‘Game of Thrones’-koorts neemt weer toe in aanloop naar lancering ‘House of the Dragon’ op HBO Max

Het aftellen naar de première van HBO Max‘ gloednieuwe Game of Thrones-prequelserie ‘House of the Dragon’ is nu echt begonnen. Over 1½ week zal de eerste aflevering van de spin-off te zien zijn en dat blijkt te zorgen voor een heropleving van de welbekende ‘Game of Thrones’-koorts.

Game of Thrones wordt weer massaal bekeken op HBO Max en gezocht op Google

Na 8 seizoenen Game of Thrones kwam er in de lente van 2019 voorgoed een einde aan de hitserie die met een gemiddelde van 9,2 uit 2+ miljoen stemmen (!) wordt beoordeeld op de internationale filmdatabase. Het bleek echter niet het slot van het GoT-universum, want HBO Max besloot een prequelserie te lanceren die de titel House of the Dragon kreeg. In aanloop naar de start van de nieuwe serie schreven wij al een artikel over alles wat je kunt lezen en zien voordat je ‘House of the Dragon’ gaat kijken en dat blijkt momenteel massaal gedaan te worden.

De hitserie uit 2011-2019 staat namelijk weer hoog in het lijstje van trending series bij HBO Max, maar ook de IMDb Top 10 met populairste series van dit moment is weer bereikt. Daarnaast blijkt uit onze navraag bij HBO Max-abonnees dat meerdere fans de serie opnieuw kijken en beweegt GoT ook op Google mee met de hype rondom House of the Dragon. In de onderstaande grafiek zie je dat men rond de jaarwisseling (eerste piek) en in maart (sterke stijging na dal door gebrek aan streaming mogelijkheden in januari-februari) al veel googelde naar Game of Thrones; vermoedelijk respectievelijk vanwege de verwijdering van de serie uit het aanbod van Ziggo Movies & Series en de lancering van HBO Max in Nederland. Vervolgens zorgde de bekendmaking van de releasedatum van HOTD begin april (tweede piek) opnieuw voor enthousiasme, maar ook de afgelopen paar weken stond Game of Thrones weer vol in de schijnwerpers.

Een extra bijdrage aan de meest recente piek is aan HBO Max zelf te danken. De streamingdienst heeft namelijk besloten om onder de nieuwe toevoegingen aan het aanbod in augustus ’22 ook alle 8 seizoenen van Game of Thrones in 4K UHD, HDR, Dolby Vision en Dolby Atmos te publiceren. Je geniet op het video on demand-platform nu dus van een extra goede kijkbeleving van de #13 best beoordeelde serie op IMDb aller tijden.

Game of Thrones House of the Dragon zoekopdrachten Google Nederland

Alles wat we tot nu toe weten over de nieuwe serie ‘House of the Dragon’ op HBO Max

Benieuwd wat tot nu toe allemaal al bekend is over de nieuwe GoT-prequelserie House of the Dragon? We schreven er eerder een artikel over 👉 GoT-serie ‘House of the Dragon’ verschijnt volgende maand op HBO Max: dit weten we tot nu toe.

Zo is al bekend dat er hoofdrollen weggelegd zijn voor Paddy Considine (King Viserys Targaryen), Matt Smith (Prince Daemon Targaryen), Olivia Cooke (Alicent Hightower), Steve Toussaint (Lord Corlys Velaryon), Eve Best (Princess Rhaenys Targaryen), Fabien Frankel (Ser Criston Cole), Sonoya Mizuno (Mysaria) en Rhys Ifans (Otto Hightower). Ook weten we al dat er wekelijks een van de 10 nieuwe afleveringen online zal verschijnen, waarvan de eerste te zien is in Nederland op maandag 22 augustus. Hieronder kijk je direct de trailer.

Meer informatie over de Game of Thrones-prequelserie

Deze epische serie speelt 200 jaar voor de gebeurtenissen in Game of Thrones en vertelt het verhaal van het Huis Targaryen.

TitelHouse of the Dragon
Jaar2022
SoortSerie
Duur1 seizoen, 10 afleveringen
TaalEngels
CategorieActie, Avontuur, Drama
Release datum22 augustus 2022
MakersGeorge R. R. Martin, Ryan Condal
CastPaddy Considine, Olivia Cooke, Emma D’Arcy, Rhys Ifans, Matt Smith, Emily Carey, Milly Alcock, Eve Best, Steve Toussaint

Synopsis: HBO Max