Nieuw op Disney+ | Januari 2024

Als abonnee van Disney+ ben je natuurlijk benieuwd welke films en series je kunt verwachten in het aanbod. We helpen je elke maand graag een handje hiermee, dus hier vind je wat er nieuw op Disney+ in januari 2024 is.

Inhoudsopgave – Klik om te springen op deze pagina 👇
🍿 Drie highlights: nieuwe films en series deze maand
📝 Lijsten met meer nieuwe releases op de streamingdienst in januari 2024
📺 De nieuwste kijktips op andere streamingdiensten in Nederland

Drie highlights: nieuwe films en series op Disney+ in januari 2024

Hieronder lichten we drie nieuwe titels uit met trailer en korte toelichting. Mocht je benieuwd zijn naar de releases van vorige of volgende maanden, dan kun je met de onderstaande knoppen navigeren. Daarnaast vind je onder de drie hierna vermelde nieuwkomers ook lijsten met meer titels die in januari 2024 op Disney+ in Nederland verwacht worden.

1. Echo (serie, seizoen 1)

Genoten van de Marvel-serie Hawkeye? Dan hebben we goed nieuws voor je, want op woensdag 10 januari is het tijd voor Echo. Dove superheld Maya Lopez, ook wel bekend als Echo, keert hierin terug. Ze moet contact maken met haar roots en de betekenis van familie omarmen, wanneer ze zich losmaakt van haar voormalige mentor en naar de Native American-gemeenschap in Oklahoma reist.

2. The Creator (film, 2023)

Een van de beste films van 2023 was volgens veel kijkers The Creator. De film van geprezen regisseur Gareth Edwards (Star Wars: Rogue One) speelt zich af in de toekomst. Joshua krijgt de taak om ’the Creator’ te doden. Deze Schepper heeft een mysterieus wapen ontwikkeld dat de kracht heeft om het bestaan van de mensheid te beëindigen. Het wapen, dat door Joshua onschadelijk gemaakt moet worden, blijkt een jong kind te zijn… en dat maakt zijn taak een stuk lastiger.

3. The Artful Dodger (serie, seizoen 1)

Disney+ voegt op woensdag 17 januari de spannende serie The Artful Dodger toe aan het aanbod. Dit vervolg op Charles Dickens’ Oliver Twist neemt ons mee naar de jaren 50 van de negentiende eeuw. Jack Dawkins, ook wel bekend als de Artful Dodger, heeft zijn leven als zakkenroller ingeruild voor een bestaan als chirurg. Met de komst van crimineel Fagin wordt hij echter weer meegesleept in het criminele wereldje.

Lijsten met meer nieuwe films en series op Disney+ in januari 2024

Voorafgaand aan deze maand heeft Disney+ met ons het onderstaande overzicht van nieuwe films en series en wekelijkse afleveringen van reeds uitgezonden titels gedeeld. Dit is een greep uit de grote hoeveelheid content die verwacht wordt, maar deze titels zouden dus in ieder geval in januari toegevoegd moeten worden aan het aanbod van Disney+ in Nederland. Elke releasedatum correspondeert met een lancering op die dag om 09:00 uur in de ochtend (Nederlandse tijd). Het onderstaande overzicht is echter wel voorlopig. De streamingdienst kan te allen tijde beslissen om de lancering van specifieke titels uit te stellen, naar voren te halen of af te gelasten.

Films en series

Het volgende lijstje van nieuwe films en (seizoenen van) series is al naar buiten gebracht als nieuwe lanceringen op Disney+ NL in januari 2024. Hier komen naar verwachting nog meer titels bij, aangevuld door wekelijkse afleveringen van reeds lopende releases. Bij series verschilt het type publicatie van titel tot titel met volledige direct te bingen seizoenen of elke week een nieuwe episode.

TitelSeizoenDatum
EchoSeizoen 110 januari
The Creator17 januari
The Artful DodgerSeizoen 117 januari
Cristóbal BalenciagSeizoen 119 januari
A Real Bug’s LifeSeizoen 124 januari

Wekelijkse afleveringen

De onderstaande nieuwe episodes van series worden op het moment van schrijven al uitgezonden met wekelijks één of twee nieuwe afleveringen op Disney+ Nederland. In het lijstje vind je per serie in welk seizoen we ons momenteel bevinden en op welke weekdag episodes momenteel worden gelanceerd. Deze releases staan ook altijd vanaf 9 uur ’s ochtends Nederlandse tijd online.

TitelSeizoenWeekdag
Dragons of WonderhatchSeizoen 1Woensdag
Percy Jackson and the OlympiansSeizoen 1Woensdag
Undead UnluckSeizoen 1Woensdag

De nieuwste kijktips op andere streamingdiensten in Nederland

Veel streamers hebben niet alleen een abonnement op Disney+, maar bijvoorbeeld ook op andere video on demand-platforms als HBO Max, Amazon Prime Video, SkyShowtime, Pathé Thuis, Netflix, Videoland, Viaplay of een van de andere videodiensten. Bij Streamwijzer vind je voor al deze streaminggiganten, en nog heel veel meer beschikbare platforms in Nederland, wat er allemaal te zien is. Daarnaast lichten we onze kijktips uit en delen we nieuws over acties, tips en nog heel veel meer. Hieronder vind je drie leuke categorieën om meer content te vinden op onze website. Daarnaast houden we je graag als eerste via je mail op de hoogte van het laatste nieuws.


Synopsissen: Disney+

Jessica Dijkhof
Jessica studeerde Nederlandse literatuur en Communicatiewetenschappen aan de Vrije Universiteit. Als Redacteur bij Streamwijzer kan ze nu eindelijk haar passies voor schrijven en films combineren. Je maakt haar vooral blij met horrorfilms en Nederlandse romcoms.