Alles over Nazmiye Oral

Dé grote ster van het derde seizoen van de Netflix-serie Undercover is natuurlijk Nazmiye Oral. Zij vertolkt de rol van Leyla Bulut en is samen met Tom Waes en Frank Lammers één van de hoofdrollen in de nieuwe afleveringen. Hieronder krijg je een idee van wie zij is en waar je de actrice en schrijfster nog meer van kunt kennen.

Nazmiye Oral: biografie

✍️ NaamNazmiye Oral
❤️ ManMarcel
🏠 GeboorteplaatsHengelo
📅 Geboortedatum28 mei 1969
📜 Leeftijd52 jaar*
📏 LengteOnbekend
🇳🇱 NationaliteitTurks-Nederlands
📍 WoonplaatsOnbekend
📸 Instagram@nazmiyeoral
👶 Kinderen2 kinderen
* Op het moment van schrijven

Inmiddels is het 52 jaar geleden (op 28 mei 1969) dat Nazmiye Oral werd geboren in Hengelo. De Turks-Nederlandse actrice en schrijfster heeft een man en twee kinderen. Van haar man is enkel bekend dat hij Marcel heet.

Nazmiye Oral is Leyla Bulut in seizoen 3 van Netflix-serie ‘Undercover’

Een paar maanden geleden werd bekendgemaakt dat het derde seizoen van de hitserie Undercover op Netflix zou draaien om het Turkse echtpaar Serkan en Leyla Bulut (Murat Seven en Nazmiye Oral). Zij staan nu aan het hoofd van de xtc-wereld in Brabant met hun sterke en sluwe bende. In de onderstaande video wordt de drugsbarones voorgesteld door de streamingdienst.

Andere films en series waar je Nazmiye Oral van kunt kennen

Undercover is zeker niet de eerste show waarin Nazmiye Oral een mooie rol vertolkte. Zo is recentelijk de serie Bonnie & Clyde op Videoland verschenen, waarin ze de rol van Aynur Kaplan op zich nam. Ook was ze bij die streamingdienst Therapeut Iris in Follow de SOA en kun je haar kennen als Zeynep Yildirim in Koppensnellers. Daarnaast speelde Oral een rechercheur in Meisje van Plezier, Hella Concreto in Moordvrouw en Neziha in In Vrijheid. Voor die laatste rol als moeder van een teruggekeerde Syriëganger won ze in 2016 een Gouden Kalf in de categorie ‘Beste Actrice Televisiedrama’.

Misschien kun je haar nog kennen van haar rol in Baantjer, waarin ze twee keer verscheen in 1995 als het slachtoffer Selma Gursel en als de tweelingzus Gunay Gursel, maar ook als Rosanne Steinbach in een aflevering uit 2004. Ook is ze voor velen extra bekend geworden toen ze vorig jaar, in augustus 2020, te gast was in Zomergasten.

Schrijfster van het boek Zehra

Naast actrice is Nazmiye Oral ook succesvol schrijfster. Bij de uitgeverij De Bezige Bij heeft ze een boek uitgebracht dat is genomineerd voor de E. du Perronprijs. Het boek heet Zehra en is hier bij Bol.com te vinden.