Dit zijn de 5 beste series om te kijken na ‘The Night Agent’

Vorige week liet Netflix weten dat het team achter de gigantische kijkcijferkanon The Night Agent van vorig jaar bezig is met opnames van het tweede seizoen en dat we die tien nieuwe afleveringen nog vóór het einde van 2024 kunnen verwachten. Niet gek, want de reacties van kijkers waren enorm enthousiast. Als jij sinds het kijken van seizoen 1 nog steeds staat te trappelen om vergelijkbare series te kijken, lees dan gauw verder. In dit artikel zetten we 5 fantastische series die op The Night Agent lijken op een rijtje.

5x Series die lijken op ‘The Night Agent’

The Night Agent draait om FBI-agent Peter Sutherland, die werkzaam is in de kelder van het Witte Huis. Daar staat een telefoon die nooit overgaat… totdat dat ineens wel gebeurt. Zo raakt hij verzeild in een web van samenzweringen. De serie viel in de smaak door de nagelbijtende spanning, de intense politieke spelletjes en het geweldige acteerwerk. Op zoek naar vergelijkbare series? Hieronder zetten we vijf andere series op een rijtje die je ook zeker aan je kijklijst moet toevoegen.

5. Bodyguard (1 seizoen) – Netflix

De Netflix-serie Bodyguard was in 2018 waanzinnig populair en dit is niet zomaar. Deze serie is, net als The Night Agent, een nagelbijtende achtbaan van actiescènes en begint ook met een intense eerste aflevering die je direct helemaal het verhaal in zuigt. Niet voor niets ontvangt de serie op IMDb een 8,1 (uit ruim 130.000 stemmen).

Publiekslieveling Richard Madden (vooral bekend van Game of Thrones) kruipt voor Bodyguard in de huid van oorlogsveteraan David Budd. Hij krijgt de taak om de minister van Binnenlandse Zaken, het parlementslid Julia Montague, te beschermen, hoewel zij politiek gezien totaal tegenovergestelde ideeën heeft dan hij.

4. Tom Clancy’s Jack Ryan (4 seizoenen) – Amazon Prime Video

De meeste kijkcijferkanonnen van Amazon Prime Video vinden hun oorsprong in boeken van Tom Clancy. Zo heb je Tom Clancy’s Without Remorse met Michael B. Jordan en ook de bloedstollende actieserie Tom Clancy’s Jack Ryan. Vooral die laatste is absoluut een aanrader voor The Night Agent-fans en als we je het verhaal vertellen begrijp je wel waarom.

Jack Ryan (John Krasinski) is een CIA-analist die een reeks verdachte bankoverschrijvingen tegenkomt en zo op een terroristische organisatie stuit. Zij zijn een grote aanval op de VS aan het voorbereiden. Net als Peter Sutherland raakt Jack Ryan dus verzeild in een web van gevaarlijke samenzweringen en rust de veiligheid van het land ineens op zijn schouders. Tom Clancy’s Jack Ryan heeft overigens al drie seizoenen, dus hier kun je wel even mee vooruit.

3. Liaison (1 seizoen) – Apple TV+

Ook op Apple TV+ vind je een aantal politieke spionageseries, waarvan Liaison het meeste op The Night Agent lijkt. Het draait om twee inlichtingenagenten die samen een romantisch verleden delen en moeten samenwerken om een hacker die levensbedreigende cyberaanvallen organiseert te ontmaskeren.

Genoot je in The Night Agent dus van de combinatie van intense actiescènes én romantische spanning, dan is deze zesdelige serie een echte aanrader. De hoofdrollen worden vertolkt door Vincent Cassel (Black Swan) en Eva Green (Casino Royale).

2. Treadstone (1 seizoen) – Amazon Prime Video

Er staat natuurlijk enorm veel op het spel in The Night Agent en ook in Treadstone op Amazon Prime Video is dat het geval. Ook daarin rust het lot van zo’n beetje de hele wereld op de schouders van de hoofdpersonen.

Treadstone is een spin-off van de Jason Bourne-films en focust zich op het CIA Black Ops-programma (ook wel bekend als Operation Treadstone), dat agenten hersenspoelt tot moordenaars met bovennatuurlijke krachten. Als allerlei agenten plots ontwaken en hun dodelijke missies hervatten, ontstaan levensbedreigende situaties.

1. 24 (9 seizoenen) – Disney+

24 serie The Night Agent vergelijkbaar
Serie: 24 (2001-2014) | Beeld: 20th Century Fox Television

De laatste serie die The Night Agent-fans echt niet mogen missen is 24. Dit wordt door veel mensen gezien als de beste actieserie ooit en alleen daarom zou je hem al moeten kijken. Bovendien lijken beide series erg op elkaar: ook in 24 moet het hoofdpersonage zorgen dat een terroristische aanval voorkomen wordt en staat er enorm veel op het spel. Maak je ook hier dus klaar om op het puntje van je stoel te zitten.

24 volgt het verhaal van Jack Bauer (vertolkt door een geweldige Kiefer Sutherland), die werkzaam is bij een Amerikaanse antiterreurorganisatie. De serie heeft een unieke opbouw, want het speelt zich af in real time. Elke minuut in de serie duurt ook in het echt één minuut. Zo word je helemaal meegesleept in Jacks race tegen de klok.

Seizoen 2 van ‘The Night Agent’ is al aangekondigd

Met bovenstaande vijf series vermaak je je voorlopig wel en gelukkig staat een tweede seizoen van The Night Agent ook al op het programma. Netflix heeft namelijk bekendgemaakt dat er een vervolg gaat komen in het kalenderjaar 2024. Goed nieuws dus! Waar het tweede seizoen over gaat of wanneer we er precies naar kunnen kijken, dat is nog niet duidelijk. Wordt dus vervolgd en natuurlijk houden we je op de hoogte op onze website, social media kanalen en als eerste via je mail zodra we meer weten.

Meer informatie over ‘The Night Agent’

Een waakzame FBI-agent heeft nachtdienst bij een noodnummer en krijgt een telefoontje waarmee hij in een gevaarlijke samenzwering rond een mol in het Witte Huis belandt.

TitelThe Night Agent
Jaar2023
SoortSerie
Duur1 seizoen
TaalEngels
CategorieMystery, Thriller
IMDb7,7 uit 16.000 stemmen
MakerShawn Ryan
CastGabriel Basso, Luciane Buchanan, Hong Chau, D.B. Woodside, Fola Evans-Akingbola, Sarah Desjardins, Eve Harlow, Phoenix Raei, Enrique Murciano

Synopsissen: Netflix, Amazon Prime Video, Apple TV+ en Disney+

Jessica Dijkhof
Jessica studeerde Nederlandse literatuur en Communicatiewetenschappen aan de Vrije Universiteit. Als Redacteur bij Streamwijzer kan ze nu eindelijk haar passies voor schrijven en films combineren. Je maakt haar vooral blij met horrorfilms en Nederlandse romcoms.