Streamwijzer Top 10: Kijktips voor de beste films en series (in de week van 4-10 oktober 2021)

We hebben iets gloednieuws bij Streamwijzer! Elke week selecteert de redactie een Top 10 van kijktips voor de beste films en series op de streamingdiensten in Nederland. Je vindt in het overzicht onder andere het verhaal en de trailer. In de Top 10 kunnen titels van Netflix, Disney+, Amazon Prime Video, Videoland, discovery+, Film1, NLZIET, Apple TV+ en andere video on demand-platforms staan. In dit artikel vind je tips voor week 40 (van 4 t/m 10 oktober 2021). Veel kijkplezier!

Lees ook: Deze films en series komen nieuw op Netflix in oktober 2021 🍿

10x Kijktips voor de beste films en series op de streamingdiensten in Nederland (in week 40 van 2021)

10. Kastanjemanden (serie, 1 seizoen) – Netflix

Kastanjemanden, in het Engels bekend als The Chestnut Man, speelt zich af in een rustige buitenwijk van Kopenhagen, waar de politie op een winderige oktoberochtend een verschrikkelijke ontdekking doet. Een jonge vrouw is bruut vermoord aangetroffen in een speeltuin en een van haar handen ontbreekt. Naast haar ligt een kleine man gemaakt van kastanjes.

De ambitieuze jonge rechercheur Naia Thulin (Danica Curcic) krijgt de zaak toegewezen, samen met haar nieuwe partner, Mark Hess (Mikkel Boe Følsgaard). Al snel ontdekken ze een mysterieus bewijsstuk op de kastanjeman – bewijs dat hem in verband brengt met een meisje dat een jaar eerder werd vermist en vermoedelijk dood was – de dochter van politica Rosa Hartung (Iben Dorner).

Deze spannende Deense misdaadserie doet wel erg veel denken aan het begin van The Bridge. De Original-serie wordt uitstekend bekeken en staat dan ook op op plek 4 in de Netflix Top 10 van meest bekeken films en series.

9. Baby Driver (film, 2017) – Film1

Beeld en muziek smelten samen in deze misdaadfilm over vluchtauto-bestuurder Baby die met zijn eigen muziekmix in zijn oren de politie moeiteloos afschudt, totdat de vrouw van zijn dromen Baby’s criminele carrière op pauze zet.

Bekijk zeker ook even de trailer hierboven, want dat is echt een stukje kunst. Vanaf zaterdag 9 oktober zal Baby Driver te zien zijn bij Film1 en vandaag verscheen hij ook al online bij Netflix.

8. Take Me Out: Mother Knows Best (serie, 1 seizoen) – Videoland

In Take Me Out: Mother Knows Best gaan dit keer de moeders opzoek naar de ideale schoonzoon voor hun dochter. Aan wie willen ze hun dochter koppelen?

De eerste drie afleveringen van de Videoland-serie staan nu online. Elke dinsdag en vrijdag wordt er een nieuwe episode van de datingshow, gepresenteerd door Rick Brandsteder, op de streamingdienst geplaatst.

7. Foundation (serie, 1 seizoen) – Apple TV+

Foundation is gebaseerd op de bekroonde romans van Isaac Asimov en vertelt over een groep bannelingen die een monumentale reis ondernemen om de mensheid te redden en de beschaving weer op te bouwen tijdens de val van het Galactische Rijk.

Met deze nieuwe sciencefictionserie lijkt Apple een absoluut kijkcijferkanon in handen te hebben. De eerste drie afleveringen staan nu online en elke week verschijnt op vrijdag bij Apple TV+ een nieuwe episode.

6. Squid Game (serie, 1 seizoen) – Netflix

Een mysterieuze uitnodiging om mee te doen aan het spel wordt verstuurd naar mensen in gevaar die dringend geld nodig hebben. 456 deelnemers uit alle lagen van de bevolking worden opgesloten in een geheime locatie waar ze spelletjes spelen om 45,6 miljard won te winnen. Elk spel is een Koreaans traditioneel kinderspel zoals Rood Licht, Groen Licht, maar de consequentie van verliezen is de dood. Wie zal de winnaar zijn, en wat is het doel achter dit spel?

Als je nog niets hebt gelezen over deze serie, dan heb je misschien wel onder een steen geleefd. Snel kijken dus! Lees ook onze Top of Flop-recensie van de Koreaanse hitserie. Momenteel is nog niet bekend of er ook een tweede seizoen van Squid Game zal worden gemaakt.

5. De Moord op Marianne Vaatstra (serie, 1 seizoen) – discovery+

Het is de noodlottige dag van 1 mei 1999 wanneer de 16-jarige Marianne Vaatstra verkracht en vermoord wordt gevonden in een weiland bij Veenklooster in Friesland. Nederland is in rep en roer en de politie zet man en macht in om de dader op te sporen. Het wordt een zoektocht die dertien jaar zou duren.

