Goed nieuws: ‘Minions: The Rise of Gru’ is nu al vanuit huis te zien

Banana? Banana! Onze favoriete gele vriendjes zijn terug in Minions: The Rise of Gru (in het Nederlands Hoe Gru een Superschurk Werd). De film is nu nog te zien in de bioscoop, maar is vanaf vandaag ook al te streamen. Je kunt hem dus gewoon vanuit je eigen thuisbioscoop kijken! De film werd namelijk op 3 november toegevoegd aan het aanbod van Pathé Thuis en is vanaf woensdag 9 november ook te huur.

→ Meld je nu gratis aan bij Pathé Thuis en kijk je eerste film met tot 60% korting ✅

Het achtergrondverhaal van Gru in ‘Minions: The Rise of Gru’

Dat Gru in de Despicable Me-reeks een ware superschurk is weten we natuurlijk allemaal, maar hoe is hij eigenlijk zo geworden? In Minions: The Rise of Gru gaan we terug naar het begin en wordt zijn achtergrondverhaal verteld. Hoe heeft de grootste superschurk ter wereld de iconische gele Minions eigenlijk ontmoet? En hoe hebben ze ooit samen kunnen werken?

Voor deze film is een indrukwekkende stemcast samengekomen. De stem van Gru wordt zoals altijd ingesproken door Steve Carell, maar daarnaast horen we ook Oscarwinnares Julie Andrews terug. Daar houdt de lijst met bekende namen overigens niet niet op; ook Russell Brand, Michelle Yeoh, Jean-Claude Van Damme, Taraji P. Henson en Jimmy O. Yang zijn te horen. De film is geregisseerd door Kyle Balda, die ook al Despicable Me 3 en Minions maakte.

Drie redenen om deze film te kijken:
1️⃣ Het achtergrondverhaal van superschurk Gru eindelijk uitgelegd
2️⃣ Een indrukwekkende stemcast
3️⃣ Enthousiaste reacties en een Audience Score op Rotten Tomatoes van 89%

‘Minions: The Rise of Gru’ is sinds 9 november te huur bij Pathé Thuis

Op donderdag 3 november 2022 werd het mogelijk om de nieuwste Minions-film vanuit huis te streamen. De film verscheen in de ochtend bij de TVOD-streamingdienst Pathé Thuis, waar je hem kon kopen. Sinds donderdag 9 november is ook huren voor een lagere prijs mogelijk. Huren doe je vanaf €4,99, kopen vanaf €13,99.

Ook zal deze film in de toekomst op de nieuwe streamingdienst SkyShowtime te zien zijn. Universal Pictures is immers een van de studio’s die onder het moederbedrijf hiervan vallen. In oktober werd SkyShowtime gelanceerd en ze blijken daar gemiddeld 7-8 maanden te wachten met het toevoegen van de nieuwste bioscoopfilms. De releasedatum is inmiddels geprikt op 28 februari 2023.

Meer informatie over de film

Lang voordat hij een superschurk wordt, is Gru een 12-jarig jongetje in een buitenwijk in 1970 die vanuit zijn kelder plannen smeedt om de wereld te veroveren. Maar dat gaat nog niet zo goed. Als de Minions, onder wie Kevin, Stuart, Bob en Otto, op Gru’s pad komen bundelen de onwaarschijnlijke vrienden hun krachten. Samen bouwen ze hun eerste schurkenhol, ontwerpen ze hun eerste wapens en bereiden ze hun eerste missies voor.

Als de beruchte groep superschurken de Vicious 6 hun leider lozen – de legendarische vechtsporter Wild Knuckles – gaat Gru, hun grootste fan, solliciteren om lid te worden. De Vicious 6 is helaas niet onder de indruk van de kleine wannabe. Maar ze worden woest als Gru ze te slim af is en dan wordt hij ineens de aartsvijand van het criminele topteam. Als Gru op de vlucht slaat, proberen de Minions kungfu te leren om hem te redden. Gru zelf komt tot de ontdekking dat zelfs slechteriken weleens hulp nodig hebben van vrienden.

TitelMinions: The Rise of Gru / Minions: Hoe Gru Superschurk Werd
Jaar2022
SoortFilm
Duur1 uur en 28 minuten
TaalEngels / Nederlands
CategorieAnimatiefilm, Familiefilm
IMDb6,6 uit 57.000 stemmen
RegisseurKyle Balda
CastSteve Carell, Pierre Coffin, Alan Arkin, Jean-Claude van Damme, Taraji P. Henson, Michelle Yeoh, Julie Andrews, Dolph Lundgren, Jon van Eerd, Javier Guzman, Trudy Labij, Ernst Daniël Smid, Raymond Thiry, Edsilia Rombley, Patty Brard, Dennis van der Geest, Edwin Jonker, Nienke Plas, Murth Mossel, Levi van Kempen, André Dongelmans

Synopsis: Universal Pictures

Jessica Dijkhof
Jessica studeerde Nederlandse literatuur en Communicatiewetenschappen aan de Vrije Universiteit. Als Redacteur bij Streamwijzer kan ze nu eindelijk haar passies voor schrijven en films combineren. Je maakt haar vooral blij met horrorfilms en Nederlandse romcoms.