Netflix versus Disney+: welke dienst is het beste?

Dit najaar is het zover: de nieuwe streamingsdienst Disney+ is dan beschikbaar! Disneyfans zijn dolgelukkig, want nu hebben ze onbeperkt toegang tot Dombo, the Lion King en Alladin. En natuurlijk nog veel meer. Maar voor veel bingewatchers is de keus moeilijker: je Netflix abonnement houden of inwisselen voor een Disney+ abonnement? Daarom zetten we het in dit artikel voor je op een rijtje: Netflix versus Disney+!

Prijs Netflix versus Disney+

Tsja, toch wel een belangrijke overweging: welke is goedkoper? Disney+ biedt je al het goeds van Disney voor 6,99 euro per maand, terwijl je bij Netflix 7,99 euro per maand kwijt bent. En voor een jaarabonnement met het eerste jaar korting ben je bij Disney+ nog geen zes euro per maand kwijt!

Nog een dingetje: bij Disney+ krijg je alles in HD kwaliteit, en bij Netflix betaal je hier 10,99 euro per maand voor. Conclusie: de grote prijswinnaar is hier Disney+.

Deelmogelijkheden

Qua deelmogelijkheden lijkt Netflix als winnaar uit de bus te komen. Vooral als je het hebt over “parasieten”, mensen die meekijken op dezelfde account als iemand anders. Je account delen met je huisgenoten in Groningen en je ouders in Zwolle? Bij Netflix kan dit prima, bij Disney+ zit het er dik in dat ze daar moeilijk over gaan doen, want dan wordt er opeens op één profiel gekeken op twee verschillende locaties.

Kleine sidenote: je kan bij beide streamingsdiensten trouwens prima meerdere profielen op één account hebben: bij Disney+ kan je 7 personen op één account hebben, bij Netflix zijn dat er 5. Wat dat betreft komt Disney+ dus weer beter uit de bus.

Films op Netflix en Disney+

Qua filmaanbod komt het toch vooral aan op smaak. Disney+ gaat in ieder geval goed van start: de nieuwe streamingsdienst gooit gelijk – hup –  300 titels online, van de Star-Wars films en Marvel films tot Sneeuwwitje en Assepoester, dus dat is bingen geblazen! Ook zijn er reboots van films als Home Alone en Sister Act aangekondigd.

Maar onderschat ook Netflix niet: oké, er staat inderdaad rotzooi tussen, maar er staat ook een paar pareltjes van films op, denk aan The Godfather, Inglorious Bastards, Snatch en Inception. En: niet alleen maar Disney. Daardoor is het filmaanbod misschien wat veelzijdiger dan dat van Disney+. Wij durven Netflix als stiekeme winnaar te kronen, maar over smaak valt te twisten.

The Godfather op Netflix.

Series op Netflix en Disney+

Je moet als streamingsdienst flink hoog inzetten wat betreft series, wil je tegen Netflix opgewassen zijn. Stranger Things, La Casa de Papel, Black Mirror…. Steengoede, unieke series stuk voor stuk al flinke prijzen in de wacht hebben gesleept. Need we say more?

Maar de grootste troef van Disney+ zijn toch wel de Marvel series. Want met series over populaire personages als Loki, Hawkeye en She-Hulk zit het met de series van Disney+ ook zeker wel snor. Wel moeten deze series natuurlijk nog de torenhoge verwachtingen waarmaken. Maar het beloofd veel goeds. Wij durven nog geen winnaar uit te roepen, maar de tijd (en kwaliteit van Disney+ series) zal het leren!

Er komt een serie over Loki op Disney+.

Doelgroep

Hier kunnen we kort over zijn: Netflix komt als winnaar uit de bus. Disney+ gaat namelijk geen 16+ content plaatsen, waardoor je behoefte aan een snoeiharde actiefilm of ranzige horrorfilm niet gestild gaan worden op de streamingsdienst. Nee, alleen gezinsvriendelijke content. Gelukkig hebben we onze grote vriend Netflix nog, die ons naast de schattigheid van een romantische komedie of animatiefilm gewoon kan voorzien in ranzige seksgrappen en bloederige scènes.

Conclusie

Disney+ lijkt een goede tegenhanger van Netflix te worden, met naast de geliefde Disney-klassiekers ook spiksplinternieuwe Marvelseries. En, ook niet onbelangrijk: de nieuwe streamingsdienst is goedkoper. Maar Netflix blijft met zijn steengoede series en brede aanbod aan films ook niet achterwege. Voor maar een paar euro extra per maand kan je het allebei op je televisie hebben. Geen slechte deal, toch?

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws van Netflix en Disney+? Klik dan hier voor Netflix en hier voor Disney+.