Finally! ‘The Lord of the Rings: The Rings of Power’ is begonnen bij Prime Video

Fans van The Lord of the Rings hebben vandaag natuurlijk rood onderstreept in hun agenda, want het is eindelijk zover: The Lord of the Rings: The Rings of Power is van start gegaan op Amazon Prime Video! De eerste twee afleveringen zijn vanaf vannacht te zien, en tot 13 oktober 2022 kun je iedere vrijdag klaar gaan zitten voor deze gloednieuwe, peperdure serie.

→ Je kunt nu 30 dagen gratis naar alle films en series op Amazon Prime Video kijken ✅

‘The Lord of the Rings: The Rings of Power’ vandaag van start op Amazon Prime Video

De eerste twee afleveringen van de langverwachte The Lord of the Rings-prequel zijn dus nu te zien. Hoewel deze gloednieuwe serie niet gebaseerd is op een specifiek boek van J.R.R. Tolkien, speelt het zich wel af in Midden-Aarde. De officiële synopsis is als volgt:

“Prime Video’s The Lord of the Rings: The Rings of Power brengt voor de allereerste keer de heroïsche legendes van het legendarische Tweede Tijdperk van de geschiedenis van Midden-aarde naar het scherm. Dit meeslepende drama speelt zich af duizenden jaren voor de gebeurtenissen van J.R.R. Tolkien’s The Hobbit en The Lord of The Rings. Het neemt kijkers mee naar een tijdperk waarin grote machten werden gesmeed, koninkrijken glorieerden en ten onder gingen, onwaarschijnlijke helden op de proef werden gesteld, hoop aan de fijnste draadjes hing, en een van de grootste schurken die ooit uit Tolkiens pen vloeide, dreigde de hele wereld in duisternis te hullen.

De serie begint in een tijd van relatieve vrede en volgt een groep bekende en nieuwe personages die de confrontatie aangaan met de lang gevreesde terugkeer van het kwaad in Midden-aarde. Van de donkerste diepten van de Nevelbergen, tot de majestueuze bossen van de elfenhoofdstad Lindon, tot het adembenemende eilandenrijk Numenor, tot de verste uithoeken van de kaart, deze koninkrijken en personages zullen een erfenis nalaten die nog lang na hun dood voortleeft.”

De serie is een van de duurste ooit—geschat wordt dat het in totaal zo’n 1 miljard dollar gaat kosten—dus dat belooft wat. Alvast veel kijkplezier!

Drie redenen om deze serie te kijken:
1️⃣ Dit is de duurste productie ooit én er komen misschien wel 5 seizoenen
2️⃣ Volgens de baas van Amazon moet dit dé nieuwe Game of Thrones worden
3️⃣ De serie vertelt het verhaal van nieuwe personages en bekende LOTR-karakters, bijvoorbeeld de elfen Galadriel en Elrond

Uitzendschema van ‘The Lord of the Rings: The Rings of Power’

Er zullen uiteindelijk 8 afleveringen van ‘The Lord of the Rings: The Rings of Power’ verschijnen, waarvan de eerste twee op vrijdag 2 september 2022 gelanceerd werden. Deze werden hier om 03:00 uur ’s nachts aan het aanbod toegevoegd. Vanaf nu wordt er iedere vrijdag om 06:00 uur ’s ochtends een nieuwe episode toegevoegd. Hieronder hebben we het uitzendschema voor je op een rijtje gezet, inclusief aflevering, weekdag, releasedatum en tijd.

AfleveringTitelReleasedatumTijd
1“Shadow of the Past”2 september 202203:00 uur
2“Adrift”2 september 202203:00 uur
3NNB9 september 202206:00 uur
4NNB16 september 202206:00 uur
5NNB23 september 202206:00 uur
6NNB30 september 202206:00 uur
7NNB7 oktober 202206:00 uur
8NNB14 oktober 202206:00 uur

Meer informatie over de serie

Een tijdperk van vrede komt ten einde en een reeks personages moet de heropleving van het kwaad in Midden-aarde het hoofd bieden. Van de donkere diepten van de Nevelbergen tot de majestueuze wouden van Lindon, het adembenemende eilandenrijk Númenor en de verste uithoeken van de wereld laten deze koninkrijken en personages sporen na die tot lang na hun dood te zien zullen zijn.

TitelThe Lord of the Rings: The Rings of Power
Jaar2022
SoortSerie
Duur1 seizoen, 8 afleveringen
TaalEngels
CategorieDrama, Fantasy, Avontuur, Actie
MakersPatrick McKay, John D. Payne
CastMorfydd Clark, Peter Mullan, Benjamin Walker, Nazanin Boniadi, Robert Aramayo, Cynthia Addai-Robinson, Ismael Cruz Cordova, Trystan Gravelle, Charles Edwards, Maxim Baldry, Lenny Henry, Augustus Prew, Sophia Nomvete, Charlie Vickers, Owain Arthur, Lloyd Owen, Simon Merrells, Alex Tarrant, Amelie Child Villiers, Kip Chapman, Thusitha Jayasundera, Will Fletcher, Geoff Morrell, Sara Zwangobani, Fabian McCallum, Maxine Cunliffe, Leon Wadham, Ian Blackburn, Anthony Crum, Peter Tait, Beau Cassidy, Joseph Mawle, Ema Horvath, Markella Kavenagh, Daniel Weyman, Megan Richards, Dylan Smith, Tyroe Muhafidin

Synopsis: Amazon Prime Video

Jessica Dijkhof
Jessica studeerde Nederlandse literatuur en Communicatiewetenschappen aan de Vrije Universiteit. Als Redacteur bij Streamwijzer kan ze nu eindelijk haar passies voor schrijven en films combineren. Je maakt haar vooral blij met horrorfilms en Nederlandse romcoms.