Nieuw op Disney+ | Juni 2024

Als abonnee van Disney+ ben je natuurlijk benieuwd welke films en series je kunt verwachten in het aanbod. We helpen je elke maand graag een handje hiermee, dus hier vind je wat er nieuw op Disney+ in juni 2024 is.

Inhoudsopgave – Klik om te springen op deze pagina 👇
🍿 Drie highlights: nieuwe films en series deze maand
📝 Lijsten met meer nieuwe releases op de streamingdienst in juni 2024
📺 De nieuwste kijktips op andere streamingdiensten in Nederland

Drie highlights: nieuwe films en series op Disney+ in juni 2024

Hieronder lichten we drie nieuwe titels uit met trailer en korte toelichting. Mocht je benieuwd zijn naar de releases van vorige of volgende maanden, dan kun je met de onderstaande knoppen navigeren. Daarnaast vind je onder de drie hierna vermelde nieuwkomers ook lijsten met meer titels die in juni 2024 op Disney+ in Nederland verwacht worden.

1. The Acolyte (serie, seizoen 1)

Star Wars-fans, opgelet! Op woensdag 5 juni staat The Acolyte op het programma. We duiken terug in de tijdlijn, naar de periode zo’n 100 jaar vóór Star Wars: Episode I – The Phantom Menace. We volgen een Jedi Master die lijnrecht tegenover een gevaarlijke krijger uit zijn verleden komt te staan.

2. Grey’s Anatomy (serie, seizoen 20)

Vorig jaar kon je genieten van seizoen 19 van Grey’s Anatomy, en dat eindige met een gigantische cliffhanger. Teddy stortte namelijk neer in de OK en haar leven hangt dus aan een zijden draadje. Hoe dit afloopt, zie je in de nieuwe afleveringen. Vanaf donderdag 13 juni verschijnen die op Disney+. Goed om te weten: dit seizoen is wat korter dan je gewend bent, het bestaat namelijk uit slechts tien episodes.

3. Welcome to Wrexham (serie, seizoen 3)

Drie jaar geleden verrasten acteurs Ryan Reynolds (Deadpool) en Rob McElhenney (It’s Always Sunny in Philadelphia) vriend en vijand door ineens aan te kondigen dat ze een voetbalclub gekocht hadden. Het ging om de op twee na oudste club ter wereld: Wrexham AFC uit Wales. Destijds speelde die in de vijfde klasse van het Engelse voetbal, maar inmiddels zijn ze dus gepromoveerd. De club schittert nu in de League Two. Of ze nóg een keer kunnen promoveren, zie je in seizoen 3 van Welcome to Wrexham. Op woensdag 12 juni verschijnen de eerste afleveringen.

Lijsten met meer nieuwe films en series op Disney+ in juni 2024

Voorafgaand aan deze maand heeft Disney+ met ons het onderstaande overzicht van nieuwe films en series en wekelijkse afleveringen van reeds uitgezonden titels gedeeld. Dit is een greep uit de grote hoeveelheid content die verwacht wordt, maar deze titels zouden dus in ieder geval in juni toegevoegd moeten worden aan het aanbod van Disney+ in Nederland. Elke releasedatum correspondeert met een lancering op die dag om 09:00 uur in de ochtend (Nederlandse tijd). Het onderstaande overzicht is echter wel voorlopig. De streamingdienst kan te allen tijde beslissen om de lancering van specifieke titels uit te stellen, naar voren te halen of af te gelasten.

Films en series

Het volgende lijstje van nieuwe films en (seizoenen van) series is al naar buiten gebracht als nieuwe lanceringen op Disney+ NL in juni 2024. Hier komen naar verwachting nog meer titels bij, aangevuld door wekelijkse afleveringen van reeds lopende releases. Bij series verschilt het type publicatie van titel tot titel met volledige direct te bingen seizoenen of elke week een nieuwe episode.

TitelSeizoenDatum
ClippedSeizoen 14 juni
The AcolyteSeizoen 15 juni
Becoming Karl LagerfeldSeizoen 17 juni
Welcome to WrexhamSeizoen 312 juni
Grey’s AnatomySeizoen 2013 juni
Diane von Furstenberg: Woman in Charge25 juni
Lucrecia: A Murder in MadridSeizoen 127 juni

Wekelijkse afleveringen

De onderstaande nieuwe episodes van series worden op het moment van schrijven al uitgezonden met wekelijks één of twee nieuwe afleveringen op Disney+ Nederland. In het lijstje vind je per serie in welk seizoen we ons momenteel bevinden en op welke weekdag episodes momenteel worden gelanceerd. Deze releases staan ook altijd vanaf 9 uur ’s ochtends Nederlandse tijd online.

TitelSeizoenWeekdag
Mission: Yozakura FamilySeizoen 1Woensdag
TrackerSeizoen 1Woensdag
Undead UnluckSeizoen 1Woensdag
We Were the Lucky OnesSeizoen 1Woensdag
The KardashiansSeizoen 5Donderdag
The FableSeizoen 1Zaterdag
Doctor WhoSeizoen 14Zaterdag
Go! Go! Loser Ranger!Seizoen 1Zondag

De nieuwste kijktips op andere streamingdiensten in Nederland

Veel streamers hebben niet alleen een abonnement op Disney+, maar bijvoorbeeld ook op andere video on demand-platforms als HBO Max, Amazon Prime Video, SkyShowtime, Pathé Thuis, Netflix, Videoland, Viaplay of een van de andere videodiensten. Bij Streamwijzer vind je voor al deze streaminggiganten, en nog heel veel meer beschikbare platforms in Nederland, wat er allemaal te zien is. Daarnaast lichten we onze kijktips uit en delen we nieuws over acties, tips en nog heel veel meer. Hieronder vind je drie leuke categorieën om meer content te vinden op onze website. Daarnaast houden we je graag als eerste via je mail op de hoogte van het laatste nieuws.


Synopsissen: Disney+

Jessica Dijkhof
Jessica studeerde Nederlandse literatuur en Communicatiewetenschappen aan de Vrije Universiteit. Als Redacteur bij Streamwijzer kan ze nu eindelijk haar passies voor schrijven en films combineren. Je maakt haar vooral blij met horrorfilms en Nederlandse romcoms.