Amazon Prime Video Channels lanceert in Nederland

Streamingdienst Amazon Prime Video heeft een nieuw concept gelanceerd in Nederland, waarmee je add-on abonnementen kunt toevoegen aan je Prime Video-account. Het systeem, genaamd Amazon Prime Video Channels biedt de mogelijkheid om titels van 15 kanalen als bijvoorbeeld Film1, Hayu en Starzplay te bekijken binnen Amazon’s video on demand-platform.

→ Je kunt nu 30 dagen gratis naar alle films en series op Amazon Prime Video kijken ✅

Wat is Amazon Prime Video Channels?

Vanaf nu is het mogelijk om als abonnee van Amazon Prime Video tot 15 add-on kanalen toe te voegen aan je abonnement. Al deze kanalen hebben een gratis proefperiode van minimaal 14 dagen, geen langetermijncontract en zijn op elk moment opzegbaar. Je kunt altijd en overal lid worden via de app van Amazon Prime Video of via de website door in te loggen op je account.

“Het verheugt ons dat we met de lancering van Prime Video Channels in Nederland nog meer extra’s kunnen toevoegen aan de fantastische selectie voor Prime-leden,” aldus Julian Monaghan, directeur Amazon Prime Video Channels EU. “Door de entertainmentbeleving van onze klanten binnen de Prime Video-app eenvoudiger te maken, kunnen onze leden nog makkelijker kiezen, lid worden en genieten van hun favoriete televisieshows en speelfilms van onze kanaalaanbieders, zoals Film1, Starzplay, Hayu en Noggin by Nick Jr., bovenop het geweldige entertainment dat nu al met een Prime-lidmaatschap beschikbaar is via Prime Video.”

Welke kanalen zijn via Amazon Prime Video Channels toe te voegen voor welke prijs?

In totaal worden er 15 extra kanalen beschikbaar gesteld voor abonnees van Amazon.

 1. Film1 (€5/maand): Altijd een goede film. Registreer je tot 31 december voor slechts €9,99 €5,00 per maand om te genieten van Film1’s samengestelde selectie van Hollywood blockbusters, favoriete klassiekers en populaire films, waaronder hits als Knives Out, Amazing Grace en 4-voudige Academy Award-winnende Parasite. Alle beschikbare films van deze streamingdienst vind je in onze complete lijst met het Film1 aanbod.
 2. Starzplay (€4,99/maand): Starzplay biedt wereldwijd het beste SVOD aanbod, met inbegrip van STARZ Original-series die op dezelfde dag als in de VS lanceren, zoals “Power Book II: Ghost”, zorgvuldig samengestelde content zoals “Normal People” en “The Act”. En een uitgebreide bibliotheek van populaire Hollywood films.
 3. Hayu (€5,99/maand): Bekijk duizenden uren topreality-tv, met meer dan 7.500 afleveringen van meer dan 250 realityshows, waaronder Keeping Up With the Kardashians.
 4. Noggin door Nick Jr. (€3,99/maand): Duik in de wereld van leerplezier met Nick Jr. en zijn vrienden.
 5. MGM (€3,99/maand): Hollywood hits en iconische TV shows van MGM.
 6. Cinéart Presents (€3,99/maand): Film klassiekers.
 7. Septemberfilm (€3,99/maand): Bekroonde arthouse films voor echte filmhuis- en festivalliefhebbers.
 8. Crime + Investigation Play (€3,99/maand): Een ‘true crime’ kanaal – de waarheid moet worden achterhaald.
 9. HISTORY Play (€3,99/maand): Ongelooflijke personages en geweldige verhalen – HISTORY leeft.
 10. Acorn TV (€4,99/maand): Nieuwe en exclusieve shows van Britain & Beyond met fan favorieten.
 11. Moji TV (€2,99/maand): Kinderen zien hier hun favoriete serie en films. Cool, veilig en leuk.
 12. Angst (€3,99/maand): Bloedstollende thrillers, spanning en horror.
 13. ShortsTV (€3,99/maand): Wereldwijd het belangrijkste 24/7 HD TV-kanaal met korte films.
 14. OUTtv (€5,99/maand): LGBTQ + series, documentaires, bekroonde arthousefilms en OUT originals.
 15. Turk op Video (€3,99/maand): Nieuwe blockbusters, actuele en klassieke hits uit Turkije.

