HBO Max deelt releasedatum van Game of Thrones-prequelserie ‘House of the Dragon’: 22 augustus 2022

Nederland’s jongste streamingdienst, HBO Max, heeft vanmiddag laten weten wanneer haar nieuwste en langverwachte Game of Thrones-prequelserie House of the Dragon online zal verschijnen. Vanaf 22 augustus 2022 zal de tiendelige serie in Nederland te zien zijn.

‘House of the Dragon’ komt in augustus naar HBO Max

Vanaf 21 augustus dit jaar kunnen fans van de legendarische serie Game of Thrones in de Verenigde Staten voor het eerst kijken naar de nieuwe prequelserie House of the Dragon. In Nederland zullen we een dagje extra geduld moeten hebben, want hier zal de langverwachte serie op 22 augustus online verschijnen.

In de onderstaande tweets werd woensdagmiddag het goede nieuws gedeeld, vergezeld door een poster met het felbegeerde drakenei dat we al kennen uit de voorgaande serie ‘GoT’.

Korte verhaallijn, cast en teaser trailer zijn al naar buiten gebracht

HBO Max liet al eerder weten dat het verhaal van House of the Dragon is gebaseerd op het boek Fire & Blood van George R.R. Martin. De serie speelt zich 200 jaar eerder af dan de gebeurtenissen uit Game of Thrones en vertelt het verhaal van House Targaryen.

De hoofdrollen van de cast worden vertolkt door Paddy Considine, Matt Smith, Olivia Cooke, Emma D’Arcy, Steve Toussaint, Eve Best, Sonoya Mizuno, Fabien Frankel en Rhys Ifans. Hieronder kun je direct de eerste teaser trailer bekijken.

Belangrijkste personages in HBO Max’ nieuwe serie ‘House of the Dragon’

In een persbericht liet HBO Max al weten wie de belangrijkste personages zullen zijn en door wie zijn gespeeld zullen worden. Het volgende overzicht werd door de streamingdienst gedeeld:

Paddy Considine speelt King Viserys Targaryen, gekozen door de Lords van Westeros om de Old King, Jaehaerys Targaryen, op te volgen in de Great Council bij Harrenhal. Viserys is een warme, vriendelijke en goedaardige man, en wil alleen zijn grootvaders nalatenschap eren. Maar goede mannen zijn niet altijd goede koningen.

Matt Smith speelt Prince Daemon Targaryen, de jongere broer van King Viserys en erfgenaam van de troon. Daemon is een ongeëvenaarde krijger en drakenrijder en heeft het ware bloed van de draak. Maar er wordt gezegd dat elke keer als er een Targaryen geboren wordt de goden een muntje opgooien…

Olivia Cooke speelt Alicent Hightower, de dochter van Otto Hightower, Hand of the King, en de meest bekoorlijke vrouw in de Seven Kingdoms. Ze groeide op in de Red Keep, dicht bij de koning en zijn vertrouwelingen. Ze heeft een hoffelijke elegantie en een scherp politiek inzicht.

Emma D’Arcy speelt Princess Rhaenyra Targaryen, het eerste kind van de koning, ze is van puur Valyriaans bloed en een drakenrijder. Veel zouden zeggen dat Rhaenyra alles heeft… maar ze is niet geboren als een man.

Steve Toussaint speelt Lord Corlys Velaryon, “The Sea Snake.”. Heer van House Velaryon, een Valyriaanse bloedlijn zo oud als House Targaryen. Als The Sea Snake is hij de meest beroemde zeevarende avonturier in de geschiedenis van Westeros. Lord Corlys maakte van zijn huis een machtige zetel die nog rijker is dan dat van de Lannisters met de grootste marine ter wereld.

Eve Best speelt Princess Rhaenys Targaryen, een drakenrijder en echtgenote van Lord Corlys Velaryon, The Queen Who Never Was, werd gepasseerd als troonopvolger tijdens de Great Council omdat het rijk haar neef, Viserys, de voorkeur gaf, omdat hij een man was.

Fabien Frankel speelt Ser Criston Cole, van Dornerse afkomst, zoon van de rentmeester van Lord of Blackhaven. Cole heeft geen aanspraak op land of titels; alles wat hij op zijn naam heeft staan is zijn eer en zijn bovennatuurlijke vaardigheid met een zwaard.

Sonoya Mizuno speelt Mysaria, zij die met niets naar Westeros kwam, en vaker verkocht werd dan ze zich kan herinneren. Ze had kunnen verwelken… maar in plaats daarvan werd ze de meest vertrouwde – en meest onwaarschijnlijke – bondgenoot van prins Daemon Targaryen, de erfgenaam van de troon.

Rhys Ifans speelt Otto Hightower. Ser Otto, Hand of the King, dient loyaal en trouw zowel zijn koning als zijn rijk. Zoals hij het ziet, is de grootste bedreiging voor het rijk de broer van de koning, Daemon, en zijn positie als erfgenaam van de troon.