Streamwijzer Top 10: Kijktips voor de beste films en series (in de week van 18-24 oktober 2021)

We hebben iets gloednieuws bij Streamwijzer! Elke week selecteert de redactie een Top 10 van kijktips voor de beste films en series op de streamingdiensten in Nederland. Je vindt in het overzicht onder andere het verhaal en de trailer. In de Top 10 kunnen titels van Netflix, Disney+, Amazon Prime Video, Videoland, discovery+, Film1, NLZIET, Apple TV+ en andere video on demand-platforms staan. In dit artikel vind je tips voor week 42 (van 18 t/m 22 oktober 2021). Veel kijkplezier!

10x Kijktips voor de beste films en series op de streamingdiensten in Nederland (in week 42 van 2021)

10. Dynasty (serie, 4 seizoenen) – Netflix

De Carringtons en Colby’s vechten om het zeggenschap over hun fortuin en hun kinderen in deze eigentijdse remake van de klassieke primetime-soap.

We hebben na de lancering van de eerste drie seizoenen een behoorlijke tijd moeten wachten tot het vierde deel van de Dynasty reboot naar Netflix zou komen, maar nu is het eindelijk zo ver. Vanaf vrijdag 22 oktober is het volledige seizoen 4 op het video on demand-platform te bewonderen.

9. Motherland: Fort Salem (serie, 2 seizoenen) – Amazon Prime Video

Een leger heksen traint om terroristen te bestrijden.

Seizoen 1 was al een groot succes en de nieuwe afleveringen van Motherland: Fort Salem zijn vanaf zondag 17 oktober ook op Amazon’s streamingdienst Prime Video te zien.

8. Pagan Peak / Der Pass (serie, 1 seizoen) – Disney+

Op een bergpas in de Alpen wordt vlakbij de grens tussen Duitsland en Oostenrijk een lichaam gevonden. Een Duitse officier, Stocker, en een Oostenrijkse inspecteur, Winter, moeten samenwerken om de seriemoordenaar te vangen.

De detectiveserie zal veel mensen direct doen denken aan het kijkcijferkanon The Bridge. Het eerste seizoen van de bijzondere serie, die in het Duits bekend staat als Der Pass, is vanaf woensdag 20 oktober te bekijken via Disney’s streamingdienst.

7. Darcey & Stacey (serie, 2 seizoenen) – discovery+

De legendarische tweelingzussen Darcey en Stacey Silva beginnen samen aan een nieuw hoofdstuk. Ze breiden hun bedrijf uit, volgen hun hart en maken weer contact met hun familie.

Het eerste seizoen met de spraakmakende dames is al te zien op discovery+ en op donderdag 21 oktober zal ook het tweede deel op de streamingdienst van start gaan.

6. Nobody (film, 2021) – Pathé Thuis

Als er op een nacht twee dieven bij hem inbreken, weigert Hutch zichzelf en zijn gezin te verdedigen, in de hoop ernstig geweld te voorkomen. Na het incident ontwaakt er een woede in Hutch die hij lang had onderdrukt.

Veel film- en serieliefhebbers kennen Bob Odenkirk van zijn rol als Jimmy McGill in de hitseries Better Call Saul en Breaking Bad, maar de acteur heeft inmiddels ook al een aantal toffe films op zijn naam staan. Één van de meest recente en razend populaire titels is de actiethriller Nobody. Op donderdag 21 oktober zal de film in online première gaan bij Pathé Thuis.

5. The Masked Singer (serie, 3 seizoenen) – NLZIET

Zangcompetitie waarin twaalf bekende Nederlanders gemaskerd en gehuld in bijzondere kostuums de strijd met elkaar aangaan.

Vorig jaar was het hele land aan het raden wie er onder de kostuums verborgen zaten en nu krijgen we voor de derde keer een kans. Het nieuwe seizoen van The Masked Singer is begonnen! Zowel bij NLZIET als bij Videoland kun je naar de nieuwe afleveringen kijken. Elke vrijdag om 22:00 uur.

4. La venganza de las Juanas (serie, 1 seizoen) – Netflix

Vijf vrouwen met dezelfde moedervlek proberen de waarheid over hun verleden boven tafel te krijgen en komen achter de leugens van een machtige politicus.

Deze Mexicaanse dramaserie verscheen afgelopen week op Netflix en is nu al een nieuwe bingewatchverslaving van veel abonnees van de streamingdienst. Kijken dus!

3. Are You The One? De Perfecte Match (serie, 1 seizoen) – Videoland

De twintig vrijgezellen ontmoeten elkaar voor het eerst in de villa en breken het ijs. Dat zorgt bij sommige vrijgezellen voor een cocktail vol emoties. Stilzitten kunnen ze niet, want de eerste Match Up Ceremonie staat op het menu.

In de Verenigde Staten is het concept van Are You The One? al jaren een groot succes, maar nu vliegt de formule ook over naar ons eigen kouden kikkerlandje. Afgelopen week is de show geland met de eerste aflevering op Videoland en elke vrijdag komt er een nieuwe episode van de reality datingshow online. Dit zou na Ex On The Beach en Temptation Island zomaar eens jouw nieuwe guilty pleasure kunnen worden!

2. Glass (film, 2019) – Disney+

David Dunn is met hulp van zijn zoon op zoek naar de seriemoordenaar die verantwoordelijk is voor een aantal ontvoeringen in een buurt in Philadelphia. Wanneer David stuit op de dader, Kevin Wendell Crumb met de psychische aandoening Dissociatieve Identiteitsstoornis, worden ze allebei opgepakt en opgesloten in een inrichting. Daar brengt de geheimzinnige psychologe Ellie Staple ze samen met de geniale, maar breekbare Elijah Price met als doel ze alle drie af te helpen van wat zij ziet
als grootheidswaanzin. Maar kan ze wel op tegen deze drie zelfverklaarde superhelden?

Vorig jaar verscheen Glass al hier op Amazon Prime Video, maar vanaf vrijdag 22 oktober zal de film ook voor alle abonnees van Disney+ te bekijken zijn.

1. Locke and Key (serie, 2 seizoenen) – Netflix

De Lockes nemen hun intrek in Keyhouse. Bode leert iemand kennen – en doet een opzienbarende ontdekking. Tyler en Kinsey pakken de draad weer op op een nieuwe school.

De release van deze mysterieuze serie bleek vorig jaar een groot succes op Netflix, dus liefhebbers kijken reikhalzend uit naar de komst van het tweede seizoen op vrijdag 22 oktober.

Alle films en series die online verschijnen per week en maand

Benieuwd welke films elke afgelopen maand op de streamingdiensten zijn verschenen? Dat vind je in het overzicht met nieuwe films en series per maand. Ook kun je in dit overzicht alvast vooruit kijken om te zien welke titels nieuw op de video on demand-platforms komen in de volgende maanden.

Volledige aanbod van de streamingdiensten in Nederland

Op Streamwijzer is ook het complete aanbod van de streamingdiensten in Nederland te vinden. In de tabellen vind je dagelijks welke films en series nieuw op de streamingdienst zijn verschenen. Om te weten te komen welke titels worden verwijderd, ga je naar het verdwijnsein.


Synopsissen: Netflix, Disney+, Amazon Prime Video, discovery+, NLZIET