De streamingdienst discovery+ heeft een nieuwe documentaireserie gemaakt—De Moord op Marianne Vaatstra—waarin we terug gaan naar die bewuste dag en de dagen en jaren die daarop volgden. In vier afleveringen worden alle elementen van deze gruwelijke moord belicht. Van de beschuldigingen, arrestaties van verdachten, persconferenties en het allereerste DNA- verwantschapsonderzoek tot het kort geding van Peter R. De Vries & de familie Vaatstra tegen de Staat Der Nederlanden.

Het is voor het eerst dat het complete verhaal wordt verteld. Hoe verdrietig en zinloos de moord op Marianne is geweest, het heeft ook gezorgd voor een doorbraak in de Nederlandse wetgeving waardoor andere moordzaken nu sneller opgelost kunnen worden.

Sinds 17 september 2021 is er elke vrijdag zal een nieuwe aflevering van de vierdelige documentaireserie op discovery+ verschijnen. Lees ook onze recensie van de documentaire De Moord op Marianne Vaatstra.

4. Free Guy (film, 2021) – Disney+

Een actie-comedy met Ryan Reynolds als de zachtaardige bankmedewerker Guy, die op een dag ontdekt dat hij in een videogame leeft. Elke dag weer is Guy het slachtoffer van players en wordt hij beroofd, aangereden of op een andere manier mishandeld als NPC (non-playing character). En alsof dat nog niet genoeg is, besluit de eigenaar met de game te stoppen. Samen met een vrouw (Jodie Comer), die zowel een mens als een gamepersonage is, is Guy vastberaden om de held te worden van zijn eigen verhaal. In een wereld waarin alles mogelijk is, wil hij de man worden die zijn wereld redt, voordat het te laat is.

Deze film was in de zomer van dit jaar nog in de bioscoop te zien, maar is nu al te streamen bij Disney+. Dat was een grote positieve verrassing voor abonnees!

3. Harry Potter (film, 8 stuks) – Amazon Prime Video

Op zijn elfde verjaardag verneemt Harry Potter dat zijn overleden ouders twee machtige tovenaars waren en dat hij zelf ook over magische krachten beschikt.

Recentelijk zijn alle 8 Harry Potter-films op Amazon Prime Video verschenen. Sindsdien domineren ze de Top 10 van meest bekeken films en series op de streamingdienst.

2. Spectre (film, 2015) – Pathé Thuis

Door een mysterieus bericht wordt Bond geconfronteerd met zijn verleden en moet hij een duistere organisatie ontmaskeren, terwijl M verwikkeld raakt in een politieke strijd om de Britse geheime dienst te behouden.

Afgelopen week verscheen natuurlijk de gloednieuwe James Bond-film No Time To Die in de bioscoop. Sindsdien zijn er ontzettend veel mensen die online naar de vorige 007-films kijken, waaronder Spectre, Casino Royale en Skyfall.

1. Maid (serie, 1 seizoen) – Netflix

Geïnspireerd door de New York Times best-selling memoir, Maid: Hard Work, Low Pay, and a Mother’s Will to Survive van Stephanie Land. Maid volgt het verhaal van Alex, een alleenstaande moeder die het huishouden oppakt om – ternauwernood – de eindjes aan elkaar te knopen terwijl ze ontsnapt aan een gewelddadige relatie en dakloosheid overwint om een beter leven voor haar dochter Maddy te creëren. Gezien door de emotionele maar humoristische lens van een wanhopige maar vastberaden vrouw, is deze serie een rauwe en inspirerende verkenning van de veerkracht van een moeder.

Sinds de release van deze serie, gebaseerd op een boek en waargebeurd verhaal, is hij direct doorgestoomd naar de tweede plek in de Top 10 van meest bekeken films en series op Netflix. Absoluut een goede kijktip dus!

Alle films en series die online verschijnen per week en maand

Benieuwd welke films elke afgelopen maand op de streamingdiensten zijn verschenen? Dat vind je in het overzicht met nieuwe films en series per maand. Ook kun je in dit overzicht alvast vooruit kijken om te zien welke titels nieuw op de video on demand-platforms komen in de volgende maanden.

Volledige aanbod van de streamingdiensten in Nederland

Op Streamwijzer is ook het complete aanbod van de streamingdiensten in Nederland te vinden. In de tabellen vind je dagelijks welke films en series nieuw op de streamingdienst zijn verschenen. Om te weten te komen welke titels worden verwijderd, ga je naar het verdwijnsein.


Synopsissen: Netflix, Disney+, Amazon Prime Video, Videoland, discovery+, Film1, Apple TV+