‘The Lord of the Rings: The Rings of Power’: dit weten we tot nu toe

2 september 2022 is het eindelijk zover! Dan verschijnt de nieuwe serie The Lord of the Rings: The Rings of Power op Amazon Prime Video. In deze nieuwe serie keren we terug naar de wereld van J.R.R. Tolkiens boeken, maar dan wel duizenden jaren vóór de gebeurtenissen van The Hobbit en The Lord of the Rings. Voor dit artikel hebben we alles wat we tot nu toe over deze serie weten op een rijtje gezet en vertellen we je meer over het verhaal, de castleden en de releasedatum.

→ Je kunt nu 30 dagen gratis naar alle films en series op Amazon Prime Video kijken ✅

Waar gaat ‘The Lord of the Rings: The Rings of Power’ over?

De nieuwe serie speelt zich, net als The Lord of the Rings zelf, af in Midden-Aarde, maar dan wel tijdens de Second Age. De officiële synopsis is als volgt:

“Prime Video’s The Lord of the Rings: The Rings of Power brengt voor de allereerste keer de heroïsche legendes van het legendarische Tweede Tijdperk van de geschiedenis van Midden-aarde naar het scherm. Dit meeslepende drama speelt zich af duizenden jaren voor de gebeurtenissen van J.R.R. Tolkien’s The Hobbit en The Lord of The Rings. Het neemt kijkers mee naar een tijdperk waarin grote machten werden gesmeed, koninkrijken glorieerden en ten onder gingen, onwaarschijnlijke helden op de proef werden gesteld, hoop aan de fijnste draadjes hing, en een van de grootste schurken die ooit uit Tolkiens pen vloeide, dreigde de hele wereld in duisternis te hullen.

De serie begint in een tijd van relatieve vrede en volgt een groep bekende en nieuwe personages die de confrontatie aangaan met de lang gevreesde terugkeer van het kwaad in Midden-aarde. Van de donkerste diepten van de Nevelbergen, tot de majestueuze bossen van de elfenhoofdstad Lindon, tot het adembenemende eilandenrijk Numenor, tot de verste uithoeken van de kaart, deze koninkrijken en personages zullen een erfenis nalaten die nog lang na hun dood voortleeft.”

De serie is niet op een specifiek boek van Tolkien gebaseerd, maar onderzoekt wel de achtergrondverhalen die in zijn romans naar voren komen. Er zijn al verschillende trailers en teasers gedeeld. De meest recente trailer, die door Amazon Prime Video gelanceerd werd op 14 juli 2022, bekijk je hieronder.

Wie zitten er in de cast van ‘The Lord of the Rings: The Rings of Power’?

Hoewel het verhaal zich dus duizenden jaren voor The Lord of the Rings afspeelt, komen er ook genoeg bekende personages voor. Zo zien we de jongere versies van de elfen Galadriel en Elrond terug. Zij worden gespeeld door Morfydd Clark (Saint Maud) en Robert Aramayo (Game of Thrones, Behind Her Eyes).

Andere acteurs die je gaat terugzien zijn Benjamin Walker als de Gil-galad (de elvenheerser van Ñoldor), Charles Edwards als Celebrimbor, Owain Arthur als Prince Durin IV, Sophia Nomvete als Dise (de eerste vrouwelijke dwerg uit Tolkiens serie die we op het grote scherm gaan zien), Ismael Cruz Cordova als Arondir, Charlie Vickers als Halbrand (allebei nieuwe personages), Nazanin Boniadi als Bronwyn (een genezer en alleenstaande moeder), Tyroe Muhafidin als Theo (Bronwyns zoon), Maxim Baldry als Isildur, Lenny Henry als Sadoc Burrows, Megan Richards als Poppy Proudfellow, Markella Kavenagh als Nori Brandyfoot, Dylan Smith als Largo Brandyfoot, Sara Zwangobani als Marigold Brandyfoot (allemaal harvoeten, dus Hobbit-voorouders) en Daniel Weyman als ‘The Stranger’.

