Nieuw op Disney+ | December 2023

Als abonnee van Disney+ ben je natuurlijk benieuwd welke films en series je kunt verwachten in het aanbod. We helpen je elke maand graag een handje hiermee, dus hier vind je wat er nieuw op Disney+ in december 2023 is.

Inhoudsopgave – Klik om te springen op deze pagina 👇
🍿 Drie highlights: nieuwe films en series deze maand
📝 Lijsten met meer nieuwe releases op de streamingdienst in december 2023
📺 De nieuwste kijktips op andere streamingdiensten in Nederland

Drie highlights: nieuwe films en series op Disney+ in december 2023

Hieronder lichten we drie nieuwe titels uit met trailer en korte toelichting. Mocht je benieuwd zijn naar de releases van vorige of volgende maanden, dan kun je met de onderstaande knoppen navigeren. Daarnaast vind je onder de drie hierna vermelde nieuwkomers ook lijsten met meer titels die in december 2023 op Disney+ in Nederland verwacht worden.

1. Indiana Jones and the Dial of Destiny (film, 2023)

Indy is terug! In juni was het na maar liefst vijftien jaar wachten eindelijk tijd om de heldhaftige avonturier weer op het witte doek te verwelkomen en nu arriveert hij ook bijna in je eigen thuisbioscoop. Indiana Jones and the Dial of Destiny zal op vrijdag 15 december te streamen zijn. In dit laatste deel van iconische franchise beschermt Indiana Jones een oude wijzerplaat die de loop van de geschiedenis van de eigenaar kan veranderen. Als die in verkeerde handen valt, kan dat weleens heel verkeerd aflopen.

2. Percy Jackson and the Olympians (serie, seizoen 1)

Het eerste seizoen van de nieuwe serie Percy Jackson and the Olympians gaat op woensdag 20 december van start. De eerste acht afleveringen zullen boek 1 uit de reeks van Rick Riordan (‘De Bliksemdief‘) volgen. Percy Jackson ontdekt hierin dat hij een halfgod is en moet een oorlog tussen Olympische goden zien te voorkomen.

3. The Shepherd (film, 2023)

Zin in een nieuwe kerstfilm? Dan mag je The Shepherd niet missen. Deze korte film verschijnt al op vrijdag 1 december, heeft een hoofdrol voor John Travolta en speelt zich af op kerstavond. Een jonge piloot van de Koninklijke Luchtmacht is flying home for Christmas als zijn radio het plots begeeft. Hij vliegt moederziel alleen boven de Noordzee, heeft nog maar beperkte brandstof en vreest dat hij nooit meer thuiskomt. Hij heeft een wonder nodig…

Lijsten met meer nieuwe films en series op Disney+ in december 2023

Voorafgaand aan deze maand heeft Disney+ met ons het onderstaande overzicht van nieuwe films en series en wekelijkse afleveringen van reeds uitgezonden titels gedeeld. Dit is een greep uit de grote hoeveelheid content die verwacht wordt, maar deze titels zouden dus in ieder geval in december toegevoegd moeten worden aan het aanbod van Disney+ in Nederland. Elke releasedatum correspondeert met een lancering op die dag om 09:00 uur in de ochtend (Nederlandse tijd). Het onderstaande overzicht is echter wel voorlopig. De streamingdienst kan te allen tijde beslissen om de lancering van specifieke titels uit te stellen, naar voren te halen of af te gelasten.

Films en series

Het volgende lijstje van nieuwe films en (seizoenen van) series is al naar buiten gebracht als nieuwe lanceringen op Disney+ NL in december 2023. Hier komen naar verwachting nog meer titels bij, aangevuld door wekelijkse afleveringen van reeds lopende releases. Bij series verschilt het type publicatie van titel tot titel met volledige direct te bingen seizoenen of elke week een nieuwe episode.

TitelSeizoenDatum
The Shepherd1 december
Isabel Preysler: Mi NavidadSeizoen 15 december
Soundtrack #2Seizoen 16 december
Theater Camp6 december
Indiana Jones and the Dial of Destiny15 december
BTS Monuments: Beyond the StarSeizoen 120 december
Percy Jackson and the OlympiansSeizoen 120 december
What If…?Seizoen 222 december

Wekelijkse afleveringen

De onderstaande nieuwe episodes van series worden op het moment van schrijven al uitgezonden met wekelijks één of twee nieuwe afleveringen op Disney+ Nederland. In het lijstje vind je per serie in welk seizoen we ons momenteel bevinden en op welke weekdag episodes momenteel worden gelanceerd. Deze releases staan ook altijd vanaf 9 uur ’s ochtends Nederlandse tijd online.

TitelSeizoenWeekdag
American Dad!Seizoen 19Woensdag
A Murder at the End of the WorldSeizoen 1Woensdag
The Santa ClausesSeizoen 2Woensdag

De nieuwste kijktips op andere streamingdiensten in Nederland

Veel streamers hebben niet alleen een abonnement op Disney+, maar bijvoorbeeld ook op andere video on demand-platforms als HBO Max, Amazon Prime Video, SkyShowtime, Pathé Thuis, Netflix, Videoland, Viaplay of een van de andere videodiensten. Bij Streamwijzer vind je voor al deze streaminggiganten, en nog heel veel meer beschikbare platforms in Nederland, wat er allemaal te zien is. Daarnaast lichten we onze kijktips uit en delen we nieuws over acties, tips en nog heel veel meer. Hieronder vind je drie leuke categorieën om meer content te vinden op onze website. Daarnaast houden we je graag als eerste via je mail op de hoogte van het laatste nieuws.


Synopsissen: Disney+

Jessica Dijkhof
Jessica studeerde Nederlandse literatuur en Communicatiewetenschappen aan de Vrije Universiteit. Als Redacteur bij Streamwijzer kan ze nu eindelijk haar passies voor schrijven en films combineren. Je maakt haar vooral blij met horrorfilms en Nederlandse romcoms.