Discovery+ lanceert razendsnel exclusieve documentaire ‘Storming The Capitol: The Inside Story’

Op 6 januari staarde de hele wereld verbaasd naar de televisie toen het Amerikaanse Capitool bestormd werd door Trump-aanhangers die het niet eens waren met de benoeming van Joe Biden als nieuwe president van de Verenigde Staten. Nog geen maand later komt streamingdienst discovery+ met een exclusieve documentaire dan een nieuwsteam dat ter plaatse was in Storming the Capitol: The Inside Story. De documentaire is vanaf maandag 1 februari 2021 te zien op de streamingdienst. De documentaire volgt vlak na Discovery’s laatste release over de eerdere president, getiteld Donald Trump: A Faking It Special.

→ Je kunt nu 7 dagen gratis naar alle programma’s en exclusieve series op Discovery+ kijken ✅

Documentaire ‘Storming the Capitol: The Inside Story’ op discovery+

De wereld reageerde geschokt toen Trump-aanhangers op 6 januari het Capitool bestormden, net op het moment dat de verkiezingswinst van Joe Biden officieel zou worden bekrachtigd. Er was slechts één nieuwsteam aanwezig toen de woedende menigte door de bewaking brak op weg naar het hart van de Amerikaanse democratie. ITV-correspondent Robert Moore, producer Sophie Alexander en cameraman Mark Davey volgden de menigte toen deze zich een weg baande over de marmeren trappen en door stukgeslagen ramen en geforceerde deuren.

Capitool Verenigde Staten

Omschrijving van het programma

Het nieuwsteam maakte historische beelden die de hele wereld over gingen. In de documentaire Storming the Capitol: The Inside Story neemt Moore ons mee naar die memorabele dag die een doffe schaduw legde over de Amerikaanse democratische geschiedenis, met niet eerder vertoonde beelden van het moment dat hij in het Capitool was.

Ook horen we het relaas van betrokkenen, zoals van het republikeinse congreslid Nancy Mace die in de documentaire vertelt: “We werden in lockdown gebracht, wat betekende dat alle lichten uitgingen. We waren stil en alle deuren gingen op slot. Het was een schrijnende ervaring en een trieste dag in de Amerikaanse geschiedenis. Ik ben teleurgesteld en zeer aangedaan en moest er deze morgen van huilen. Het was volledig on-Amerikaans.”

Nieuwe programma’s op discovery+ in februari

Behalve deze exclusieve documentaire komt er nog veel meer nieuws op streamingdienst discovery+ in februari. Zo zal nog deze. maand de realityserie Jaimie: In The Vaes Lane over Jaimie Vaes behoren tot de nieuwe programma’s en exclusieve series op discovery+ in februari 2021. Ook komt de Nederlandse variant van het taboedoorbrekende programma Sex Tape België met Goedele Liekens online, gepresenteerd door Bobbi Eden. Verder kun je je voorbereiden op de komst van titels als Liverpool: The End Of The Storm, Mary McCartney Serves it Up, Ludacris Can’t Cook, The Submarine Killer: Confessions of a Murderer? en nog veel meer.


Details van het programma

Titel: Storming the Capitol: The Inside Story
Categorie: Documentaire
Duur: 1 aflevering van 33 minuten

Het volledige aanbod van films op discovery+ vind je bij de pagina discovery+ aanbod.