Daarnaast spelen ook Peter Mullan, Cynthia Addai-Robinson, Trystan Gravelle, Augustus Prew, Sophia Nomvete, Lloyd Owen, Simon Merrells, Alex Tarrant, Amelie Child Villiers, Kip Chapman, Thusitha Jayasundera, Will Fletcher, Geoff Morrell, Fabian McCallum, Maxine Cunliffe, Leon Wadham, Ian Blackburn, Anthony Crum, Peter Tait, Beau Cassidy, Joseph Mawle en Ema Horvath mee. Een enorm grote cast dus!

Wanneer komt ‘The Lord of the Rings: The Rings of Power’ op Amazon Prime Video?

We weten al wanneer ‘The Lord of the Rings: The Rings of Power’ op Amazon Prime Video verschijnt, en dit duurt helemaal niet zo lang meer! Op vrijdag 2 september 2022 is het zover. Het eerste seizoen zal uit 8 afleveringen bestaan. Iedere week komt er een nieuwe aflevering bij. Hieronder vind je een uitzendschema, inclusief aflevering, weekdag en releasedatum.

AfleveringWeekdagReleasedatum
1Vrijdag2 september 2022
2Vrijdag2 september 2022
3Vrijdag9 september 2022
4Vrijdag16 september 2022
5Vrijdag23 september 2022
6Vrijdag30 september 2022
7Vrijdag7 oktober 2022
8Vrijdag14 oktober 2022

Komt er één seizoen van ‘The Lord of the Rings: The Rings of Power’?

Maak je maar klaar voor een hoop kijkplezier, want we weten nu al dat er vijf seizoenen van de serie gaan komen. Toen Amazon de rechten bemachtigde—waarvoor ze onder meer streden met Netflix—waren er namelijk wel een aantal eisen. Zo moest de productie binnen twee jaar afgerond worden en was het dus de bedoeling dat het niet maar bij één seizoen zou blijven.

De kosten zijn overigens ook niet mals. Amazon betaalde alleen voor de rechten al 250 miljoen dollar. Geschat wordt dat de serie in totaal zo’n 1 miljard gaat kosten. Maar, omdat de baas van Amazon hoopt dat dit de nieuwe Game of Thrones gaat worden, is de verwachting dat dit het allemaal waard gaat zijn. Of dat ook echt zo is, moet vanaf 2 september blijken. In de tussentijd kun je in ieder geval hieronder alvast genieten van een paar waanzinnige ‘behind the scenes’-beelden.

Meer informatie over de serie

Een tijdperk van vrede komt ten einde en een reeks personages moet de heropleving van het kwaad in Midden-aarde het hoofd bieden. Van de donkere diepten van de Nevelbergen tot de majestueuze wouden van Lindon, het adembenemende eilandenrijk Númenor en de verste uithoeken van de wereld laten deze koninkrijken en personages sporen na die tot lang na hun dood te zien zullen zijn.

TitelThe Lord of the Rings: The Rings of Power
Jaar2022
SoortSerie
Duur1 seizoen
TaalEngels
CategorieDrama, Fantasy, Avontuur, Actie
Release datum2 september 2022
MakersPatrick McKay, John D. Payne
CastMorfydd Clark, Peter Mullan, Benjamin Walker, Nazanin Boniadi, Robert Aramayo, Cynthia Addai-Robinson, Ismael Cruz Cordova, Trystan Gravelle, Charles Edwards, Maxim Baldry, Lenny Henry, Augustus Prew, Sophia Nomvete, Charlie Vickers, Owain Arthur, Lloyd Owen, Simon Merrells, Alex Tarrant, Amelie Child Villiers, Kip Chapman, Thusitha Jayasundera, Will Fletcher, Geoff Morrell, Sara Zwangobani, Fabian McCallum, Maxine Cunliffe, Leon Wadham, Ian Blackburn, Anthony Crum, Peter Tait, Beau Cassidy, Joseph Mawle, Ema Horvath, Markella Kavenagh, Daniel Weyman, Megan Richards, Dylan Smith, Tyroe Muhafidin

Synopsis: Amazon Prime Video

Jessica Dijkhof
Jessica studeerde Nederlandse literatuur en Communicatiewetenschappen aan de Vrije Universiteit. Als Redacteur bij Streamwijzer kan ze nu eindelijk haar passies voor schrijven en films combineren. Je maakt haar vooral blij met horrorfilms en Nederlandse romcoms.