PDC World Cup of Darts: live kijken op tv en online | 27-30 juni 2024

Na heel wat maanden wachten is het aankomend weekend tijd voor de 14e editie van de PDC World Cup of Darts. Tijdens deze matches hebben de spelers van de PDC hun pijlen gericht op het officieuze wereldkampioenschap in landenteams. Veel sportliefhebbers vragen zich af hoe ze alle wedstrijden tijdens het toernooi van de PDC World Cup of Darts op tv en online kijken kunnen op 27-30 juni 2024. Tijdens het evenement strijden 40 teams uit verschillende landen voor de felbegeerde titel. In dit artikel geven wij aan of deze wedstrijd op het moment van schrijven te bekijken is op streamingdiensten zoals NetflixAmazon Prime Videodiscovery+Disney+HBO MaxNLZIETVideolandViaplay of dat streaming op een ander video on demand-platform mogelijk is. Daarnaast lees je welke televisiezender het dartstoernooi eventueel ook vertoont.

Waar kun je het meerdaagse dartstoernooi ‘PDC World Cup of Darts’ (op 27-30 juni 2024) online kijken?

Er zijn nogal wat streamingdiensten in Nederland en sinds een paar jaar worden daar naast films en series ook vaak sportuitzendingen vertoond. Zo ook in het geval van grote dartstoernooien. Hieronder vind je precies hoe het zit met het streamen van de PDC World Cup of Darts per videodienst in Nederland. Ook zijn we verder in dit toernooi gedoken en vind je hier alles wat je moet weten over de PDC World Cup of Darts, zodat je helemaal op de hoogte bent voordat je begint met kijken.

Viaplay➡️ Ga meteen naar de PDC World Cup of Darts bij Viaplay. Hier kun je het gehele weekend inclusief Nederlands commentaar live kijken naar alle wedstrijden in de strijd om de felbegeerde wereldtitel. Ook vind je hier naast darts andere sporten terug, waaronder Formule 1hockeyPremier League– en Bundesliga-voetbal
⛔️ NLZIETHelaas wordt het PDC World Cup of Darts niet direct live uitgezonden op tv, waardoor alle dartswedstrijden niet online te volgen zijn via deze streamingdienst.
⛔️ Amazon Prime VideoPrime Video, de streamingdienst van Amazon, biedt momenteel geen sportabonnementen aan.
⛔️ Disney+Ook Disney’s videodienst heeft geen mogelijkheid om naar sport als darts te kijken op het moment van schrijven.
⛔️ ESPNVia de vier zenders en het online platform van ESPN kun je onder andere kijken naar voetbal uit de Eredivisie en nog veel meer sport, maar dit internationale dartstoernooi is niet in het aanbod opgenomen.
⛔️ SkyShowtimeHelaas wordt darts niet uitgezonden op deze streamingdienst.
⛔️ HBO MaxMomenteel kun je geen sport kijken bij HBO Max in Nederland.
⛔️ NetflixBij Netflix kun je dit dartstoernooi jammer genoeg niet zien.
VideolandVoorheen had dit bedrijf met RTL 7 en Videoland in Nederland de uitzendrechten van darts in handen, maar sinds 2022 zal het minstens vijf jaar lang niet meer mogelijk zijn om via deze aanbieder naar de dartscompetitie te kijken door het verplaatsen van de rechten naar Viaplay.

Tv-zenders die de wedstrijden uit de PDC World Cup of Darts 2024 uitzenden

De afgelopen jaren waren de uitzendrechten van darts in handen van RTL, waardoor je via je televisie naar de spannendste wedstrijden en toernooien kon kijken. In 2022 werd echter bekendgemaakt dat je bij Viaplay naar alle wedstrijden van PDC Darts kunt kijken.

Het is nu dus mogelijk om naar allerlei dartstoernooien in 2024 te kijken met een abonnement bij Viaplay, waaronder de PDC World Cup of Darts. Je kunt via je tv kijken, er staan apps op verschillende apparaten en met een abonnement krijg je toegang tot een aanbod van Formule 1, voetbalcompetities als de Premier League en Bundesliga, films en series, etcetera. Je volgt dus niet alleen alle wedstrijden uit de PDC World Cup of Darts bij Viaplay, maar ook nog veel meer.

Meer informatie over het internationale dartstoernooi PDC World Cup of Darts

Dit jaar strijkt de 14e editie van de PDC World Cup of Darts, in het Nederlands bekend als Wereldbeker Darts, neer in de Eissporthalle in Duitsland. Het toernooi wordt georganiseerd door de Professional Darts Corporation en wordt gezien als het officieuze wereldkampioenschap. De 40 deelnemende landen worden ieder vertegenwoordigd door twee spelers van de PDC. De vier beste landen—Engeland, Wales, Nederland, Schotland—zijn tevens al verzekerd van een plek in de tweede ronde. Deze volgorde is gebaseerd op de PDC Order of Merit-ranglijst.

De overige 36 landen moeten echter strijden voor een plek in de volgende ronde. Zij worden ingedeeld in twaalf groepen van drie teams, waarbij uit iedere poule één duo zich kwalificeert voor de tweede fase van het dartstoernooi. Vanaf de tweede ronde wordt er gespeeld op basis van een knock-outsysteem. Namens Nederland komen Michael van Gerwen en Danny Noppert in actie op het dartstoernooi.

CompetitiePDC World Cup of Darts / Wereldbeker Darts
SportDarts
DatumDonderdag 27 juni tot en met zondag 30 juni 2024
LocatieEissporthalle Frankfurt, Duitsland

Afbeelding ter illustratie

Manuela Al
Manuela studeerde Media, Informatie en Communicatie aan de Hogeschool van Amsterdam. Naast schrijven houdt ze van alles wat met sport te maken heeft en is ze graag creatief bezig. Ook is ze veel op het voetbalveld te vinden om met haar team zoveel mogelijk wedstrijden te winnen.