Donald Trump: A Faking It Special is vanaf vandaag te zien op discovery+

Sinds dinsdag 5 januari 2021 heeft de nieuwe streamingdienst discovery+ het oude Dplay vervangen als de home of real-life entertainment en sindsdien zijn er al meerdere spraakmakende programma’s online gekomen en bekendgemaakt. Één van de nieuwste titels is de documentaire over Donald Trump: A Faking It Special. De dag van Joe Biden’s inauguratie (20 januari 2021) is de dag waarop deze speciale documentaire gelanceerd wordt op het video on demand-platform van Discovery.

→ Je kunt nu 7 dagen gratis naar alle programma’s en exclusieve series op discovery+ kijken ✅

Donald Trump: A Faking It Special op discovery+

Donald Trump en de waarheid hebben op zijn zachts gezegd nogal een moeizame relatie. Terwijl hij de term ‘fake news’ regelmatig plakt op berichtgeving die hem niet zint, wordt aangenomen dat hij zelf meer dan 22.000 onware of misleidende uitspraken heeft gedaan in de vier jaar van zijn presidentschap. Met als ultieme claim dat de recente verkiezingen in zijn nadeel zijn gemanipuleerd. Zelfs nu zijn nederlaag officieel is vastgesteld en Joe Biden op 20 januari wordt geïnstalleerd als zijn opvolger, blijft Trump volhouden dat hij is bestolen. Maar ook andere uitspraken van hem worden sterk in twijfel getrokken: dat zijn vader uit Duitsland komt, dat het echt niet regende tijdens zijn inauguratie en dat hij tijdens 9/11 bij de hulpverleners was.

Hoe weten we nu of Trump de waarheid spreekt of doet alsof? In deze documentaire leggen drie experts in lichaamstaal, linguïstiek en forensische psychologie Trumps woorden, handelingen en gedrag onder een vergrootglas. Lichaamstaalexpert Dr. Cliff Lansley wijst onder meer op de ‘Trump Squirm’: de kronkelingen in zijn schouders en armen die zijn woorden proberen tegen te spreken, terwijl Trump dat onderdrukt door zijn lessenaar vast te houden. Professor in de linguïstiek Dawn Archer analyseert het opvallende moment dat Trump verstrikt raakt in zijn claim over het desinfecteren van corona. Forensisch psycholoog Kerry Daynes vermoedt dat Trumps weigering om een nederlaag toe te geven weleens te maken kan hebben met het niet willen teleurstellen van zijn eigen vader. Krijgen we eindelijk de waarheid te horen over Trumps vermeende onwaarheden?

Donald Trump
Donald Trump, de 45e president van de Verenigde Staten

Meer nieuwe programma’s op discovery+ deze maand

Deze speciale documentaire over Donald Trump is bij lange na niet de enige titel die nieuw op discovery+ in januari 2021 wordt toegevoegd. Je kun deze maand bijvoorbeeld ook genieten van I Love A Mama’s Boy, seizoen 2 van 90 Day Fiance: The Other Way Strikes Back, seizoen 1 van Say Yes to the Dress: In Sickness and In Health, seizoen 1 van Sweet Home Sextuplets en seizoen 3 van Dr. Pimple Popper komen nog online. Daarnaast is nu het taboedoorbrekende eerste seizoen van Sex Tape België met Goedele Liekens exclusief op discovery+ te zien.


Details van het programma

Titel: Donald Trump: A Faking It Special
Duur: 1 aflevering van 46 minuten
Categorie: Documentaire

Het volledige aanbod van films op discovery+ vind je bij de pagina discovery+ aanbod.