Maak de perfecte Pasta Carbonara met sterrenchef Luciano Monosilio op je beeldscherm

Om de perfecte Pasta Carbonara te maken, volstaat het zeker niet om 100 ingrediënten in een pan te gooien en lukraak te beginnen met roeren. De kracht zit hem in de eenvoud, maar ook een perfect evenwicht in de receptuur is van essentieel belang. Sterrenchef Luciano Monosilio heeft jaren gewijd aan het zoeken naar die balans en in zijn nieuwe masterclass op de streamingdienst Cheflix kom je te weten wat zijn geheime ingrediënten zijn.

➝ Je kunt je nu aanmelden voor een gratis proefperiode bij Cheflix van 14 dagen, maar met de code ‘streamwijzer’ wordt dit verlengd tot 30 dagen ✅

Cheflix leert je in een nieuwe special de lekkerste pasta carbonara ter wereld te maken

In verschillende masterclasses op Cheflix leerde je al hoe je zelf de meest bijzondere Australische pulled pork klaarmaakt en hoe je met je eigen kruidenmix de unieke curry’s uit Thailand bereidt. Maar ook voor liefhebbers van de rijke Italiaanse keuken, en specifiek hun meest traditionele recepten, is er naast een Italiaanse pizza-cursus een speciale masterclass in het leven geroepen: de Pasta Carbonara Special met sterrenchef Luciano Monosilio.

Aan de hand van vijf afleveringen neemt de chef je mee naar zijn creatie van de perfecte pasta. Eerst maken we kennis met Monosilio zelf, waarna we ons verdiepen in de ingrediënten die nodig zijn voor zijn gerecht. Daarbij is het van belang om improvisatie te vergeten, want carbonara blijkt een wetenschap waarin niets aan het toeval wordt overgelaten. Vervolgens leer je in een half uurtje de pasta zelf te maken, maar vervolgens wordt je in nog eens 20 en 45 minuten ook geleerd hoe je van de ‘leftovers’ een voorgerecht met Pecorino schuim kunt maken en hoe je een secondo pitatti kookt met lamsvlees, carbonara mix, wortel en raapstelen. Hmmm, eet smakelijk!

Pasta Carbonara cursus koken Cheflix
Beeld: Cheflix

Masterclass van ‘carbonarakoning’ en sterrenchef Luciano Monosilio

Dat Luciano Monosilio de ideale chef is om jou te leren een zalige ‘pasta carbo’ te maken, blijkt wel uit zijn indrukwekkende loopbaan. Hij was slechts 26 (!) jaar oud toen hij zijn eerste Michelinster kreeg. Vervolgens deed hij ruim tien jaar ervaring op in de meest prestigieuze Italiaanse restaurants, voordat hij besloot om zijn eigen missie tot een realiteit te maken: het Italiaanse gastronomische verhaal vertellen.

Internationaal staat hij inmiddels bekend als de koning van de carbonara, omdat hij het recept van zijn ‘Signature Carbonara’ zich volledig eigen heeft gemaakt. In zijn masterclass deelt hij met jou zijn geheime recept, zodat je zijn unieke maaltijd ook zelf thuis kunt bereiden.

Luciano Monosilio sterrenchef
Beeld: Cheflix

Meer masterclasses op de culinaire streamingdiensten

Eerder vertelden we je in ons artikel over deze streamingdienst al uitgebreid over het culinaire video on demand-platform Cheflix. Daarin lieten we je weten wat er allemaal op de videodienst te vinden is aan masterclasses en wat de prijs van een abonnement is. Daarnaast kun je onze code ‘streamwijzer’ toepassen om ruim twee keer zo lang gratis te kijken: 30 dagen in plaats van de gebruikelijke 14. Hieronder bekijk je de trailer van Cheflix om je smaakpapillen nog eens even extra te stimuleren.