Streamwijzer Top 10: Kijktips voor de beste films en series (in de week van 8-14 november 2021)

We hebben iets gloednieuws bij Streamwijzer! Elke week selecteert de redactie een Top 10 van kijktips voor de beste films en series op de streamingdiensten in Nederland. Je vindt in het overzicht onder andere het verhaal en de trailer. In de Top 10 kunnen titels van Netflix, Disney+, Amazon Prime Video, Videoland, discovery+, Film1, NLZIET, Apple TV+ en andere video on demand-platforms staan. In dit artikel vind je tips voor week 45 (van 8 t/m 14 november 2021). Veel kijkplezier!

10x Kijktips voor de beste films en series op de streamingdiensten in Nederland (in week 45 van 2021)

10. The Harder They Fall (film, 2021) – Netflix

In deze western ontdekt de bandiet Nat Love (Jonathan Majors) dat zijn vijand, Rufus Buck (Idris Elba), wordt vrijgelaten uit de gevangenis, dus hij herenigt zijn bende om Rufus op te sporen en wraak te nemen.

Kort na de lancering van deze nieuwe Netflix Original-film met de geliefde Idris Elba (o.a. bekend van Luther) bereikte hij direct de toppositie in de Top 10 van meest bekeken titels op de streamingdienst. Een absolute kijktip dus.

9. Tiny House Battle (serie, 1 seizoen) – Videoland

Tiny House Battle Videoland
Serie: Tiny House Battle | Beeld: William Rutten / Videoland

In Tiny House Battle draait alles om het creëren van de mooiste, handigste, meest efficiënte en vindingrijke ontwerpen, die ook nog eens aan de woonwensen van de kopers moeten voldoen. De twee klusteams maken aan de hand van een moodboard een interieurontwerp en krijgen slechts zeven dagen tijd om hun tiny house vol ruimtebesparende oplossingen te bouwen en te stylen. Zo wordt een doodgewone wand opeens een uitvouwbaar bed, de ruimte onder de trap een vaatwasser, een lade een handige opstap voor een hoogslaper of transformeert de keuken met één simpele beweging tot buitenkeuken.

Huizenprogramma’s doen het enorm goed en kijkers zijn bij Videoland dol op series als Kopen Zonder Kijken, Help, Mijn Man Is Klusser! en Voor Hetzelfde Geld. Wordt dit de volgende klapper van de streamingdienst?

8. Fast & Furious 9 (film, 2021) – Pathé Thuis

Dominic Toretto leidt een rustig bestaan samen met Letty en hun zoontje Brian. Beiden weten ze dat het gevaar altijd op de loer ligt. Dit keer komt de dreiging uit Dom’s verleden.

Snelle auto’s, stoere mannen en prachtige vrouwen: de Fast & Furious-reeks is al jaren ongekend populair. F9 verscheen deze zomer in de bioscoop en je kunt nu alvast een rode pen pakken om 7 april 2023 te omcirkelen. Dan zal Fast & Furious 10 namelijk (vanwege de coronapandemie 2 jaar later dan gepland) in première gaan. Mits de productie op schema blijft.

7. Home Sweet Home Alone (film, 2021) – Disney+

Max Mercer is een ondeugende, vindingrijke jongen die thuis is achtergebleven terwijl zijn familie de feestdagen doorbrengt in Japan. Wanneer een getrouwd koppel een onbetaalbaar erfstuk uit het huis van de familie Mercer probeert te stelen, moet Max het opnemen tegen de indringers … Max zal alles doen om hen uit buiten te houden en dat zorgt voor hilarische situaties. Maar ondanks de absolute chaos komt Max tot het besef dat er echt geen betere plek is dan thuis. In de film schitteren onder anderen Ellie Kemper, Rob Delaney, Archie Yates en Aisling Bea.

De nieuwste toevoeging aan de legendarische kerstfilmreeks verschijnt dit jaar exclusief op Disney’s video on demand-platform. Home Sweet Home Alone wordt op Disney+ Day 2021 (de verjaardag van de streamingdienst) gelanceerd.

6. Tesla (film, 2020) – Film1

De inmiddels legendarische uitvinder Nikola Tesla doet er alles aan om zijn doorbraak in het doorgeven van elektrische energie en licht aan de man te brengen.

In 2020 verscheen deze film voor het eerst en inmiddels is hij al bij Videoland en Pathé Thuis te bekijken. Vanaf 12 november zal Tesla ook voor abonnees van Film1 te streamen zijn.

5. Familie Gillis: Massa is Kassa (serie, 5 seizoenen) – NLZIET

Peter Gillis is een selfmade miljonair, die zich vanuit een arme achtergrond heeft opgewerkt tot grootgrondbezitter en vastgoedmagnaat. Als oprichter en enig eigenaar van De Oostappen groep, zwaait hij de scepter over 11 vakantieparken en een hotelimperium. Zijn bijna 30 jaar jongere vriendin Nicol helpt hem waar ze kan en ook zijn twee zonen Ruud en Mark én dochter Inge werken in het familiebedrijf. Twee motto’s staan voor hun allemaal hoog in het vaandel: “Wie bedden heeft, heeft de toekomst” en “Massa is Kassa”, want aan de verkoop van vier frikandellen heb je niets, maar als je er 400.000 verkoopt dan wordt het leuk. Ze staan nog steeds met beide benen op de grond; een broodje kroket is vele malen lekkerder dan kaviaar.

