Update: dit is alles wat je moet weten over ‘The Night Agent’ seizoen 2

Kijkers waren vorig jaar lyrisch over de actieserie The Night Agent. Het eerste seizoen telde tien afleveringen en die werden door een hele hoop Netflix-abonnees direct gebinged. We zitten dus alweer eventjes op het tweede seizoen te wachten, dat gelukkig wel al aangekondigd is. In dit artikel kom je van alles te weten over de nieuwe afleveringen, zoals het verhaal, de cast en de releasedatum.

‘The Night Agent’ krijgt een tweede seizoen

The Night Agent is nou echt zo’n serie waarbij Netflix-abonnees zélf voor een verlenging gezorgd hebben. In eerste instantie werd dit namelijk aangekondigd als limited series. Het eerste seizoen was bovendien gebaseerd op het gelijknamige boek van Matthew Quirk, dat nooit een vervolg heeft gekregen.

Doordat seizoen 1 echter zó goed bekeken werd en kijkers ontzettend enthousiast waren, heeft de streaminggigant toch besloten voor een nieuwe reeks te gaan. Dit kondigden ze enkele weken na de release van het eerste seizoen aan.

Seizoen 2 verschijnt nog dit jaar op Netflix

Vorige maand kwam Netflix met het heuglijke nieuws dat de opnames eindelijk begonnen zijn. De cast is voor het filmen van de nieuwe afleveringen neergestreken op een aantal nieuwe locaties. Waar seizoen 1 namelijk vooral in Vancouver opgenomen werd, zijn de beelden van het volgende seizoen afkomstig uit New York, Washington D.C. en Thailand.

Met het nieuws dat de productie gestart is, kunnen we ook al iets meer zeggen over de verschijningsdatum. Netflix heeft de première van seizoen 2 in 2024 gepland, maar een exacte datum is er nog niet. Als we meer te weten komen, hoor je het natuurlijk direct van ons via je mail en onze social media-kanalen.

🚨 Kun je niet wachten? Lees ons artikel met vergelijkbare series → Dit zijn de 5 beste series om te kijken na ‘The Night Agent’.

Waar gaat seizoen 2 over?

Al voordat seizoen 1 verscheen, had showrunner Shawn Ryan ideeën voor nieuwe afleveringen. Hij sprak hier met Deadline over en liet toen weten dat iedere seizoen een heel ander verhaal zou gaan vertellen. Dit was wat hij zei:

🗣️ “Als we succesvol genoeg zijn om meerdere seizoenen te mogen maken van Netflix, dan denk ik dat er een hele nieuwe wereld gecreëerd gaat worden waarin we maar een paar personages uit het huidige seizoen gaan terugzien.”
– Showrunner Shawn Ryan

Waar seizoen 2 dan precies over gaat, is nog onbekend. We weten natuurlijk wel dat Peter Sutherland zich heeft aangesloten bij Night Action, en waarschijnlijk raakt hij weer verzeild in een nieuw avontuur.

Dit is de cast van ‘The Night Agent’ seizoen 2

Uiteraard mag Gabriel Basso niet ontbreken en zal hij de rol van Peter Sutherland weer op zich nemen. Als we de woorden van Shawn Ryan mogen geloven, kunnen we verder op weinig terugkerende karakters rekenen. Dit komt natuurlijk deels omdat niet alle personages het einde van seizoen 1 gehaald hebben, maar ook omdat er een nieuw verhaal verteld gaat worden. Waarschijnlijk is Luciane Buchanan (Rose) er wel gewoon weer bij.

Daarnaast worden er natuurlijk ook nieuwe personages verwelkomd. Inmiddels is bekend dat Brittany Snow (Pitch Perfect), Amanda Warren (The Leftovers), Louis Herthum (Westworld), Berto Colon (Orange is the New Black), Teddy Sears (The Flash), Dikran Tulaine (The Blacklist) en de Nederlandse acteur Marwan Kenzari (Black Adam) allemaal een rolletje bemachtigd hebben.

Komt er ook een derde seizoen?

Op dit moment is het nog niet duidelijk of er een The Night Agent seizoen 3 gaat komen, al vraagt de grote populariteit van de serie hier natuurlijk wel om. Eerst kunnen we uitkijken naar seizoen 2, dat nog dit jaar zal verschijnen.

Verhaal en trailer van de serie

Een waakzame FBI-agent heeft nachtdienst bij een noodnummer en krijgt een telefoontje waarmee hij in een gevaarlijke samenzwering rond een mol in het Witte Huis belandt.


Synopsis: Netflix

Jessica Dijkhof
Jessica studeerde Nederlandse literatuur en Communicatiewetenschappen aan de Vrije Universiteit. Als Redacteur bij Streamwijzer kan ze nu eindelijk haar passies voor schrijven en films combineren. Je maakt haar vooral blij met horrorfilms en Nederlandse romcoms.