Dit is Cheflix: de culinaire streamingdienst met masterclasses van sterrenchefs

Wie houdt van koken, is bij deze nieuwe culinaire streamingdienst helemaal op zijn plaats. Op Cheflix, de ‘Netflix van Michelin chefs’, vind je masterclasses van sterrenchefs als Ron Blaauw, Jacob Jan Boerma en Julien Abourmad. En de lessen zijn voor iedereen: van beginnende thuiskoks tot ervaren chefs.

➝ Je kunt je nu aanmelden voor een gratis proefperiode bij Cheflix van 14 dagen, maar met de code ‘streamwijzer’ wordt dit verlengd tot 30 dagen ✅

In het kort: dit is de culinaire streamingdienst Cheflix

Cheflix is pas heel recent opgericht (in 2021) en is van plan om hét streamingplatform te worden voor iedereen die houdt van koken en lekker eten. Je krijgt online masterclasses van allerlei Michelinsterren chefs en bijzondere koks. Masterclasses bestaan uit ongeveer 15 videolessen van elk 10 minuten, waardoor je op je eigen tempo kunt leren.

Je hoeft niet bang te zijn dat je nog niet goed genoeg kunt koken voor deze masterclasses, want de 150+ kooklessen zijn voor iedereen: van beginnende thuiskoks tot ervaren chefs. Met mooie close-ups en video’s van bioscoopkwaliteit krijg je het gevoel dat de topchef in je eigen keuken naast je staat. Daarnaast krijg je een handig boodschappenlijstje voor elke les en wordt er een overzichtelijk PDF werkboek meegeleverd om het rustig zelf na te lezen.

Je kunt hier bij de officiële website van Cheflix direct gratis een account aanmaken en inloggen. Zo kun je alvast even rondkijken. Hiervoor betaal je eerst alleen nog €0,02 voor je eerste gratis dagen zodat je betaalgegevens kunnen worden geverifieerd.

Deze chefs koken met je in hun masterclasses

Er worden sinds de oprichting van Cheflix steeds meer masterclasses aan het aanbod van de streamingdienst toegevoegd. In ieder geval zijn er nu al wat hele bijzondere chefs op het video on demand-platform met hun kookkunsten te bewonderen.

Zo zie je op het moment van schrijven in het overzicht van masterclasses lessen staan van de volgende (sterren)chefs:

 • Julien Abourmad ⭐️⭐️⭐️
 • Tess Posthumus
 • Søren Selin ⭐️⭐️
 • Gianluca di Taranto
 • Soenil Bahadoer ⭐️⭐️
 • Stefan van Sprang ⭐️⭐️
 • Jacob Jan Boerma ⭐️⭐️⭐️
 • Erik & Juliën van Loo ⭐️⭐️
 • Ron Blaauw ⭐️⭐️
 • Jonathan Zandbergen ⭐️
 • Roger van Damme ⭐️
 • Viki Geunes ⭐️⭐️⭐️
 • Hans van Wolde ⭐️⭐️

Ook komen daar binnenkort nog meer culinaire meesters bij met hun eigen masterclasses, waaronder:

 • Bjorn Frantzen ⭐️⭐️⭐️
 • Gaggan Anand ⭐️⭐️ (bekend van de Netflix serie Chef’s Table)
 • Dave Pynt ⭐️⭐️
 • Richard Juhlin (Champagne expert)
 • Bo Singvivasa ⭐️ (tevens bekend van Chef’s Table)
 • Darren Mc. Grady (Chef van Buckingham Palace)
 • Jose Avillez ⭐️⭐️

Prijs van een abonnement op Cheflix

Natuurlijk is het belangrijk om te weten wat voor prijskaartje er aan deze streamingdienst hangt. Tussen de andere video on demand-platforms van Nederland weet Cheflix zich qua abonnementskosten goed staande te houden. Zo betaal je voor Netflix €7,99 tot €15,99 per maand en voor Videoland €4,99 tot €11,99 p/m, terwijl een abonnement op Disney+ €10,99 per maand kost.

Een abonnement op Cheflix kost €4,99 per maand en dit bedrag wordt jaarlijks gefactureerd als eenmalige afschrijving van €59,88. Na het eerste jaar gaat je lidmaatschap automatisch over in een abonnement dat je maandelijks kunt opzeggen. Ten opzichte van de eerdergenoemde streamingdiensten kom je dus op een hele nette maandprijs uit. Lees meer in ons artikel over de prijs van Cheflix.

Kortingscode: met deze voucher krijg je een mooie aanbieding van Cheflix

Ben je enthousiast geworden en zou je graag eens willen testen of dit een toffe streamingdienst voor je is? Dan hebben we goed nieuws. Wij hebben namelijk geregeld dat je met de voucher code streamwijzer niet de gebruikelijke 14 dagen gratis krijgt, maar in totaal 30 dagen. Veel kijk- en natuurlijk kookplezier gewenst!

Reviews en ervaringen van gebruikers

Het is altijd goed om even te checken hoe de ervaringen van gebruikers zijn, al helemaal wanneer een streamingdienst nog niet zo lang bestaat. Daarom namen wij een kijkje bij Twitter en zagen we enthousiaste reacties van kijkers. Ze noemen het concept “tamelijk briljant” en “iets nieuws, happening en leuk”.

Ook via Trustpilot plaatst het grote publiek goede reviews. Op dit moment staan er 382 recensies live, waarvan 82% op ‘Goed’ of ‘Uitstekend’. Daarmee krijgt de culinaire streamingdienst een gemiddeld cijfer van een 4,2 uit 5 sterren. Op Google krijgen ze zelfs een 4,5 van 5 sterren (uit 73 ervaringen). Binnenkort zullen wij ook een review van het kookplatform doen en onze eigen recensie online zetten op de website en social media kanalen van Streamwijzer.

Hoe kun je Cheflix kijken? Tv, computer en app?

Veel gebruikers vragen zich af op welke apparaten allemaal kan worden gekeken naar de masterclasses op Cheflix. Allereerst is het goed om te weten dat je op elk device met een internetbrowser naar de lessen kunt streamen, waaronder bijvoorbeeld je laptop, computer, tablet of telefoon.

Daarnaast kun je afleveringen ook naar je tv streamen door het gebruik van een Chromecast of Apple TV. Verder is een HDMI-kabel ook een goedkope en simpele oplossing om je laptop aan je TV te verbinden, maar het kan tegenwoordig dat één van beide apparaten geen HDMI-aansluiting heeft. Hiervoor heb je in dat geval ook een verloopstukje nodig, zoals voor een VGA-aansluiting bij de televisie of voor een USB-C aansluiting bij de laptop.

Een app is op het moment van schrijven nog niet beschikbaar, maar via de veelgestelde vragen laat het video on demand-platform weten dat ze druk bezig zijn met de ontwikkeling hiervan. In de toekomst zal een applicatie op je mobiel dus ook een mogelijkheid bieden om de masterclasses te streamen. We houden je op de hoogte van de vooruitgang in het artikel over de Cheflix app.