Bak authentieke Napolitaanse pizza’s met de online masterclass van Davide Civitiello

Ze zijn er in alle vormen en maten: dik en dun, krokant en zacht, simpel en rijkelijk belegd. We hebben het natuurlijk over een van de pronkstukken van de Italiaanse keuken: pizza! In de nieuwste masterclass van de culinaire streamingdienst Cheflix leert ’s werelds beste pizzabakker Davide Civitiello jou hoe je een authentieke Napolitaanse pizza bereidt aan de hand van de geheimen uit zijn eigen keuken.

➝ Je kunt je nu aanmelden voor een gratis proefperiode bij Cheflix van 14 dagen, maar met de code ‘streamwijzer’ wordt dit verlengd tot 30 dagen ✅

Met een kookcursus bij Cheflix leer je hoe je de lekkerste pizza’s maakt

Er is een grote diversiteit aan masterclasses te vinden op Cheflix met focus op keukens uit de hele wereld. Recentelijk werd er al een toffe cursus toegevoegd die zich richtte op de Italiaanse keuken: de Pasta Carbonara Special met sterrenchef Luciano Monosilio. Nu is er echter nog een extra titel aan toegevoegd. Sinds vorige week leer je razendsnel hoe je de lekkerste authentieke Napolitaanse pizza maakt van Davide Civitiello, winnaar van de titel als beste pizzabakker ter wereld in 2013.

Allereerst maak je in aflevering 1 kennis met de chef, waarna hij je in een half uurtje uitlegt hoe je het perfecte pizzadeeg bereidt. Een essentieel onderdeel van deze kookkunst. Vervolgens zijn er nog drie masterclasses van elk een kwartier te vinden op Cheflix. Hierin legt Civitiello je eerst aan de hand van een stapsgewijze les uit hoe je traditionele pizza’s als de margherita, mariana en drie tomaten maakt. Vervolgens passeren ook de gevulde calzone klassiek, dubbel en rond de revue en ten slotte komen gefrituurde pizza’s als klassiek, Battilocchio en Montanara voorbij. Als je daar niet van gaat watertanden…

Pizza maken kookcursus online
Beeld: Cheflix

Masterclass van de beste pizzabakker ter wereld: Davide Civitiello

Als kenners aan pizza denken, dan denken ze aan Davide Civitiello. Zijn roots zijn al terug te leiden naar de straten van het aloude Napoli: de enige echte stad van de pizza. Hij zag de kunst van pizzabakken als zijn roeping en spendeerde in zijn tienerjaren veel tijd in een van de oudste en bekendste pizzeria’s van de stad.

Tijdens de strijd om de Caputo Trophy in Napels wist hij in 2013 te winnen, waardoor hij zichzelf de beste pizzabakker ter wereld mocht noemen. Hij deelt maar al te graag de fijne kneepjes van het vak met de kijker, waardoor je nu op Cheflix kunt genieten van zijn vijfdelige masterclass over de Italiaanse pizza.

Davide Civitiello
Beeld: Cheflix

Meer masterclasses op de culinaire streamingdiensten

Eerder vertelden we je in ons artikel over deze streamingdienst al uitgebreid over het culinaire video on demand-platform Cheflix. Daarin lieten we je weten wat er allemaal op de videodienst te vinden is aan masterclasses en wat de prijs van een abonnement is. Daarnaast kun je onze code ‘streamwijzer’ toepassen om ruim twee keer zo lang gratis te kijken: 30 dagen in plaats van de gebruikelijke 14. Hieronder bekijk je de trailer van Cheflix om je smaakpapillen nog eens even extra te stimuleren.