Poll: 84% van Formule 1-kijkers bij Viaplay wil commentaar van Olav Mol

De testdagen en het eerste weekend van de Formule 1 bij Viaplay zitten erop en het is alweer tijd voor race 2: de Grand Prix van Saoedi-Arabië. Het commentaar bij de F1-uitzendingen liet volgens kijkers van de nieuwe streamingdienst echter nog te wensen over. Zo geeft 84% aan het liefst Olav Mol te horen in plaats van de huidige verslaggevers achter de microfoon.

Meld je nu aan bij Viaplay en krijg gratis F1 TV Pro in een lidmaatschap met alle sporten (Formule 1, darts, voetbal, etc.), films en series ✅

Uitslag van poll: meeste mensen willen het liefst commentaar van Olav Mol bij Viaplay uitzendingen Formule 1

Uit een poll op Facebook blijkt dat maar liefst 876 van de 1042 ondervraagden (meer dan 84%) het liefst het commentaar van Olav Mol bij de Formule 1-races van Viaplay heeft. Momenteel is Mol’s commentaar op deze manier via Grand Prix Radio in te stellen bij het beeld van Viaplay. Verder geven 145 respondenten (14%) aan het meest tevreden te zijn met het standaard ingestelde Viaplay-commentaar van Nelson Valkenburg en Melroy Heemskerk. De overige 21 personen (2%) laten weten het liefst Engels commentaar te hebben, bijvoorbeeld via F1 TV Pro of BBC Radio 5.

In de onderstaande peiling kun ook jij laten weten wat jouw favoriete commentaar bij de F1-races is. Direct na het stemmen zie je de uitslag van de poll.

🚨 Update: deze poll is inmiddels gesloten.

Twitter reageert op commentaar bij F1-races Viaplay en Olav Mol via Grand Prix Radio

Via social media wordt veel gesproken over het commentaar bij de Formule 1-races op Viaplay. Sommigen zijn dik tevreden, anderen willen graag Olav Mol terug achter de microfoon. Een derde groep geeft aan dat de kijkers Nelson Valkenburg en Melroy Heemskerk ook een kans moeten geven en dat men niet te vroeg zou moeten oordelen. Hieronder vind je een greep uit de reacties.

Peiling in Facebook-groep van Viaplay kijkers in Nederland

De eerdere poll vond plaats in de Facebook-groep over Viaplay in Nederland, waarin abonnees van de streamingdienst (kijk)tips uitwisselen en vragen aan elkaar kunnen stellen over de lancering van de streamingdienst. Belangrijk om te vermelden is natuurlijk dat het gaat om een peiling in een groep, wat niet direct betekent dat het een 100% representatieve afspiegeling vertegenwoordigt van alle abonnees. Wel biedt de uitkomst een interessante inschatting van het totaalbeeld.

Zo bleek uit eerdere peilingen al dat Viaplay gemiddeld een score van 7,7 kreeg en dat de meeste Viaplay abonnees Formule 1 en darts willen, terwijl films en series relatief minder populair zijn. Ook lieten aankomende abonnees van het video on demand-platform weten dat er veel pre-orders via de aanbieding van Viaplay waren geplaatst, maar dat ook de korting bij Ziggo en KPN gewild was. Dit laatste bleek inderdaad uit de extreme drukte bij het activeren van een abonnement op 1 maart via deze providers.

Viaplay in Nederland

Meer informatie over deze nieuwe streamingdienst in Nederland

Ben je benieuwd geworden naar deze recente toevoeging aan het Nederlandse streaminglandschap? Dan kun je op Streamwijzer allerlei informatie vinden die interessant is voor jou. Bekijk bijvoorbeeld het complete aanbod van films, series en sporten op Viaplay in Nederland.

Verder vind je overzicht van soorten Viaplay abonnementen op onze website en schreven we onder andere over de manieren om Viaplay op TV en via een app te kijken. Op de nieuws- en informatiepagina van Viaplay houden we je op de hoogte over de laatste ontwikkelingen omtrent deze nieuwe streamingdienst.