De eerste vier seizoenen van Gillis’ realityprogramma waren enorm succesvol en fans van de TV-ster kunnen nu uitkijken naar nieuwe afleveringen. Op maandag 8 november gaat namelijk het gloednieuwe vijfde seizoen van Familie Gillis: Massa is Kassa in première.

4. Luizenmoeder – De Film (film, 2021) – Pathé Thuis

Na het wegvallen van directeur Anton proberen Ank en haar collega’s de school weer op de rails te krijgen, maar dat gaat niet zonder slag of stoot.

De Luizenmoeder is één van Nederland’s meest succesvolle series van de afgelopen jaren. Na 2 seizoenen, een bekroning met de Zilveren Nipkowschijf en een nominatie voor de Gouden Televizier-Ring besloot het team een film te maken. Luizenmoeder – De Film (2021) is sinds deze zomer in de bioscoop te bewonderen en zal vanaf 11 november voor het eerst online te zien zijn bij Pathé Thuis.

3. Always Jane (serie, 1 seizoen) – Amazon Prime Video

Jane Noury woont met haar familie op het platteland van New Jersey en moet, zoals elke tiener, een evenwicht zien te vinden tussen vrienden, familie en school. Hoewel het huidige politieke en sociale klimaat misschien niet de makkelijkste tijd lijkt voor een transgender tiener om op te groeien, heb je haar familie, de Nourys, nog niet ontmoet. Zij vinden humor in het dagelijks leven, terwijl Jane haar zinnen zet op een leven buiten haar familie.

Deze splinternieuwe Original van Amazon Studios is een baanbrekende vierdelige documentaireserie die draait om een transgender tiener. Vanaf 12 november is de serie exclusief bij Amazon’s streamingdienst Prime Video te bekijken.

2. Red Notice (film, 2021) – Netflix

Wanneer een rode kennisgeving van Interpol – het hoogste bevel om ’s werelds meest gezochte personen op te sporen en gevangen te nemen – uitgaat, gaat John Hartley (Dwayne Johnson), de top-profiler van de FBI, op onderzoek uit. Zijn wereldwijde achtervolging vindt hem in het midden van een gewaagde overval waar hij gedwongen wordt om samen te werken met ’s werelds grootste kunstdief Nolan Booth (Ryan Reynolds) om ’s werelds meest gezochte kunstdief, “The Bishop” (Gal Gadot), te vangen. Het hoogvliegende avontuur dat volgt, brengt het trio over de hele wereld, over de dansvloer, gevangen in een afgelegen gevangenis, in de jungle en, het ergste voor hen, voortdurend in elkaars gezelschap.

Al maanden kijken liefhebbers van deze drie topacteurs enorm uit naar deze nieuwe Netflix Original-film. Bekijk vooral even de hilarische en keiharde trailer. Dat belooft wat!

1. Shang-Chi and the Legend of the Ten Rings (film, 2021) – Disney+

In de nieuwste kaskraker van Marvel Studios speelt Simu Liu de rol van Shang-Chi. Hoewel Shang-Chi denkt dat hij zijn verleden achter zich heeft gelaten, moet hij de confrontatie aangaan met zijn vader, de leider van de gevaarlijke organisatie Ten Rings. In de film spelen ook Awkwafina – als Shang-Chi’s vriendin Katy, Meng’er Zhang, Fala Chen en Florian Munteanu mee, naast Michelle Yeoh als Ying Nan en Tony Leung als Xu Wenwu.

Eerder las je al dat Disney+ Day 2021 de dag zal zijn dat Home Sweet Home Alone gelanceerd wordt op de streamingdienst, maar ook Jungle Cruise zal vanaf dan zonder VIP-toegang te streamen zijn. Daarnaast komt Marvel’s nieuwe kijkcijferkanon op deze dag online bij het video on demand-platform.

Alle films en series die online verschijnen per week en maand

Benieuwd welke films elke afgelopen maand op de streamingdiensten zijn verschenen? Dat vind je in het overzicht met nieuwe films en series per maand. Ook kun je in dit overzicht alvast vooruit kijken om te zien welke titels nieuw op de video on demand-platforms komen in de volgende maanden.

Volledige aanbod van de streamingdiensten in Nederland

Op Streamwijzer is ook het complete aanbod van de streamingdiensten in Nederland te vinden. In de tabellen vind je dagelijks welke films en series nieuw op de streamingdienst zijn verschenen. Om te weten te komen welke titels worden verwijderd, ga je naar het verdwijnsein.


Synopsissen: Netflix, Disney+, Amazon Prime Video, Pathé Thuis, NLZIET, Film1