1. Film1

Over deze streamingdienst schrijven we op Streamwijzer vaker wat het Film1 nieuws en Film1 aanbod in Nederland is. De streamingdienst opereert onder het motto Altijd Een Goede Film en heeft dan ook veelal mooie Oscarwinnende een veel geprezen titels in haar aanbod. Zo kun je momenteel naar films als Parasite, Knives Out en Amazing Grace kijken. Op dit moment kun je 14 dagen gratis het extra kanaal uitproberen en tot eind 2020 betaal je in plaats van de gebruikelijke €9.99 per maand daarna nu slechts €5.00 per maand.

2. Starzplay

Ook bij Starzplay kun je direct aan de slag met een gratis proefperiode van 14 dagen, alvorens je begint met €4.99 per maand te betalen. Je kunt eersteklas TV-series en films op het extra kanaal bekijken, waaronder natuurlijk de STARZ Original series. Zo staat de streamingdienst vooral bekend om de gloednieuwe en populaire serie Normal People, maar kun je ook toptitels als The Act en Power Book II: Ghost streamen. Al deze titels komen op dezelfde dag beschikbaar als dat ze in de Verenigde Staten te zien zijn. Daarnaast zijn er allerlei topfilms uit Hollywood die je ook op het kanaal kunt bekijken.

3. Hayu

Realityfans, opgelet! Bij Hayu kun je terecht voor absolute topreality zoals Keeping Up With The Kardashians, maar ook The Real Housewives of Beverly Hills, The Real Housewives of New York en Vanderpump Rules. Verder zijn series als Below Deck en Million Dollar Listing ook allemaal op dit extra kanaal te bekijken. Via de onderstaande knop kun je van start gaan met een gratis proefperiode van 30 dagen, waarna je slechts €5.99 per maand betaalt om het account aan te houden.

4. Noggin door Nick Jr.

Ook aan de kinderen is natuurlijk gedacht. Nickelodeon’s Nick Jr. heeft het kanaal Noggin toe laten voegen aan Amazon’s Channels sectie, waardoor je als kind plezier kunt beleven en kunt leren tegelijkertijd. Je betaalt slechts €3.99 per maand voor dit extra kanaal, maar begint met een gratis proefperiode van 14 dagen.

5. MGM

MGM staat bekend om haar kijkcijferkannonen, waaronder titels als Over The Top en Death Warrant, maar ook The Pink Panther en The Silence of the Lambs. Voor ieder is er wat wils op dit extra kanaal, met titels in de sectie komedie, drama, actie, horror, spanning en romantiek. Al deze titels zijn voor het gemak al ingedeeld in de categorieën, wat het zoeken makkelijker maakt. Het extra kanaal kost maar €3.99 per maand, maar je krijgt daarvoor eerst een gratis proefperiode van 14 dagen.

6. Cinéart Presents

Voor de beste klassiekers moet je bij Cinéart Presents zijn. Zo kun je titels als Good Time en Yao bekijken, maar ook Happy End en Red Joan. Een abonnement kost slechts €3.99 per maand, maar ook hier krijg je eerst 14 dagen kijktijd helemaal gratis.

7. Septemberfilm

Titels die je mogelijk kent van Septemberfilm zijn The Beast in the Jungle, Queen of Hearts en In Darkness. Dit kanaal geeft je 14 dagen gratis als proefperiode en kost daarna €3.99 per maand. De focus ligt op bekroonde arthouse films.

8. Crime + Investigation Play

Misdaadfans, opgelet! Voor jullie is speciaal het kanaal Crime + Investigation Play geïntroduceerd. Via dit True Crime kanaal kom je achter de waarheid in echte zaken, zoals The Clinton Affair, Who Killed Tupac en No Greater Law. Je krijgt 14 dagen gratis kijktijd, waarna je slechts €3.99 per maand betaalt.

9. HISTORY Play

Geschiedenisliefhebbers zijn in hun sas met HISTORY Play, waarbij je na 14 dagen proefperiode €3.99 per maand betaalt voor complete toegang. Hiervoor krijg je een focus op geschiedkundige content, waaronder Jesus: His Life, 9/11: Inside Air Force One en Knight Fight.

10. Acorn TV

Voor het kanaal Acorn TV betaal je na 14 dagen gratis kijktijd €4.99 per maand. Dan krijg je toegang tot exclusieve series uit het Verenigd Koninkrijk en daarbuiten, maar ook tot favorieten van fans. Zo bekijk je in horror en spanning Thorne en Five Days The Train, in komedie en romantiek Golden Years en The Delivery Man en in misdaad en drama Jack Taylor en Whites.

