Sport terugkijken bij Viaplay: dat kan op deze manier en zo lang

De streamingdienst Viaplay biedt in Nederland een groot assortiment aan sportuitzendingen aan, waaronder Formule 1, darten en voetbalwedstrijden. Naast het kijken van live sport kun je op Viaplay deze sportuitzendingen ook terugkijken. Meer informatie over sportevenementen later streamen en live terugspoelen vind je hier.

Meld je nu aan bij Viaplay en krijg 20% korting op een jaarabonnement met sport (Formule 1, darts, voetbal, etc.), films en series ✅

Sportuitzendingen bij Viaplay zijn tot 48 uur lang terug te kijken en tot 4 uur terug te spoelen

Of het nou een voetbalwedstrijd, darts of een Formule 1-race is, je kunt je elk live sportuitzending op Viaplay tot 48 uur lang terugkijken. Het maakt hiervoor niets uit welk soort abonnement je hebt afgesloten en is ook niet afhankelijk van je apparaten. Het enige wat je hoeft te doen is hier direct naar de sportpagina van Viaplay gaan. Daar kun je je sport, of specifieke race, wedstrijd en gevecht selecteren om direct te beginnen met terugkijken. Dat is bijvoorbeeld handig als je niet nét de vrije training, kwalificatie of (sprint)race van de Grand Prix van Barcelona hebt gemist, maar toch de volledig uitzending later nog wilt volgen.

Ook biedt Viaplay een functie voor live 4 uur lang terugspoelen aan. Met deze functie kun je elke goal, tripel 20 of scherpe bocht op de racebaan tot wel 4 uur terugspoelen. Wel zo handig als je favoriete team een goal heeft gescoord wanneer je net even snel naar de WC bent gegaan. Deze functie is alleen niet op alle apparaten beschikbaar en is op een Android TV of Samsung Smart TV helaas niet mogelijk. Kijk je via een LG-televisie? Dan is deze functie alleen op modellen na 2018 te gebruiken.

5 minuten wachten bij terugkijken van sport via Viaplay

Heb je de optie gevonden om sportuitzendingen terug te kijken? Dan loop je misschien tegen een onverwachte aftelklok aan. Viaplay heeft namelijk een systeem ingesteld waardoor uitzendingen ’te vroeg’ beginnen. Hierdoor lijkt 5 minuten wachten een vereiste te zijn voordat je met terugkijken kunt beginnen. In deze tijd wordt rechts bovenin een klok vertoond met de titel van de uitzending en de tekst “Start over:”. Ondertussen krijg je een inkijkje in het aanbod van Viaplay met posterbeelden van de films, series en sporten die op de streamingdienst te zien zijn.

Gelukkig is wachten niet nodig. Je kunt de aftelklok namelijk gewoon doorspoelen naar het begin van de daadwerkelijke uitzending. Dat doe je door de pijltjes naar rechts te gebruiken of door bijvoorbeeld op je telefoon of computer op de balk boven deze knoppen met de speelduur te klikken naar het moment dat de sportaflevering begint.

Beeld van Viaplay met F1-commentaar van Olav Mol is ook terug te luisteren

Mocht je op de achtergrond van de Formule 1-beelden graag de oude vertrouwde stem van Olav Mol horen, dan is dat gelukkig mogelijk. Op deze manier luister je naar Olav’s commentaar bij de races. Je bent ook zeker niet de enige die dit als voorkeur heeft, want maar liefst 84% van de F1-kijkers streamt nog het liefst met Mol’s verslaggeving.

Gelukkig is het ook mogelijk om het commentaar van Olav Mol terug te luisteren wanneer je de beelden van Viaplay aanzet. Grand Prix Radio, de locatie waarop zijn verslaggeving te horen is, plaatst het commentaar namelijk online in de Race Gemist podcast. Deze afleveringen zijn voor iedereen gratis online terug te luisteren, waardoor je geen moment van Max Verstappen hoeft te missen.

Ook live Formule 1, darts, voetbal en andere sporten kijken is natuurlijk mogelijk

Dat de sportuitzendingen tot 48 uur lang terug te kijken zijn is mooi meegenomen. Maar je wilt niet wachten tot de uitzending voorbij is voordat je zelf kan gaan kijken. Goed nieuws voor de liefhebbers van ‘live’ sportuitzendingen: ook dit is natuurlijk gewoon mogelijk met een abonnement op Viaplay.

Ook hier geldt dat je alle sportwedstrijden zoals darts, voetbal en Formule 1 – maar ook matchroom snooker, pool evenementen en alle KSW mixed martial arts op Viaplay – ongeacht je soort abonnement en apparaat, live kunt kijken.