3 redenen om de spannende serie ‘Furia’ te kijken

Furia volgt een undercoveragente die infiltreert in een extreemrechtse terreurcel, vastbesloten om een terroristische aanslag te voorkomen. Deze bloedstollende serie verschijnt in december op de nieuwe streamingdienst CANAL+ van Canal Digitaal.

3 redenen om ‘Furia’ te kijken

1. Interessante en eigentijdse verhaallijn

In Furia volgen we undercoveragente Ragna. Zij doet zich voor als extreemrechtse fanatiekeling en probeert van binnenuit een aanslag te voorkomen. Ook agent Asgeir houdt zich bezig met de terroristische dreiging in het Noorse stadje Romsdalen, waar een asielzoekerscentrum voor de nodige verdeling zorgt. Als de zoon van een extreemrechts kopstuk dood wordt aangetroffen, lopen de spanningen tussen de verschillende groeperingen steeds hoger op.

Dit intrigerende verhaal is, hoewel de serie al in 2021 gemaakt werd, nog steeds zeer passend in de huidige tijdsgeest. Hieronder bekijk je de trailer.

2. Vol cliffhangers

De serie is ontzettend spannend en zit dan ook vol onverwachte wendingen en cliffhangers. Je hebt hem dus zó gebinged. Het eerste seizoen van Furia bestaat uit acht afleveringen van ongeveer vijftig minuten.

3. Recensenten vergelijken het met ‘Homeland’

Furia wordt door veel recensenten vergeleken met de populaire Britse serie Homeland. Niet alleen doordat de vrouwelijke hoofdpersonages erg op elkaar lijken, maar ook doordat er op net zulke ingenieuze wijze gespeeld wordt met paranoia en wantrouwen. Kijkers zijn overigens ook erg over de serie te spreken, die op IMDb een 7,1 krijgt. Op X (voorheen Twitter) wordt het volgende over Furia serie gezegd:

‘Furia’ komt in december naar de nieuwe streamingdienst CANAL+

Mocht je benieuwd zijn geworden naar Furia: de serie komt in december naar CANAL+. Iedere woensdag vanaf 20:30 uur kun je ene nieuwe aflevering verwachten. Deze nieuwe streamingdienst krijgt daarnaast een indrukwekkende bibliotheek, met titels van Dutch FilmWorks (die je kent van recente films als De Vuurlinie en Expend4bles), STUDIOCANAL, Lionsgate, Lumière en zelfs Viaplay.

De eerste 7 dagen kost je lidmaatschap bij CANAL+ je helemaal niets. De streamingdienst heeft ervoor gekozen om een gratis proefperiode van een week aan te bieden, zodat je even de tijd hebt om te kijken of de videodienst iets voor jou is. Daarna ga je €4,99 per maand betalen. Een prima klein prijsje als je het vergelijkt met de kosten van de andere streamingdiensten in Nederland. Wanneer CANAL+ precies gelanceerd wordt, moet nog bekendgemaakt worden.

🍿 Meer weten over CANAL+? Lees alles in dit artikel → 5 vragen en antwoorden over de nieuwe streamingdienst CANAL+

Jessica Dijkhof
Jessica studeerde Nederlandse literatuur en Communicatiewetenschappen aan de Vrije Universiteit. Als Redacteur bij Streamwijzer kan ze nu eindelijk haar passies voor schrijven en films combineren. Je maakt haar vooral blij met horrorfilms en Nederlandse romcoms.