Nieuwe films komen pas na 7 maanden op Disney+

Het gaat lekker met Disney+, erg lekker zelfs! De streamingdienst voegt constant extra films toe (zoals Brave en Captain Marvel) heeft sinds de start van de gratis proefperiode in Nederland al meer dan 500,000 abonnees en neemt de tweede plaats in het Nederlandse streaminglandschap.

Nu is er echter na het jammerlijke nieuws over de problemen met de Samsung Smart TV nog een tegenvaller voor de fans. In een interview met The Hollywood Reporter is bekendgemaakt dat nieuwe films van Disney, Pixar en de andere producers op het platform pas ongeveer 7 maanden na de bioscoop release date online zullen komen op de streamingdienst.

Nieuwe films na 7 maanden op Disney+

In het interview wordt uitgelegd dat sommige films simpelweg goed zijn voor de bioscoop en dat die films een groot scherm verdienen. Dit betekent dat Toy Story 4 pas begin 2020 online zou komen en dat fans nog een hele tijd moeten wachten tot films als Frozen 2 en Star Wars: The Rise of Skywalker op Disney+ komen te staan.

Beslissing gedreven door inkomsten

Online wordt echter veelal aangenomen dat deze beslissing voornamelijk gebaseerd is op het behoud van extra inkomsten. Disney verdient namelijk veel geld met de uitzendrechten voor de bioscoop en de daaropvolgende verkoop van de films via Blu-ray en digitale downloads. Mochten films direct online komen op Disney+, dan zou The Walt Disney Company een hoop inkomsten mislopen.

Disney+ nieuws

Blijf op de Streamwijzer pagina Disney+ op de hoogte van het laatste nieuws over Disney+ in Nederland en voor het volledige Disney+ aanbod. Twijfel je of je voor Netflix of Disney+ moet gaan? Wij helpen je een handje met je keuze? Lees dan het artikel over Netflix VS Disney+.