Waar kun je de film ‘Minions: The Rise of Gru’ (2022) online kijken?

Veel film- en serieliefhebbers vragen zich af hoe ze de film ‘Minions: The Rise of Gru’ (2022) online kijken kunnen. Deze sequel van Minions (2015) en voorganger van de Despicable Me-films vertelt het verhaal van superschurk Gru. In dit artikel geven wij aan of deze film op het moment van schrijven te bekijken is op streamingdiensten zoals Amazon Prime Video, Disney+, HBO Max, Netflix, Pathé Thuis, SkyShowtime, Viaplay, Videoland of dat streaming op een ander video on demand-platform mogelijk is.

Waar kun je de film ‘Minions: The Rise of Gru’ (2022) online kijken?

Deze splinternieuwe Minions-film wordt gemaakt door Illumination Studios, onderdeel van Universal Pictures. Dit is een van de filmstudio’s die onder Comcast Corporation valt. De film zal dan ook later op de nieuwe streamingdienst SkyShowtime te zien zijn. In de tussentijd is ook de releasedatum op TVOD al bekendgemaakt, want hij staat tussen de nieuwe films op Pathé Thuis in november. Om precies te zijn verscheen deze film op 3 november online.

✅ Pathé Thuis➡️ Ga meteen naar Minions: The Rise of Gru bij Pathé Thuis. Als je je nu gratis aanmeldt, dan kijk je je eerste film met tot 60% korting.
✅ SkyShowtimeDe nieuwste Minions-film is vanaf 28 februari 2023 te streamen bij SkyShowtime. Dit komt overeen met het gemiddelde van 7-8 maanden tot bioscoopfilms bij de streamingdienst verschijnen.
⛔️ Amazon Prime VideoDe film is op dit moment niet te streamen met een abonnement op Amazon Prime Video.
⛔️ Disney+Momenteel kun je deze film niet kijken bij Disney+.
⛔️ HBO MaxDeze nieuwe videodienst heeft Minions: The Rise of Gru niet in het aanbod opgenomen.
⛔️ NetflixDeze film is op het moment van schrijven niet te zien bij Netflix.
⛔️ ViaplayBij Viaplay is Minions: The Rise of Gru nu niet te zien.
⛔️ VideolandIn het aanbod van Videoland is de film nu niet te vinden.

Verhaal en trailer van ‘Minions: The Rise of Gru’ (2022)

Deze zomer gaat ’s werelds grootste animatiefranchise terug naar het begin. We zien hoe de grootste superschurk ter wereld zijn iconische Minions ontmoet en met hen de meest verschrikkelijke crew uit de filmgeschiedenis vormt. Samen nemen ze het op tegen een team van de meest onverschrokken criminelen in Minions: The Rise of Gru.

Lang voordat hij een superschurk wordt, is Gru een 12-jarig jongetje in een buitenwijk in 1970 die vanuit zijn kelder plannen smeedt om de wereld te veroveren. Maar dat gaat nog niet zo goed. Als de Minions, onder wie Kevin, Stuart, Bob en Otto (een nieuwe Minion met een beugel die het heel graag goed wil doen), op Gru’s pad komen bundelen de onwaarschijnlijke vrienden hun krachten. Samen bouwen ze hun eerste schurkenhol, ontwerpen ze hun eerste wapens en bereiden ze hun eerste missies voor. Als de beruchte groep superschurken de Vicious 6 hun leider lozen – de legendarische vechtsporter Wild Knuckles – gaat Gru, hun grootste fan, solliciteren om lid te worden. De Vicious 6 is helaas niet onder de indruk van de kleine wannabe. Maar ze worden woest als Gru ze te slim af is en dan wordt hij ineens de aartsvijand van het criminele topteam. Als Gru op de vlucht slaat, proberen de Minions kungfu te leren om hem te redden. Gru zelf komt tot de ontdekking dat zelfs slechteriken weleens hulp nodig hebben van vrienden.

Streaming informatie over de film

TitelMinions: The Rise of Gru / Minions: Hoe Gru Superschurk Werd
Jaar2022
SoortFilm
Duur1 uur en 28 minuten
TaalEngels / Nederlands
CategorieAnimatiefilm, Familiefilm
IMDb7,1 uit 7.500 stemmen
RegisseurKyle Balda
CastSteve Carell, Pierre Coffin, Alan Arkin, Jean-Claude van Damme, Taraji P. Henson, Michelle Yeoh, Julie Andrews, Dolph Lundgren, Jon van Eerd, Javier Guzman, Trudy Labij, Ernst Daniël Smid, Raymond Thiry, Edsilia Rombley, Patty Brard, Dennis van der Geest, Edwin Jonker, Nienke Plas, Murth Mossel, Levi van Kempen, André Dongelmans

Synopsis: Universal Pictures

Jessica Dijkhof
Jessica studeerde Nederlandse literatuur en Communicatiewetenschappen aan de Vrije Universiteit. Als Redacteur bij Streamwijzer kan ze nu eindelijk haar passies voor schrijven en films combineren. Je maakt haar vooral blij met horrorfilms en Nederlandse romcoms.