11. Moji TV

Naast Noggin is ook Moji voor kinderen beschikbaar gesteld, waardoor je kunt genieten van titels als Clara en het Geheim van de Beren en De Familie Kerst, maar ook De Dolle Tweeling en Oswald en de Pinguïns. Moji focust op coole, veilige en leuke content voor kinderen en kost maar €2.99 per maand. Eerst krijg je echter 14 dagen kijktijd gratis voor dit kanaal.

12. Angst

Ook horrorliefhebbers komen bij deze kanalen aan hun trekken. Voor een mooie hoeveelheid aan extra horrorcontent betaal je slechts €3.99 per maand na 14 dagen gratis proefperiode en kun je dus allerlei titels in de categorie thrillers, spanning en horror bekijken. Zo staan bijvoorbeeld The Axiom en Robert Reborn online, maar ook Excess Flesh en The Eyes of My Mother.

13. ShortsTV

Het kanaal ShortsTV focust op HD-content, waardoor jij de hoogst mogelijke kwaliteit uit je scherm kunt halen. Zo bekijk je bijvoorbeeld Frank Embree, Time Freak en Pensionado via dit extra kanaal. Hiervoor betaal je na een gratis proefperiode van 14 dagen slechts €3.99 per maand.

14. OUTtv

Het add-on kanaal OUTtv is er voor iedereen die serie, documentaires en bekroonde arthousefilms / originele titels over LGBTQ+ wilt bekijken van OUT. Je betaalt hiervoor €5.99 per maand, maar kunt eerst 14 dagen gratis kijken. Stream via dit kanaal bijvoorbeeld Pop Porn, maar ook If You Could Only Be You, Shade en Cas.

15. Turk op Video

Turk op Video is er voor jou met titels als Fetih 1453, Zengo en Recep Ivedik 3. De focus van dit kanaal ligt op de nieuwe kaskrakers en nieuwe klassieke hits uit Turkije, waarvoor je na 14 dagen gratis proefperiode slechts €3.99 per maand betaalt.

Wat zijn de voordelen van add-on streamingdiensten?

Er zijn enkele voordelen aan het nemen van add-on kanalen via Amazon Prime Video ten opzichte van andere methoden om naar de films, series en TV-programma’s te kijken. Hieronder vind je die voordelen in drie overzichtelijke categorieën: selectie, klantcontrole en moeiteloze beleving.

Voordeel 1: Selectie

 • Duizenden nieuwe titels en speelfilms
 • Toegang tot on-demand en live streaming content
 • De nieuwste afleveringen van populaire televisieshows, beschikbaar op de dag van uitzending of de dag daarna

Voordeel 2: Klantcontrole

 • Makkelijk abonneren en kijken
 • Gratis proefperiodes van minstens 14 dagen voor alle kanalen
 • Download voor onderweg voor geselecteerde on demand content
 • Makkelijk op ieder moment opzegbaar

Voordeel 3: Moeiteloze beleving

 • Eén overzichtelijke login-account en één facturatiemethode
 • Makkelijk vindbare content, allemaal verzameld in de Prime Video-app
 • Gestroomlijnde afspeellijst en solide zoek- en bladerfunctie
 • Prime Video Channels zullen beschikbaar zijn via de bestaande Prime Video-app om overal en altijd te bekijken op geselecteerde smart TV’s, iOs en Android mobiele apparaten, de Amazon Fire TV STick en nog veel meer

Heb je een abonnement op Amazon Prime Video nodig om de add-ons te nemen?

Om de add-ons te nemen, dien je wel een abonnement op Amazon Prime Video te hebben. Dat kun je via deze pagina aanschaffen voor slechts €2.99 per maand en je kunt het eerst 30 dagen gratis uitproberen. Vanaf het begin kun je er direct voor kiezen om extra add-on kanalen zoals Septemberfilm, Moji TV of OUTtv aan je abonnement toe te voegen.

Heb je een creditcard nodig om een (gratis proef)abonnement op Amazon Prime Video Channels te nemen?

Je hebt een creditcard nodig om je aan te melden voor (de gratis proefperiode van) Amazon Prime Video Channels. Heb je nog geen creditcard? Dan hebben wij de suggestie om een gratis virtuele bunq creditcard aan te vragen. Dit is een prepaid kaart, waardoor iedereen hem kan aanvragen en het heel simpel werkt. Het is in feite gewoon vergelijkbaar met iDeal. Meer hierover vertellen we op de pagina over een creditcard voor Amazon Prime Video.