Streamwijzer Top 10: Kijktips voor de beste films en series (in de week van 11-17 oktober 2021)

We hebben iets gloednieuws bij Streamwijzer! Elke week selecteert de redactie een Top 10 van kijktips voor de beste films en series op de streamingdiensten in Nederland. Je vindt in het overzicht onder andere het verhaal en de trailer. In de Top 10 kunnen titels van Netflix, Disney+, Amazon Prime Video, Videoland, discovery+, Film1, NLZIET, Apple TV+ en andere video on demand-platforms staan. In dit artikel vind je tips voor week 41 (van 11 t/m 17 oktober 2021). Veel kijkplezier!

10x Kijktips voor de beste films en series op de streamingdiensten in Nederland (in week 41 van 2021)

10. You (serie, 3 seizoenen) – Netflix

Een gevaarlijk charmante, geobsedeerde jongeman neemt extreme maatregelen om een plaats te krijgen in het leven van degenen op wie hij zijn oog heeft laten vallen.

De eerste twee seizoenen van You werden op Netflix enorm goed bekeken. De populaire dramaserie zal op vrijdag 15 oktober met een derde set afleveringen komen. Alle episodes verschijnen die dag om 09:00 uur tegelijkertijd online.

9. De Club van Sinterklaas en het Grote Pietenfeest (film, 2020) – Pathé Thuis

Wanneer de Pieten weer in Nederland zijn, komen ze voor een grote verrassing te staan. Op het kasteel wordt namelijk door de feestdirecteur – in opdracht van Sinterklaas – een groot Pietenfeest opgebouwd.

De Club van Sinterklaas en het Grote Pietenfeest is vanaf 13 oktober bij Pathé Thuis te zien. Abonnees van Videoland hebben overigens ook geluk, want de film werd eerder al als één van de nieuwe films en series in oktober 2021 aan het aanbod van de streamingdienst toegevoegd.

8. Reservation Dogs (serie, 1 seizoen) – Disney+

Deze komedie dramaserie op Disney+ gaat over vier tieners van Native American afkomst. Zij groeien op in een reservaat in het oosten van Oklahoma.

De eerste twee afleveringen zullen vanaf woensdag 13 oktober op Disney+ te zien zijn, waarna elke week een nieuwe episode op de streamingdienst zal worden geplaatst.

7. Birds of Prey (film, 2020) – Netflix

Als Harley Quinn de Joker verlaat, wordt ze een doelwit. Ze sluit zich aan bij een team van vrouwelijke superhelden om de strijd aan te binden met een misdaadbaas.

Eerder was deze film uit 2020, die voluit Birds of Prey: And the Fantabulous Emancipation of One Harley Quinn heet, te zien op Amazon Prime Video. Daar wordt hij deze maand echter uit het aanbod verwijderd, waarna hij een dag later (op zondag 17 oktober) op Netflix zal verschijnen.

6. I Know What You Did Last Summer (serie, 1 seizoen) – Amazon Prime Video

In een dorp vol geheimen wordt een groep tieners gestalkt door een mysterieuze moordenaar, een jaar na een fataal ongeluk op hun afstudeeravond.

Deze spannende serie is vanaf 15 oktober te zien bij Amazon Prime Video. In de splinternieuwe Original spelen onder andere Brianne Tju, Ezekiel Goodman en Ashley Moore.

5. The Haunted Museum (serie, 1 seizoen) – discovery+

Paranormale onderzoeker en presentator van Ghost Adventures Zak Bagans bundelt zijn krachten met filmmaker Eli Roth, de moderne meester van horror, om een angstaanjagende filmbloemlezing te presenteren, geïnspireerd op stukken uit Zak’s persoonlijke verzameling spookachtige artefacten.

Ter gelegenheid van Ghostober verschijnen er deze maand heel veel paranormale films en series op discovery+. In aanloop naar Halloween is dit één van de nieuwe series die je gezien moet hebben.

4. The Movies That Made Us (serie, 3 seizoenen) – Netflix

Bij deze blockbusters kwamen we samen en hadden we de tijd van ons leven. Maak kennis met de acteurs, regisseurs en insiders die deze films mogelijk maakten.

Het derde seizoen van deze documentaireserie zal vanaf 12 oktober te zien zijn op Netflix. De eerste twee seizoenen bekijk je er nu al.

3. Godfather of Harlem (serie, 1 seizoen) – Disney+

Deze misdaadserie speelt zich af in de jaren ’60 in Harlem en draait om de beruchte Bumpy Johnson, hoofd van een criminele organisatie in de wijk. Ooit had hij de macht, maar nu wordt zijn wijk gedomineerd door Italiaanse maffia. Natuurlijk zal hij er alles aan doen om de macht weer in eigen handen te krijgen.

Beide seizoenen van de serie zijn momenteel al hier op Ziggo Movies & Series XL te bekijken, maar vanaf 13 oktober zal het eerste seizoen van de met een Primetime Emmy bekroonde misdaadserie ook op Disney+ te streamen zijn.

2. Zwaar Verliefd! 2 (film, 2021) – Pathé Thuis

Isa en Ruben zetten de volgende stap en gaan samenwonen. Hun relatie krijgt meer intimiteit, maar ook sluipt de sleur er een beetje in. Dan ontmoet Isa iemand die weleens de perfecte match kan zijn…

Deze Nederlandse romcom staat momenteel op #9 in de Top 10 van meest bekeken films op Pathé Thuis.

1. De Slag om de Schelde (film, 2021) – Netflix

November 1944. Op het onder water gelopen eiland Walcheren in Zeeland vechten duizenden geallieerden tegen het Duitse leger. Drie jonge levens raken onlosmakelijk met elkaar verbonden. Een Nederlandse jongen die voor de Duitsers vecht, een Engelse gliderpiloot en een Zeeuws meisje dat tegen wil en dank in het verzet betrokken raakt, komen voor cruciale keuzes te staan die niet alleen gaan over hun eigen vrijheid maar ook over de vrijheid van anderen.

Deze Nederlandse oorlogsfilm is met een budget van 14 miljoen euro na Zwartboek de duurste Nederlandse productie aller tijden. Vanaf 15 oktober 2021 is De Slag om de Schelde te zien op Netflix.

Alle films en series die online verschijnen per week en maand

Benieuwd welke films elke afgelopen maand op de streamingdiensten zijn verschenen? Dat vind je in het overzicht met nieuwe films en series per maand. Ook kun je in dit overzicht alvast vooruit kijken om te zien welke titels nieuw op de video on demand-platforms komen in de volgende maanden.

Volledige aanbod van de streamingdiensten in Nederland

Op Streamwijzer is ook het complete aanbod van de streamingdiensten in Nederland te vinden. In de tabellen vind je dagelijks welke films en series nieuw op de streamingdienst zijn verschenen. Om te weten te komen welke titels worden verwijderd, ga je naar het verdwijnsein.


Synopsissen: Netflix, Disney+, Amazon Prime Video, discovery+