GoT-serie ‘House of the Dragon’ verschijnt volgende maand op HBO Max: dit weten we tot nu toe

Nog maar twee weken aftellen en dan is het eindelijk zover: dan verschijnt de ‘Game of Thrones’-prequel House of the Dragon op HBO Max! In dit artikel hebben we alles wat we tot nu toe over deze serie weten op een rijtje gezet en vertellen we je meer over het verhaal, de castleden en de releasedatum.

Waar gaat ‘House of the Dragon’ over?

Net als Game of Thrones is ook deze spin-offserie gebaseerd op een boek van George R.R. Martin, namelijk Fire & Blood. We bevinden ons 200 jaar vóór de gebeurtenissen uit de legendarische hitserie Game of Thrones. Waar Daenerys Targaryen in die serie nog met haar draken moest vechten om Westeros terug te veroveren, bevonden haar voorouders zich twee eeuwen geleden in hun hoogtijdagen. De serie vertelt het verhaal van hun absolute heerschappij, maar ook van de strijd die daardoor woedde binnen House Targaryen. De vraag wie troonopvolger zou worden, leidde uiteindelijk tot de Dance of the Dragons.

Showrunners Ryan Condal en Miguel Sapochnik hebben het stokje overgenomen van de makers van Game of Thrones. Zij waren wel verantwoordelijk voor een van de populairste en hoogst beoordeelde afleveringen van de serie ooit—Battle of the Bastards uit seizoen 6—dus dat belooft veel goeds! Ook George R.R. Martin zelf heeft meegewerkt aan de serie. Bekijk hieronder alvast de eerste teaser trailer.

Wie zitten er in de cast van ‘House of the Dragon’?

Oude bekenden uit Game of Thrones zul je in House of the Dragon niet terugzien; het speelt zich immers 200 jaar eerder al. Wel zijn er een aantal bekende acteurs opgetrommeld. Zo kun je Matt Smith kennen uit Doctor Who en The Crown, Olivia Cooke uit Ready Player One en Emma D’Arcy uit Truth Seekers.

In een persbericht liet HBO Max al weten wie de belangrijkste personages zullen zijn. Het volgende overzicht werd door de streamingdienst gedeeld:

  • Paddy Considine speelt King Viserys Targaryen, gekozen door de Lords van Westeros om de Old King, Jaehaerys Targaryen, op te volgen in de Great Council bij Harrenhal. Viserys is een warme, vriendelijke en goedaardige man, en wil alleen zijn grootvaders nalatenschap eren. Maar goede mannen zijn niet altijd goede koningen.
  • Matt Smith speelt Prince Daemon Targaryen, de jongere broer van King Viserys en erfgenaam van de troon. Daemon is een ongeëvenaarde krijger en drakenrijder en heeft het ware bloed van de draak. Maar er wordt gezegd dat elke keer als er een Targaryen geboren wordt de goden een muntje opgooien…
  • Olivia Cooke speelt Alicent Hightower, de dochter van Otto Hightower, Hand of the King, en de meest bekoorlijke vrouw in de Seven Kingdoms. Ze groeide op in de Red Keep, dicht bij de koning en zijn vertrouwelingen. Ze heeft een hoffelijke elegantie en een scherp politiek inzicht.
  • Emma D’Arcy speelt Princess Rhaenyra Targaryen, het eerste kind van de koning, ze is van puur Valyriaans bloed en een drakenrijder. Veel zouden zeggen dat Rhaenyra alles heeft… maar ze is niet geboren als een man.
  • Steve Toussaint speelt Lord Corlys Velaryon, “The Sea Snake.”. Heer van House Velaryon, een Valyriaanse bloedlijn zo oud als House Targaryen. Als The Sea Snake is hij de meest beroemde zeevarende avonturier in de geschiedenis van Westeros. Lord Corlys maakte van zijn huis een machtige zetel die nog rijker is dan dat van de Lannisters met de grootste marine ter wereld.
  • Eve Best speelt Princess Rhaenys Targaryen, een drakenrijder en echtgenote van Lord Corlys Velaryon, The Queen Who Never Was, werd gepasseerd als troonopvolger tijdens de Great Council omdat het rijk haar neef, Viserys, de voorkeur gaf, omdat hij een man was.
  • Fabien Frankel speelt Ser Criston Cole, van Dornerse afkomst, zoon van de rentmeester van Lord of Blackhaven. Cole heeft geen aanspraak op land of titels; alles wat hij op zijn naam heeft staan is zijn eer en zijn bovennatuurlijke vaardigheid met een zwaard.
  • Sonoya Mizuno speelt Mysaria, zij die met niets naar Westeros kwam, en vaker verkocht werd dan ze zich kan herinneren. Ze had kunnen verwelken… maar in plaats daarvan werd ze de meest vertrouwde – en meest onwaarschijnlijke – bondgenoot van prins Daemon Targaryen, de erfgenaam van de troon.
  • Rhys Ifans speelt Otto Hightower. Ser Otto, Hand of the King, dient loyaal en trouw zowel zijn koning als zijn rijk. Zoals hij het ziet, is de grootste bedreiging voor het rijk de broer van de koning, Daemon, en zijn positie als erfgenaam van de troon.

Wanneer komt ‘House of the Dragon’ op HBO Max?

Uiteraard is het al bekend wanneer House of the Dragon naar HBO Max komt en dit duurt niet zo lang meer! Nog maar een maandje aftellen, want op maandag 22 augustus 2022 verschijnt de eerste aflevering op de streamingdienst, zo maakten ze in maart bekend.

In de Verenigde Staten hoeven fans nóg minder lang te wachten, want daar verschijnen de afleveringen een dag eerder. Er zullen in totaal tien afleveringen van de serie gelanceerd worden. Of er een tweede seizoen volgt, is nog niet bekend.

Waar kun je ‘House of the Dragon’ online kijken?

Omdat dit een HBO Max Original-serie is, kun je dit enkel en alleen op het video on demand-platform HBO Max kijken. Op andere streamingdiensten, zoals NetflixVideolandDisney+ en Amazon Prime Video, zal de serie niet verschijnen.

Meer informatie over de serie

House of the Dragon, een gloednieuwe spin-off serie van HBO Max, is gebaseerd op George R.R. Martin’s Fire & Blood en speelt zich 200 jaar voor de gebeurtenissen in Game of Thrones af. De serie vertelt het verhaal van het Huis Targaryen.

TitelHouse of the Dragon
Jaar2022
SoortSerie
Duur1 seizoen, 10 afleveringen
TaalEngels
CategorieActie, Avontuur, Drama
Release datum22 augustus 2022
MakersGeorge R. R. Martin, Ryan Condal
CastPaddy Considine, Olivia Cooke, Emma D’Arcy, Rhys Ifans, Matt Smith, Emily Carey, Milly Alcock, Eve Best, Steve Toussaint

Synopsis: HBO Max

Jessica Dijkhof
Jessica studeerde Nederlandse literatuur en Communicatiewetenschappen aan de Vrije Universiteit. Als Redacteur bij Streamwijzer kan ze nu eindelijk haar passies voor schrijven en films combineren. Je maakt haar vooral blij met horrorfilms en Nederlandse romcoms.