal moment in de muziekgeschiedenis. De documentaire laat de warmte, de camaraderie en het creatieve genie zien die de nalatenschap van het iconische viertal definieerden en is samengesteld uit meer dan 60 uur aan ongeziene beelden die in januari 1969 werden gefilmd (door Michael-Lindsay Hogg) en meer dan 150 uur ongehoorde audio, allemaal briljant gerestaureerd.

The Beatles: Get Back is het verhaal van John Lennon, Paul McCartney, George Harrison en Ringo Starr terwijl ze hun eerste liveoptreden in meer dan twee jaar plannen. De film brengt in kaart hoe ze de 14 nieuwe nummers schrijven en repeteren die oorspronkelijk bedoeld waren voor een begeleidend livealbum. De film bevat – voor het eerst in zijn geheel – het laatste optreden van The Beatles als groep, het onvergetelijke dakconcert op Savile Row in Londen en andere nummers en klassieke composities van de laatste twee albums van de band, ‘Abbey Road’ en ‘Let It Be’.

Aflevering 1 komt online bij Disney+ op donderdag 25 november, waarna aflevering 2 en 3 op vrijdag 26 en zaterdag 27 november volgen.

6. Hellbound (serie, 1 seizoen) – Netflix

Een verhaal over buitenwereldse wezens die uit het niets verschijnen om een decreet uit te vaardigen en mensen tot de hel te veroordelen. Deze bovennatuurlijke gebeurtenissen veroorzaken grote chaos en stellen de religieuze groepering De Nieuwe Waarheid in staat om te groeien in invloed. Enkele mensen worden echter achterdochtig over de activiteiten van deze groep en beginnen een onderzoek naar haar betrokkenheid bij mysterieuze gebeurtenissen.

Misschien komt het deels door het succes van Squid Game, maar deze Zuid-Koreaanse serie scoort sinds de release vorige week meteen goed op Netflix. Veel kijkers weten hem op de streamingdienst te vinden.

5. Redemption Day (film, 2021) – Film1

Brad Paxton is kapitein van de Amerikaanse mariniers en heeft een Medal of Honor gekregen na een intens vuurgevecht tegen ISIS. Hij probeert zijn weg te vinden in het burgerleven wanneer de liefde van zijn leven wordt gekidnapt en vastgehouden door terroristen. In een gevecht tegen de klok, zichzelf en de vijanden moet hij een dodelijke operatie uitvoeren om haar te bevrijden.

Vanaf vrijdag 26 november is deze splinternieuwe film exclusief te zien op Film1.

4. De Croods 2: Een Nieuw Begin (film, 2020) – Pathé Thuis

De Croods hebben al een hoop rampen en ervaringen overleefd. Naast alle gevaarlijke prehistorische dieren, ook hun dochter’s vriendje. Ze dachten dat ze alles gehad hadden tot ze de familie Betermans ontmoeten…

De eerste film (De Croods uit 2013) verscheen vorige week bij Netflix, terwijl het fonkelnieuwe vervolg deze zomer in de bioscoop verscheen en sinds deze maand op Pathé Thuis te zien is. Veel mensen kijken momenteel dan ook naar de animatiefilm met stemmen van o.a. Nicolas Cage, Emma Stone, Ryan Reynolds en Peter Dinklage.

3. Joe Exotic: Before He Was King (film, 2020) – discovery+

Joe Exotic Before He Was King
Film: ‘Joe Exotic: Before He Was King’ (2020) | Beeld: Discovery

Hoe zag het leven van de jonge Joe Exotic eruit? Toen hij nog gewoon Joseph Allen Schreibvogel heette en nog niet de beroemde Tiger King was? Welke jeugdtrauma’s en dramatische gebeurtenissen legden de basis voor zijn latere excentrieke leven? De documentaire Joe Exotic: Before He Was King duikt in de archieven en laat nooit eerder vertoonde foto’s en homevideo’s zien van de jonge Joseph. Ook praat het programma met mensen uit zijn directe omgeving en laat het experts aan het woord, zoals een forensisch psycholoog en een profiler van de recherche. Zij proberen te verklaren hoe de beruchte Tiger King terecht is gekomen op het glijdende pad van polygamie, een schimmige business in wilde dieren en uiteindelijk zelfs betrokkenheid bij de opdracht voor een huurmoord.

Vorige week verscheen seizoen 2 van Tiger King op Netflix en werd de docu Carole Baskin’s Cage Fight op discovery+ uitgezonden, maar de verhalen van Joe Exotic houden niet op. Een jaar geleden kwam namelijk Joe Exotic: Before He Was King uit op Discovery’s streamingdienst. Een absolute kijktip voor wie geïntrigeerd is door dit bizarre verhaal.

2. Central Intelligence (film, 2016) – Netflix

Een CIA-agent neemt contact op met een oude schoolvriend, nu een talentvolle accountant, om een ​​dodelijk complot tegen Amerikaanse undercoveragenten te helpen oplossen.

Gewoon lekker lachen, dat moet wel kunnen met deze film op Netflix. Op dinsdag verscheen de film online en hij wordt momenteel erg goed bekeken. Een leuke kijktip voor deze week dus!

1. Hawkeye (serie, 1 seizoen) – Disney+

Hawkeye is een originele nieuwe serie van Marvel Studios die zich afspeelt in post-blip New York City. Ex-Avenger Clint Barton (Jeremy Renner) heeft een ogenschijnlijk eenvoudige missie: voor Kerstmis terug bij zijn familie zijn. Maar wanneer een groot gevaar uit zijn verleden opduikt, sluit Hawkeye met tegenzin een pact met Kate Bishop (Hailee Steinfeld), een 22-jarige getalenteerde boogschutter – en zijn grootste fan, om een criminele samenzwering te ontmantelen.

Hier hebben fans van Marvel naar uit zitten kijken. Eindelijk is daar de vierde Marvel-serie van het jaar na WandaVision, The Falcon and the Winter Soldier en Loki. Vanaf 24 november is elke week een nieuwe aflevering van Hawkeye op Disney+ te zien!

Alle films en series die online verschijnen per week en maand

Benieuwd welke films elke afgelopen maand op de streamingdiensten zijn verschenen? Dat vind je in het overzicht met nieuwe films en series per maand. Ook kun je in dit overzicht alvast vooruit kijken om te zien welke titels nieuw op de video on demand-platforms komen in de volgende maanden.

Volledige aanbod van de streamingdiensten in Nederland

Op Streamwijzer is ook het complete aanbod van de streamingdiensten in Nederland te vinden. In de tabellen vind je dagelijks welke films en series nieuw op de streamingdienst zijn verschenen. Om te weten te komen welke titels worden verwijderd, ga je naar het verdwijnsein.


Synopsissen: Netflix, Disney+, Amazon Prime Video, Videoland, discovery+, Pathé Thuis, Film1