Goed nieuws: ‘Grey’s Anatomy’ seizoen 19 is nu te bingen op Disney+

Grey’s Anatomy-fans die de serie op Disney+ volgen, opgelet! We hebben behoorlijk wat geduld moeten hebben, want het negentiende seizoen was al in oktober op de Amerikaanse televisie te zien en in februari te volgen op de Nederlandse buis, maar nu zijn streamers ook eindelijk aan de beurt. Vandaag is het complete nieuwe seizoen verschenen op de streamingdienst van The Walt Disney Company.

→ Meld je nu aan bij Disney+ en krijg ruim 16% korting om naar alle films en series van Pixar, Star, Marvel, National Geographic, Star Wars en Disney te kijken ✅

‘Grey’s Anatomy’ seizoen 19 kwam op 28 juni naar Disney+

Vanmorgen, op woensdag 28 juni, was het eindelijk zover en heeft Disney+ alle twintig afleveringen van het negentiende seizoen toegevoegd aan het aanbod. Hiermee is de streamingdienst iets later dan gepland.

In eerste instantie stond seizoen 19 van Grey’s Anatomy in Nederland namelijk op 1 juni 2023 op het programma, maar helaas werd dit met een maandje uitgesteld. Gelukkig beloont Disney+ ons geduld door gelijk het complete seizoen live te zetten en kan het bingewatchen dus direct beginnen!

Dit kunnen we verwachten van seizoen 19

Het achttiende seizoen van de bekende ziekenhuisserie eindigde met het sluiten van het residency-programma van het Grey Sloan Memorial Hospital. Twee artsen waren op de vlucht voor de politie nadat ze waren aangegeven voor hulp bij zelfdoding. Genoeg onbeantwoorde vragen en cliffhangers dus! We weten nu dus ook al dat er in het negentiende seizoen weer genoeg staat te gebeuren.

Het is wel belangrijk om te weten dat Ellen Pompeo (die we natuurlijk kennen als Meredith Grey) een stapje terug doet en niet meer in elke aflevering te zien is. Hiermee zijn alle originele castleden langzaamaan uit de serie aan het verdwijnen. Dat betekent nog niet dat het doek voor de hitserie die al sinds 2005 loopt voorgoed valt, want we weten nu al zeker dat er nog een twintigste seizoen gaat komen. Dat heeft de Amerikaanse zender ABC begin dit jaar bevestigd. Leuk!

Meer informatie over ‘Grey’s Anatomy’

In deze intense, medische dramaserie worden Meredith Grey en haar collega-artsen van Grey Sloan Memorial Hospital gevolgd. Elke dag moeten ze beslissingen nemen over leven en dood. Ze zoeken steun, en soms meer, bij elkaar en komen erachter dat relaties, net als de geneeskunde, niet zwart-wit zijn.

TitelGrey’s Anatomy
Jaar2005-
SoortSerie
Duur19 seizoenen
TaalEngels
CategorieMedisch, Drama
IMDb7,6 uit 312.000 stemmen
MakerShonda Rhimes
CastEllen Pompeo, Chanra Wilson, James Pickens Jr., Kevin McKidd, Jesse Williams, Caterina Scorsone

Synopsis: The Walt Disney Company

Jessica Dijkhof
Jessica studeerde Nederlandse literatuur en Communicatiewetenschappen aan de Vrije Universiteit. Als Redacteur bij Streamwijzer kan ze nu eindelijk haar passies voor schrijven en films combineren. Je maakt haar vooral blij met horrorfilms en Nederlandse romcoms.