Deze 3 Nederlandse romkoms op Film1 moet je gezien hebben

December is toch wel de ideale maand om lekker met je geliefde (of gewoon zelf natuurlijk) op de bank te hangen. Pak er een doos kerstkransjes bij, schenk een mok warme chocolademelk in met driedubbele toef slagroom en zet een heerlijke Hollandse romkom op. Dan ben je verzekerd van een avondje genieten. Bij Film1 zijn een paar kijktips te vinden om zo’n scenario voor de buis te faciliteren. In dit artikel vind je 3 kijktips voor Nederlandse romantische komedies die je bij Film1, de streamingdienst die bekend staat onder het motto Altijd Een Goede Film, kunt kijken.

3x Kijktips voor Nederlandse romantische komedies op Film1

1. Voor Elkaar Gemaakt (2017)

Je had nooit serieus nagedacht over het stichten van een gezin, maar dan wordt plotseling de keuze voor je gemaakt. In deze Nederlandse romantische komedie met onder andere Matthijs van de Sande Bakhuyzen, Loes Haverkort en Fabian Jansen krijg je een (komisch) inkijkje in de moeilijkheden die zulke pittige gebeurtenissen met zich meebrengen.

Verhaal en details

Felix geniet volop van zijn vrijgezelle bestaan. Totdat een onenightstand door een bizar incident eindigt in het ziekenhuis. Als Felix daar bijkomt, krijgt hij tot zijn schrik de diagnose dat hij voor eeuwig onvruchtbaar zal zijn. Nu het stichten van een gezin opeens geen keuze meer is, maakt zijn happy single gevoel plotseling plaats voor een groeiende kinderwens. Zijn prettig gestoorde broer Jelle ontdekt dat één eerdere donatie van Felix aan de spermabank wel goed terecht is gekomen bij de eicel van Jip. Vanaf dat moment zet Felix alles op alles om de vader te worden van het enige kind dat hij ooit zal kunnen hebben.

TitelVoor Elkaar Gemaakt
Jaar2017
Duur1 uur en 38 minuten
CategorieKomedie, Romantiek
RegisseurMartijn Heijne
CastMatthijs van de Sande Bakhuyzen, Loes Haverkort, Fabian Jansen
IMDb6,2 uit 660 stemmen

2. Weg van Jou (2017)

Was je nog niet fan van Elise Schaap door haar typetjes in de TV-Kantine, dan zal je het wel spontaan zijn geworden nadat je haar in de rol van Danielle Bouman naast Frank Lammers zag schitteren in de Netflix-serie Undercover. Daar speelde overigens ook Anna Drijver in als Kim de Rooij en zij bewerkte het script van de Nederlandse romkom Weg van Jou. De rol van Elise Schaap in deze film is minder groot dan die van de hoofdrolspeelster Katja Herbers, maar samen spatten ze van het witte doek. Overigens werd Weg van Jou door het succes in de bioscoop bekroond met de status van Gouden Film.

Verhaal en details

De stadse Evi wordt met frisse tegenzin door haar werkgever overgeplaatst van hip Rotterdam naar stil Zeeuws-Vlaanderen. Weigeren is geen optie, haar carrière valt of staat met slagen in de Zeeuwse regio. Ze laat haar comfortabele stadse leven van uitgaan en veel consumeren achter zich en begint met vallen en opstaan aan haar nieuwe leven in Zeeuws-Vlaanderen. Dat het daar niet allemaal onverstaanbare Zeeuwen zijn, blijkt als Evi in Terneuzen schipper Stijn ontmoet. Zou ze dan toch aarden in de Zeeuwse klei of keert ze liefst zo snel mogelijk terug naar haar vriend Lennaert die in Rotterdam is gebleven?

TitelWeg van Jou
Jaar2017
Duur1 uur en 39 minuten
CategorieKomedie, Romantiek
RegisseurJelle de Jonge
CastMaarten Heijmans, Katja Herbers, Elise Schaap
IMDb6,4 uit 1.100 stemmen

3. Gek van Oranje (2018)

We zaten dit jaar middenin de oranjegekte met het WK Voetbal en de Olympische Spelen, maar binnenkort staan ook alweer de Olympische Winterspelen van 2022 voor de deur. Pim van Hoeve maakte voor September Film in 2018 een leuke Nederlandse romkom over de oranjegekte in de zomer van 2010 (WK voetbal in Zuid-Afrika) met een simpele doch toepasselijke titel: Weg van Oranje!

Verhaal en details

Deze feelgood-mozaïekfilm speelt zich af tijdens die paar weken dat Nederland zijn doe-maar-gewoon mentaliteit van zich afschudt en helemaal opgaat in de totale oranjegekte. Het is zomer 2010 en Nederland blijft maar scoren tijdens het WK voetbal in Zuid-Afrika. De Oranjefans dromen met elke gewonnen wedstrijd van een plek in de finale, terwijl zij die niks met voetbal hebben de verlaten straten voor zichzelf hebben. In deze licht verhitte gemoedstoestand worden mensen naar elkaar toe of juist verder van elkaar af gedreven, om na vier weken – als het carnaval van het WK voorbij is – nooit meer dezelfde te zijn.

TitelGek van Oranje
Jaar2018
Duur1 uur en 40 minuten
CategorieKomedie, Romantiek
RegisseurPim van Hoeve
CastNasrdin Dchar, Martijn Fischer, Hannah Hoekstra
IMDb5,7 uit 229 stemmen

Complete aanbod van Film1

Bij Film1 worden continu nieuwe films op het video on demand-platform geplaatst en verdwijnen er ook titels om plaats te maken voor nieuwelingen. Bij Streamwijzer vind je het volledige aanbod van Film1, wat dagelijks wordt geüpdatet met de films die erbij komen en ervan verwijderd worden. Verder vind je ook allerlei informatie over Film1, zoals de kosten en tips over het activeren van je abonnement bij jouw TV-aanbieder.

Daarnaast is recentelijk Film1 als extra kanaal toegevoegd aan Amazon Prime Video in Nederland, waardoor je met een aanvullend pakket ook via deze bekende streaminggigant kunt kijken naar alle films in het aanbod. Voor meer informatie hierover ga je naar de pagina over de zogeheten Amazon Prime Video Channels.


Synopsissen: Film1